Buna ziua,
In momentul in care ai un credit luat in valuta, si aceasta avea o valoare mica, iar la momentul actual aceasta valuta a crescut la dublu sau chiar triplu, chiar nu poti face nimic ca imprumutant? Chiar nu exista nici o lege nimic, nimic care sa oblige banca sa se rezilieze contractul ca sa ajungi cat de cat la o valoare a ratei ca cea de la inceput? si nu ma refer la faptul ca mi se prelungeste perioada de creditare si scap un an sau poate doi, depinde de banca. Banca cand mi-a dat imprumutul in valuta ma incadram ca venituri, acum daca as dori sa fac acelasi imprumut nu ma mai incadrez, dar rata care acum este tripla, trebuie s-o platesc. Unde e logica? Chiar nu exista nici o cale?
Intr-adevar 2 bugetari nu vor merge in instanta. Ma aflu in aceeasi situatie. Numai ca noi am luat un apartament. deci, in curand vom ramane pe drumuri. E frumos ce spui si ai perfecta dreptate, dar cine te asculta? Cine gandeste corect? N-o sa mai avem posibilitatea de a trai. Ca de supravietuit, o facem de ani de zile. N-avem nici o sansa. Si sa va mai spun ceva. Ni se pregatesc iar zile fara plata plus fara cei 25%. Ganditi-va cum o sa traim? Ce rata sa mai platesti la banca, cand nu mai poti sa-ti platesti datoriile curente(apa, gunoi etc)? O sa ajungem o tara de sinucigasi si bolnavi psihic.
VA MULTUMESC PENTRU INCURAJARI. LA BANCA AM FOST SI AM OBTINUT O REESALONARE.PROBLEMA ESTE CA ACEST CREDIT IMOBILIAR E FACUT IN VALUTA(DOLARI - SI ACESTA CRESTE PE ZI CE TRECE.
ASA CA LA UN MOMENT DAT, DEGEABA MI S-A FACUT REESALONARE CA TOT ACOLO AJUNG . MAI STAM 1 AN. SAU CEL PUTIN PANA N-O SA MAI PUTEM PLATI. PE MINE MA INTERESEAZA CE SE MAI INTAMPLA IN MOMENTUL IN CARE CHIAR N-O SA MAI PUTEM PLATI .
ACUM 3 ANI AM FACUT UN CREDIT IPOTECAR IN VALUTA(DOLARI). LUCREZ IN SISTEMUL BUGETAR SI EU SI SOTUL, SI VENITURILE NOASTRE AU SCAZUT. SUNTEM IN IMPOSIBILITATEA DE APLATI RATA LUNARA. PUR SI SIMPLU MA VAD NEVOITA SA RENUNT, DEOARECE NU AM CU CE PLATI.DACA MA DUC LA BANCA SI LE DAU CHEILE APARTAMENTULUI DE BUNA VOIE, MAI SUNT URMARITA DE BANCA IN VEDEREA RECUPERARII CREDITULUI ? SAU CE SE VA INTAMPLA?
Nu te poti angaja intr-o institutie de stat cu diploma pe care o detii. Daca nu are antetul Ministerului,Educatiei si Cercetarii nu ti se va lua in seama diploma. Si eu sunt in aceeasi situatie ca tine.Lucrez intr-o institutie de stat, dar nu-mi este luata in seama diploma pt. ca nu are antetul Ministerului. Ce am absolvit eu avea numai autorizatie de functionare.Acum incerc sa vad daca pot da licenta la stat. Trebuie cautata alta solutie pt a te angaja la stat si pt. ati fi luata in seama diploma
Eu am absolvit acea facultate in anul 2001. Pe atunci de-abia aparusera aceste facultati. Si nu se stia exact ce-i cu ele.Acum ma gandesc daca pot da licenta la stat. Lucrez intr-un domeniu care se potriveste perfect cu specializarea acelei facultati si m-ar ajuta enorm de mult
Buna seara,
Am absolvit o facultate care avea numai autorizatie de functionare,si intr-un final nu a primit acreditarea.As dori sa stiu ce se intampla cu acei absolventi, adica cu mine? Se pot echivala intr-un fel acei ani? sau am pierdut si timp si bani?Va multumesc