Buna ziua.O persoana pensionata pe caz de boala in Romania,care a plecat in SUA,va roaga sa-l lamuriti daca poate lucra acolo cu contract de munca.Il afecteaza faptul ca e pensionar pe caz de boala in Romania,sau poate lucra acolo,dar in acelasi timp isi ridica si pensia din Romania?Multumesc.
Multumesc pentru raspuns.A mers ieri la primarie si aici i-au spus ca va primi retroactiv doar pe ultimii 2 ani.In final,a depus cererea.Acum ,va astepta.Multumim inca o data.
Buna ziua.As vrea sa pun o intrebare in numele matusii mele.Are o fata in varsta de 12 ani si nu a luat niciodata alocatia de stat(ea a crezut ca o poate lasa pana la 18 ani si sa o ridice atunci,dar nu a facut nici un act in acest sens).Acum,fiind din nou insarcinata si interesandu-se mai mult a aflat ca alocatia pentru fata de 12 ani nu o mai poate recupera.In toti acesti ani a locuit in Romania si a platit taxe si impozite la stat.Poate face ceva pentru a recupera banii fetei sale?Va rugam sa ne dati cat mai multe sfaturi.Multumesc.
multumesc pentru raspuns.
Buna seara.Am incheiate doua contracte de leasing,unul din 2007-noiembrie,celalalt din iulie-2008.In luna februarie a acestui an,am facut o cerere de amanare a ratelor pe 3 luni(m-a sfatuit cel de la banca,eu cerusem o reesalonare) si de atunci...numai stres si...nimic concret.In prima luna au venit facturile,la care, cel ce se ocupa de contract,a spus sa stau linistit,ca se face storno.Dupa o alta luna a venit factura cu 600 ron penalitati ca nu a fost platita la timp.o.k.-am achitat-o ca nu aveam ce face,si inca doua de atunci,de aceasta data la termen.Saptamana trecuta mi-a zis ca s-a aprobat dosarul,dar mi-a mai cerut alte o mie de acte.Dupa ce le-am dus si pe acestea,astazi m-a chemat sa facem o cerere reactualizata si sa mai astept cateva zile.O fi pt.ca legea prevede solutionarea cererilor in 30 zile,si in cazul de fata au trecut deja 3 luni?Pe ei i-am intrebat,mi-au raspuns ca asa se procedeaza.Si tot astazi a mai venit si o factura,pe care eu am platit-o,si la ei nu ajunsese,si acum nu mai pot face nimic.Ma obliga sa o platesc pana maine,si sa ramana in contul lunii in curs.(in mod normal,data scadenta este pe 10 ale lunii).Eu ce pot sa fac,ca din luna februarie ma tot chinui sa aman vreo rata,din cauza ca nu mai pot strange banii la timp.Este corect ce se intampla?Am recitit contractul si sunt puse numai clauze in avantajul bancii.Printre acestea,este o clauza prin care se poate rezilia contractul la cererea utilizatorului,daca finantatorul incalca contractul.Credeti ca am vreo sansa sa cer rezilierea contractului?Multumesc anticipat si va rog sa ma sfatuiti ce pot sa fac.
Buna ziua.am incheiate 2 contracte de leasing cu B.T.Leasing,unul in decembrie 2007,si celalalt in iunie 2008.Pana in luna februarie 2009 am platit ratele la zi si totul a fost o.k.In luna februarie am facut cerere la B.T.Leasing de amanare a ratelor pe 3 luni.In martie a venit factura intreaga si cand am sunat la ei,mi-au spun sa o ignor,ca o sa vina cu storno.Zis si facut.La sfarsitul lui martie a venit factura cu asigurarile,pe care am platit-o,si ,la cateva zile,a revenit factura intreaga de la inceputul lunii martie,insa cu 600 ron penalitati.Cum este sa posibil sa procedeze asa,fara sa anunte lumea ca nu s-a rezolvat cererea si in plus,vor fi si penalitati?Mai mult de atat,acum imi zice de la banca,ca nici acum nu e aprobata cererea mea,deci e posibil sa imi vina urmatoarea factura cu aceeasi suma de penalitatiMentionez ca rata lunara la o masina e de 900 ron,deci acum platec aproape rata ca si penalitati,cu toate ca cererea era facuta in scopul de a ne ajuta,nicidecum sa ne afunde mai tare.Credeti ca pot actiona in vreun fel,nu e vina mea ca am fost prost informat,sau nu imi ramane decat solutia sa predau masinile?Multumesc anticipat.Va rog sa imi dati orice fel de sfat.
Multumesc pentru raspunsuri.Eu intrebam daca exista vreo cale legala sa functionez in continuare cu autorizatia pe care o am de atata timp,caci eu nu am nici un avantaj sa imi deschid un PF nou la Bacau,doar bani in plus si timp pierdut.Multumesc.
Vroiam sa stiu de ce nu imi pot continua activitatea cu PF-ul inregistrat in Piatra Neamt si trebuie sa umblu acum sa imi fac alte acte.Ma plimba de la unul la altul,nimeni nu imi da un raspuns.Mi s-a spus doar ca nu mai pot functiona cu aceasta autorizatie,deoarece magazinul se afla in jud.Bacau.Multumesc mult.
Buna ziua.Am un PF infiintat in 2006 in localitatea Piatra Neamt,caci aici imi este domiciliul din CI,insa activitatea(magazinul) se desfasoara in loc.Ghimes-Faget,din jud.Bacau.Mentionez ca locuiesc acolo la parinti.Acum cand am fost sa preschimb actele la ORC Neamt,mi s-a spus ca mi se radiaza PF-ul din oficiu,si trebuie sa fac alte acte,dar deja ma plimba ,ba la Bacau,ba la Moinesti sau Comanesti.Pana in acest moment veneam o data la trei luni cu declaratiile si nu a spus nimeni nimic.As vrea sa stiu care sunt procedurile si ce trebuie sa fac,ce ma sfatuiti,mai ales ca acum s-a prelungit termenul de preschimbare.Multumesc mult.