avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Activitate sz_ada

Activitate sz_ada

mostenitori al lui A...dar pana la ce grad de ruda?si eu ma gandeam ca normal ar trebui deschisa doar o actiune, si anume succesiunea...iar copiii fara pretentii sa renunte la partea care ar trebui sa le revina in favoarea unui singur copil.sotul supravietuitor poate si el sa renunte in favoarea copilului? dar partea lui din imobil nu o poate ceda copilului? daca A apare doar cu o cota de 2/24 pe teren acesta nu are drept la casa construita ulterior de X si Y?
si ar mai fi o problema, langa casa,curtea si gradina lui X si Y este o alta gradina, a lui Z, folosita in scop agricol...se pare ca "din hartii" reiese faptul ca X si Y au cumparat de fapt terenul acela pe care acum se afla gradina lui Z iar gradina lui Z s-ar afla pe terenul unde este construita casa lui X si Y, Z nu are nicio pretentie, doreste rezolvarea acestei situatii pe cale amiabila. cum ar trebui sa se procedeze?
Iar daca de pe urma lui A nu se gasesc mostenitori ce se intampla cu cota acestuia din teren?
multumesc
speta se prezinta in felul urmator: x si y, sot si sotie cumpara acum aprox 50 de ani un teren. construiesc impreuna o casa, la care detin autorizatie de constructie si plan. x moare, mostenitori dupa x raman copiii acestuia in numar de 5 si sotul supravietuitor.masa succesorala s-ar compune din 24 de parti din care 1/4 revine sotului supravietuitor, 2/24 unui anumit A. care apare si el in cartea funciara dar doar ca si coproprietar al terenului pe care x si y l-au cumparat in urma cu cativa ani...( nu stiu cum sa explic mai bine dar la mine-n actiune scrie ca lui A. i-ar reveni o cota de 2/24), insa acest A e mort de mai bine de 100 de ani si nimeni nu stie cum a aparut el acolo "pe teren", nu se cunosc mostenitori . x a murit acum 10 ani, iar copiii se decid sa deschida doar acum succesiunea dupa x. acestia doresc sa renunte la cota care le-ar reveni lor in favoarea unui singur copil, fara a avea pretentii la obligarea acestiua la plata unei sulte. acum in actiune scrie ca A este chemat in proces prin curator litis, dar din cate am citit eu pe internet persoanele decedate nu pot fi reprezentate in instanta prin curator. in caz ca totusi ar exista si s-ar descoperi un mostenitor dupa A., cum se porcedeaza?
normal ar trebui sa existe 2 actiuni una privitoare la desciderea succesiunii si una la sistarea starii de indiviziune prin buna invoiala? sau?
Răspuns la discuția scurgere apa pluviala
nu este un sant care trece prin fata terenului (frontul stradal)...cum am si eu la casa de altfel...este un sant care trege pe intreaga lungime a terenului si care undeva in spatele terenului balteste si nu se scurge mai departe.
Răspuns la discuția scurgere apa pluviala
chiar si daca a fost facuta verbal, nu exista nciun inscris care sa dovedeasca faptul ca bunicul a fost de acord cu acel sant. pentru uzucapiune cat timp trebuie ca primaria sa se fi folosit de acel sant, parca era 30 de ani? ma deranjeaza respectivul sant deoarece e exagerat de lat.
detin un teren intravilan, pe acest teren primaria a sapat un sant de scurgere a apei pluviale de pe strada...aceasta a fost initial o conventie verbala facuta intre bunicul meu si primaria in urma cu mai multi ani.bunicul a decedat...dar santul tot mai trece prin terenul meu.recent primaria a venit sa ma instiinteze ca urmeaza sa curete respectivul sant...problema e ca eu nu mai sunt de acord ca santul acela sa se mai afle pe terenul meu.in hartile de la primarie nu exista nici o prevedere cum ca acolo ar exita un sant. in plus nu e doar un santulet, respectivul sant are alocuri si mai bine de 2 m liniari latime si apa nu se scurge mai departe ci balteste undeva in fundul terenului.ce as putea sa fac ca primaria sa nu mai foloseaca santul acela de pe proprietatea mea?
Intr-un proces de succesiune un exper evaluator dupa ce criterii evalueaza casa, si dupa ce criterii stabileste valoarea casei evaluate. daca se stabileste o valoare exagerat de mare ex. 100.000euro, cazul meu pt o casa(normala as zice eu, dintr-o comuna) cam cum ar trebui sa arete casa aceea daca expertul a evaluat-o la 100.000 euro.am avut un soc cand am aflat ca trebuie sa platesc aproape 3000 euro taxa de timbru la judecatorie.
Se poate cere o alta expertiza si ce sanse sunt ca alt evaluator sa evalueze casa la un pret cat de cat mai normal?
va rog sa imi dati un sfat!
Intr-un proces de succesiune un exper evaluator dupa ce criterii evalueaza casa, si dupa ce criterii stabileste pretul evaluat. daca se stabileste un pret exagerat de mare ex. 100.000euro, cazul meu pt o casa(normala as zice eu, dintr-o comuna) cam cum ar trebui sa arete casa aceea daca expertul a evaluat-o la 100.000 euro.am avut un soc cand am aflat ca trebuie sa platesc aproape 3000 euro taxa de timbru la judecatorie.
Se poate cere o alta expertiza si ce sanse sunt ca alt evaluator sa evalueze casa la un pret cat de cat mai normal
o rectificare de suprafata asupra unui teren o poate hotari si consilul local(in sedinta)?
am uitat sa mentionez ca sunt consilier la primarie. ma poate salva cumva pe luna aceea acest lucru?
si nu se poate face nimic...cineva a zis ceva de o conventie civila cu o persoana fizica facuta pe aceea luna.chiar nu merge?