avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 313 soluții astăzi
Forum Activitate trandafir88

Activitate trandafir88

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti daca exista alta legislatie care inlocuieste Hotãrârea Consiliului de Miniştri nr. 1002/1964 privind aprobarea "Regulamentului privind contractul de proiectare", publicatã în C.H.D. nr. 59 din 18 decembrie 1964, cu modificãrile ulterioare; care a fost abrogata prin - HOTARARE nr. 735 din 10 noiembrie 1997privind declararea ca abrogate a unor acte normative!!!???
Va multumesc!
Răspuns la discuția se mai poate face recurs?
multumesc frumos pentru raspuns.
nu este vorba doar de cheltuielile de judecata- este vorba de avansul pe care noi l-am acordat si trebuie sa-l recuperam ( e vorba de cateva zeci de mii de euro). noi platim in tot acest timp dobanzi pentru acesti bani si de asemenea, partea adversa incearca sa-si instraineze averea pentru a nu avea de unde sa ne recuperam banii.
as dori sa incep executarea si pentru a putea sa-i oblig pe acestia sa nu-si instraineze averea.
puteti sa-mi mai dati ceva amanunte privind aceasta cerere de legalizare si investire? care ar putea fi riscurile daca apelez la aceasta cerere. se poate ca acesta cerere sa nu fie acceptata si noi sa piedem timp suplimentar?
ce imi doresc cel mai mult este sa scurtez timpul pana imi pot recupera banii.
Răspuns la discuția se mai poate face recurs?
ok, deci inteleg ca poate face si recurs.
ce pot face ca comunicarea hotararii de apel sa vina mai repede?
prima comunicare (cea de la fond) a sosit dupa 6 luni :(
Buna ziua,
Am deschis un proces pentru "rezolutiune antecontract". Pe fond am castigat. A fost depus pentru apel , insa acesta a fost "anulat ca netimbrat".
Intrebarile mele sunt:
1.Mai poate face partea adversa si recurs?
2.eu am de primit in urma acestui proces o anumita suma de bani. Pot incepe de acum executarea sau sunt obligata sa astept comunicarea apelului si apoi termenul prin care el poate depune de recurs.
3.Daca trebuie sa astept comunicarea ce pot face astfel incat aceasta sa vina mai rapid.
Multumesc frumos de ajutor.
Multumim pentru raspunsuri!
Am transmis o solicitare prin care le cerem sa renunte la efectuarea releveelor si a expertizelor tehnice... tot la art. 35 am facut referire si noi, dar si la art. 3 t) "propunerea tehnica reprezinta parte a ofertei elaborata pe baza cerintelor din caietul de sarcini sau, dupa caz, din documentatia descriptiva". Acum asteptam raspunsul lor!..
Firma la care lucrez intentioneaza sa participe la o licitatie prin care putem castiga un contract pentru eleborarea Studiilor de fezabilitate, Proiectelor tehnice si Detaliilor de executie pentru un nr. de 26 constuctii existente.
Indeplinim toate conditiile de participare. Dar exista o cerinta la oferta tehnica prin care autoritatea contractanta ne obliga sa cheltuim bani si timp. Se cer prin caietul de sarcini releveele constructiilor existente (plan de situatie, planuri cladire, fatade, sectiuni) si planuri, fatade, sectiuni cu propunerile, precum si propunerile de consolidare ale cldirilor.
Intelegem si suntem perfect de acord sa prezentam piese desentate pentru partea de propuneri, acestea sunt cerinte firesti la marea majoritate a licitatiilor din domeniu, dar se fac pe baza unor documentatii/planuri/faze de proiectare relalizate anterior puse la dispozitie de autoritatea contractanta. Releveele constructiilor si solutiile de consolidare sunt parte din Expertiza tehnica - faza de proiectare ce se elaboreaza anterior Studiului de fezabilitate.
In orice firma de specialitate expertiza tehnica si releveele au tarife de proiectare clare si bine definite.
Cum pot sa contest cerintele pe care le impune autoritatea contractanta prin caietul de sarcin?!? Au dreptul sa cera asa ceva?! Sa ceara gratis sevicii pentru care in mod normal ar trebui sa plateasca?!
NU este normal sa ti se cera sa investesti atat de multi bani intr-o oferta pe care nu iti garanteaza nimeni ca o vei castiga. Trebuie sa recunostem ca trecem clar printr-un alt filtru, de data asta cozmetizat... fiindca astfel de cerinte ii favorizeaza/defavorizeaza pe unii ofertanti.

Va rog daca aveti cunostinta de vreun temei legal sau ati mai trecut prin vreo astfel de experienta dati-mi un raspuns cat mai repede posibil!

Va multumesc.
Buna ziua,
Daca am inscris in cartea funciara a unui imobil un litigiu care inca se afla pe rol, este posibil daca eu imi dau acordul sa se ridice acel litigiu, chiar daca procesul nu este inca incheiat?
cum se procedeaza
Răspuns la discuția titlu executoriu atacat
nu, procesul este de rezolutiune antecontract si se afla in faza de apel. partea care trebuie sa ramburseze avansul a declarat ca este de acord cu plata sumelor, insa doreste sa semnam o intelegere, incheiata la notar, cu titlu executoriu, prin care ei se obliga sa ne dea banii peste 3 luni, se specifica ca ei renunta la apel si la recurs iar noi (cei care trebuie sa primim banii) ne angajam sa facem anumite concesii acum, nu peste 3 luni. problema mea este, daca eu peste 3 luni ma pot duce sa incep executarea acelui imobil pe baza acestei intelegeri cu titlu executoriu sau ei vin peste 3 luni, dupa ce noi am facut toate concesiile si spun ca nu mai sunt de acord cu intelegerea si tb sa asteptam in continuare sa se judece procesul. Mentionam ca ei spun ca nu vor sa mearga sa intrerupa procesul deoarece acest lucru dureaza destul de mult (peste 1 luna).
de asemena, imi puteti spune cat de repede se poate da acea hotarare de expedient si cum ar tb procedat?
multumesc mult
Răspuns la discuția intelegere cu titlu executoriu
deci, va rog sa-mi spuneti daca am inteles corect: daca in intelegere se specifica ca reprezinta titlu executoriu atunci pot merge cu acea intelegere la executor, iar executorul merge in instanta sa solicite executarea silita, care va fi si acceptata.
Binenteles ca cealalta parte poate face contestatie la acel titlu insa, daca e specificat in acel titlu ca e executorie atunci sansele sunt minime sa castige. E corect? Mentionez ca concomitent cu aceasta intelegere se afla in acel moment si un proces in instanta pentru aceeasi cauza ( se poate invoca acest proces la executare tinand cont ca ei au semnat intelegerea in timpul procesului si au fost de acord cu renuntarea la proces?)
multumesc
Răspuns la discuția titlu executoriu atacat
speta este asa: exista un litigiu pentru un bun si acesta se afla in derulare la judecatorie. in timpul procesului partile din litigiu s-au inteles si au semnat o intelegere cu titlu executoriu cu termen peste 3 luni. este posibil ca peste 3 luni, tinand cont ca exista acel proces pe rol inca neincheiat, una din parti sa conteste titlu executoriu?