avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate roy

Activitate roy

intrebarea mea este urmatoarea:instanta a pronuntat o hotarare definitiva si irevocabila prin care sanctioneaza cu nulitatea absoluta partiala o hotarare de consiliul local care consfintea o majorare a redeventei dintre Consiliul Local si concesionar.Aceeasi hotarare de consiliu insa se refera si la alte categorii de terenuri ,nu ca cel in discutie ,pentru construire de locuinta individuala.nulitatea cu care a fost sanctionata hotararea se rasfrange asupra tuturor redeventelor stabilite prin hotararea de consiliu local care intra in aceeasi categorie(adica de construire locuinte) sau asupra tuturor redeventelor,sau numai asupra contractului analizat si fata de care instanta s-a pronuntat expres.multumesc
d-lor colegi.va adresez o intrebare.un prieten de-al meu m-a rugat sa-l ajut intr-o problema si sincer nu stiu cum sa-l indrum mai bine .la el la servici ,conducerea vrea sa faca o asa zisa "evaluare" a tuturor sefilor de servicii/birouri,directori,cu posibilitatea bineinteles de a-i putea schimba(asta de fapt se si urmareste).in firma sunt sefi care au fost numiti si altii care au dat concurs.prietenul meu a dat concurs si nu a fost numit.el mai trebuie evaluat?aceasta "evaluare"este legala sau abuziva?ce parere aveti poate sa nu se prezinte?ce poate pati?
ar fi cea mai buna solutie adecvata realitatilor economice in care traim.un consilier juridic munceste de 10 ori mai mult decat un avocat si primeste de tot atatea ori mai putin salariu.in uniunea europeana,unde mai devreme sau mai tarziu vom intra si noi,profesia de consilier juridic nu exista,deci va disparea si la noi odata cu intrarea in U.E.deci cei care ne reprezinta pe noi consilierii si ma refer aici la asociatiile profesionale ar trebui sa se gandeasca de pe acum la un proiect de act normativ care sa ne aduca pe picior de egalitate cu colegii nostrii-avocatii,fie prin trecerea automata in barou aparand avocatul de afaceri care sa preia pe cel putin 5 ani de data aceasta cu alte raporturi contractuale si nu de munca societatea .
Discuție fisa mijloc fix
cum se poate repara o greseala rezultata din pierderea unui mijloc fix ,ca urmare a unei reorganizari a societatii,in noua societate creata, aceasta fiind omisa a se preda,inscrie si deschide fisa.poate comisia de inventariere sa deschida fisa mijloc fix sau trebuie sa propuna aprobarea deschiderii fisei numai dupa obtinerea acceptului consiliului de administratie?
dragi colegi
am o problema la serviciu si nu stiu sa-i dau de cap.astept opinia fiecaruia dintre dumneavoastra ,orice sfat poate fi util;
speta:
cu ocazia divizarii unei societati in doua societati distincte ,cu patrimoniu distinct,cu ocazia divizarii si impartirii patrimoniului in procesul-verbal de separare,din greseala in loc sa se treaca un mijloc fix la societatea x, se trece altul care de fapt era al societatii y.in fapt societatea x preia bunul in posesie,in administreaza,il imbunatateste,dar fisa mijlocului fix o deschide pe adresa gresita a mijlocului y care nu era al sau,la valoarea de inventar a acestuia care este mult inferioara celei reale,valoare si adresa pe care o declara si la organele fiscale.
ce se poate face in vederea remedierii greselii,intocmirii corecte a fisei mijlocului fix.
Unele pareri ar fi de introducere a unei actiuni in constatare,dar cum sa sune aceasta actiune si ce sa se ceara instantei?
Va multumesc.