Lucrez personal contractual la o directie de sanatate publica si am intrat in preaviz de concediere pe motiv de restructurare.Contractul colectiv de munca la nivel de unitate(este copy-paste cu cel national pe ramura sanitara) prevede in cazul concedierilor acordarea de salarii compensatorii.Unitatea unde lucrez are in prezent 131 de angajati si concediaza 14,deci se incadreaza in limita de 10%, stipulata in cazul concedierilor colective.Am intrebat la Resurse Umane ce se intampla cu salariile compensatorii si am primit raspunsuri evazive,ba ca nu este concediere colectiva,ba ca a dat Guvernul o ordonata(dar nu stiu nici ei numarul ) etc.Ce trebuie sa fac pentru a-mi obtine drepturile ? Va multumesc !
Deja a aparut si antidotul.Este vorba despre noile detectoare de radar ce detecteaza semnalul pe care filmeaza radarul in stand-by(banda pop).=D>
In data de 17-02-2010 dorind sa calatoresc in Republica Ucraina ,la momentul intrari pe teritoriul ucrainean in Vama Reni,la controlul pasapoartelor s-a constatat de catre Politia de Frontiera Ucraina o defectiune de fabricatie a pasaportului vizibila si cu ochiul liber.Aceasta defectiune consta in intreruperea elementelor de siguranta filigram ,aflate deasupra celor doua poze din prima pagina.Am fost catalogat drept infractor de catre ucraineni fiind retinut pentru cercetari ce au durat 10 ore.In urma cercetarilor efectuate ,pe buna dreptate mi-a fost refuzata viza de intrare,stampilat pasaportul cu refuz de viza,si intors inapoi in Republica Moldova,aceasta din urma fiind tara de tranzit a calatoriei mele,Ucraina neavand granita cu Romania in zona Galati.Scapand si de problemele cu autoritatile moldovene ,care au reactionat la refuzul de viza,am mers azi 18-02-2010 la Serviciul Pasapoarte Galati.Aici am fost tratat la fel ca in Vama Reni vis-a-vis de timpi de asteptare.Dupa cateva ore am fost instiintat ca pasaportul este perfect valabil si ca nu conteaza ca are acea intrerupere de securitate,dar in acelasi timp este de acord cu schimbarea sa dar numai contra-cost.Consider ca Serviciul Pasapoarte Galati se face vinovat de mai multe fapte si anume:
-inselaciune
-fals si uz de fals
-incalcarea art 25 din Constitutia Romaniei privind libera circulatie a persoanei
-incalcarea art 13 si 14 din Declaratia Universala a Drepturilor Omului.
Cu multumiri anticipate as dori sa aflu ce treebuie facut in continuare si daca am sanse de rezolvare pe cale administrativa sau juridica.
0,84 in aerul expirat inseamna aprox 1.60 in sange.Acum depinde de cata apa ai baut ,dar nu te astepta sa scazi sub limita legala.Parerea mea este ca nu poti scapa de dosar penal si sfatul e sa-ti iei un avocat.
Aveti perfecta dreptate in privinta supravegherii angajatilor.Nu este facuta corespunzator.Probabil ca este si vina serviciului RUNOSI ptr fisele postului.Sincer eu lucrez aici de 8 ani si nu am primit niciodata fisa postului.Mi-am facut treaba asa cum am auzit de la colegi.Din fericire, pentru mine nu au fost probleme.Va multumesc!
I se reproseaza ca nu mers cu foaia de parcurs la semnat in acest timp(1 an) ,el totusi predand foaia de parcurs responsabilului de parc auto zilnic.Nici responsabilul de parc auto si nici seful nu au respins foaia ca fiind nesemnata.Soferului i se imputa benzina din acest an pe motiv de neindeplinire a sarcinilor de serviciu.Va multumesc!
:luck:Buna seara.Poate raspunde(disciplinar sau penal) un angajat caruia nu i-a fost intocmita o fisa a postului la angajare?Este vorba de neglijenta acestuia si a sefului direct in gestionarea combustibilului unui parc auto.Primul este sofer si nu recunoaste prejudiciul,iar al doilea este seful serviciului aprovizionare.Seful serviciului a cunoscut despre prejudiciu dar a neglijat (1 an)raportarea catre sefii ierarhici incercand sa-l acopere.Sta in picioare scuza soferului vis-a-vis de fisa postului?