avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate makepeace

Activitate makepeace

sunt zvonuri conform carora guvernul vrea sa modifice legea acordarii, pentru indemnizatia de crestere a copilului ,de 85% din venituri.e adevarat? daca imi depun dosarul la 1 aprilie primesc macar 3 luni indemnizatia cu 85%?
care ar trebui sa fie valoarea indemnizatiei pe care urmeaza sa o ia sotul meu daca a avut un venit de 3000lei in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului din pfa si cheltuieli de 2500lei in fiecare luna.?se aplica 85% la cei 3000 lei sau la 500lei(venituri - cheltuieli)?multumesc.
multumesc mult pentru informatiile anterioare.V-as ruga sa-mi spuneti cu aprox.care ar fi valoarea indemnizatiei daca sotul meu este angajat cu contract de munca si a avut un salariu brut de 600lei in fiecare din cele 12luni anterioare nasterii copilului plus un venit de pe PFA de aprox.3000lei supus impozitului pe venit.multumesc.

mai am o nelamurire:sa presupunem ca sotul meu a avut in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului un venit lunar pe pfa de 3.000lei si cheltuieli in aceeasi luna de 2500 lei.la care suma se aplica 85%:3000lei sau 500lei(venituri - cheltuieli)?multumesc.
buna ziua.Locuiesc la etajul 10 al unui bloc.de aprox.1 an de zile. De atunci,repar acoperisul(pe cheltuiala mea) pe partea mea,pt ca se infiltreaza apa si imi ploua in casa(vecinii din stanga sunt pensionari si nu-si permit,iar cei din dreapta stau cu chirie si nu li se scade de proprietar din plata chiriei desi ploua si la ei). Este vreo lege in vigoare conform careia asociatia de proprietari ar trebui sa se ocupe de reparatia acoperisului,iar cheltuiala sa fie impartita la toti locatarii din bloc sau va trebui sa vand locuinta si sa ma mut in alta parte?
buna ziua.Ma numesc Liliana.Sunt in CIC de la 1febr.2009 si am o indemnizatie de 600lei. as vrea sa ma intorc la serviciu.poate sotul meu sa continue concediul pana implineste bebe 2 ani? si daca da, se poate opta ca indemnizatia sa fie calculata cu 85% din media veniturilor tatalui din ultimele 12 luni ? ce acte are nevoie pt depunerea dosarului?