Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema.
Am avut un apartament inchiriat cu proces verbal de predare primire, declarat conform legii la Anaf.
Chiriasul a eliberat apartamentul fara preaviz de 30 de zile conform contractului. Astfel a ramas cu datorii pentru chirie si utilitati, precum si daune ale apartamentului.
Va rog sa imi spuneti ce pasi ar trebui sa urmez in cazul in care nu reusesc o intelegere amiabila cu chiriasul.
De asemenea, imi puteti recomanda un evaluator pentru a putea face o expertiza a apartamentului?
As dori daca se poate sa ma ajutati in legatura cu retrocedarea unui teren agricol.
In anul 1998, pe baza legii 169/1997 pentru modificarea si completarea legii 18/1991, s-a depus o cerere de retrocedare a unei suprafete mai mari de 50 Ha. Primaria a solicitat si primit in termen copii xerox al actelor de proprietate, documente de stare civila care dovedeau dreptul de mostenitor precum si declaratie pe proprie raspundere ca nu au fost primite alte suprafete.
Mentionez ca in anul 1945 s-a expropriat o suprafata (mai mare de 50 ha) si in anul 1949 conform legea 83/1949 s-a expropriat suprafata ramasa de 50 ha.
In anul 2003 s-a emis titlu de proprietate pe o suprafata de 50 ha.
Mentionez ca sunt in posesia atat a cererii din 1998, a raspunsului primariei precum si a extraselor din arhivele statului care certifica suprafetele expropriate.
As dori sa stiu daca mai exista vreo posibilitate de a solicita fie suprafata ramasa de teren fie despagubiri, avand in vedere ca retrocedarea s-a facut doar partial iar cererea a fost depusa in termenul legal.
Buna ziua. Am o intrebare si va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
In urma unei mosteniri am primit prin retrocedare o padure. Acum verificand actele, am realizat ca ar mai fi si alte bunuri de care nu stiam la acel moment. Intrebarea este daca ar mai fi vreo cale de a recupera acele bunuri avand in vedere ca a trecut termenul stabilit de legea din 2013.
In urma cu cateva zile am cumparat un apartament si as vrea sa desfiintez doi pereti. Mentionez ca va exista o expertiza tehnica autorizata (stampilata de expert) conform careia acei pereti nu fac parte din structura de rezistenta a imobilului.
Conform legii 50 republicata poti face modificari structurale in apartament fara autorizatie in cazul in care nu afectezi structura de rezistenta a imobilului. Se aplica in cazul meu sau ar trebui sa fac demersurile necesare pentru a obtine autorizatia de constructie?
Am si eu o intrebare. As dori daca se poate sa imi lamuresc o mica problema: bunurile mostenite in timpul casatoriei, se impart in cadrul unei succesiuni? Si daca da, care ar fi cotele ce revin sotiei supravietuitoare si copiilor (de ex. 2).
Si as mai avea o intrebare: o data ce s-a semnat acceptarea succesiunii (pentru un certificat de calitate) se mai poate renunta la bunuri?
Un act de partaj voluntar este scump, normal avand in vedere valoarea bunurilor?