avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate Micaly

Activitate Micaly

Răspuns la discuția Amenda judiciara
GabrielaA a scris:

Instanta care a aplicat-o o executa. Se trimite dispozitivul la Administratia financiara. Si acolo o sa platiti.


Va multumesc pentru pctul dvs de vedere....desi, parerea mea ar fi ca "instanta de executare" nu este Administratia financiara. Cpp nu spune ca instanta trebuie sa trimita debitul la organul fiscal ci la instanta de executare!
Amenda a fost contestata la instanta. Nu are instanta obligatia sa comunice modul de solutionare al contestatiei?
Chiar daca este trimis dispozitivul incheieirii de sedinta la Administratia financiara nu trebuie comunicat titlul executoriu?! Faptul ca instanta a dispus inregistrarea unui debit nu trebuie comunicat celui care a fost amendat?
Răspuns la discuția Amenda judiciara
GabrielaA a scris:

Art. 442 Cpp.


Multumesc pentru opinie.

Am citit si eu art 442 si acolo zice ca amenda judiciara se pune in executare de catre instanta de executare care pune in aplicare amenda penala.
Care este instanta de executare in speta pe care prezentat-o? Unde se plateste amenda? Cand? Exista vreun termen?
Răspuns la discuția unde gasesc un dosar?
mantaandreea a scris:

eu doresc dosarul intreg cu marturii,cu dovezi cu tot ce este la dosar pentru ca un avocat sa-l poata citi si sa vada daca mai exista o solutie in acest caz.acolo am gasit ultima sentinta .eu doresc dosarul intreg.


Dosarul intreg cu toate hotararile instantelor (Giurgiu, Bolintin, Curte de Apel) si cu toate actele, marturiile si tot ce mai este prin el il veti gasi in arhiva de la Giurgiu dar asta numai dupa ce Curtea de Apel si-a motivat decizia.
Daca dosarul mai este pe rol la Curtea de Apel atunci dosarul (cu toate marturiile de la Giurgiu si Bolintin) il veti gasi in arhiva Curtii de Apel.
Răspuns la discuția Neglijenta in serviciu
Cititi si art 258 Cod Penal.
Acolo spune ca 249 se aplica si celorlalti functionari ...adica si celor care sunt angajati la privat....
Nu este bine sa luati de bune vorbele unui politist....
Cititi legea.....e cea mai buna solutie...intotdeauna!
Răspuns la discuția Comunicare rezolutie NUP
Aveti raspunsul mai sus:
Art. 278: Plangerea contra actelor procurorului

(31) Rezolutiile sau ordonantele prin care se solutioneaza plangerile impotriva rezolutiilor sau ordonantelor de neincepere a urmaririi penale, de clasare, de scoatere de sub urmarire penala ori de incetare a urmaririi penale, se comunica persoanei care a facut plangerea si celorlalte persoane interesate.

Faptul ca scrie "solutia nu se comunica" este un abuz al unui procuror cel putin lipsit de orice decenta........

Termenul de 20 zile curge de la data cand ati primit rezolutia indiferent in ce an sau luna a fost pronuntata rezolutia...
Buna ziua

Ma poate ajuta cineva, va rog, cu temeiurile de drept si modul de executare/plata al unei amenzi judiciare (nu amenda penala!) dispusa intr-o cauza penala prin incheierea de sedinta de ICCJ?
Cum se procedeaza?
Apreciez si multumesc anticipat celor care au amabilitatea sa isi exprime pct de vedere.
Răspuns la discuția Legea raspunderii magistratilor
Abia astept sa vad magistrati sanctionati pentru aberatiile si ineptiile din motivari.....
Abia astept sa vad magistrati exclusi din magistratura pentru nerespectarea drepturilor partilor sau a normelor de procedura....
Abia astept sa vad cum li se va inchide gura magistratilor in sedintele publice atunci cand sar calul (ca de obicei!)....

Răspuns la discuția care este diferenta?
Pentru orice persoana fara studii de drept este greu de inteles diferenta....practic urmarirea penala si cercetarea penala este cam acelasi lucru...
Exista totusi o diferenta: in urma unei plangeri penale (acolo unde exista aceasta conditie prevazuta in lege) se incepe urmarirea/cercetarea penala care poate fi efectuata de procuror sau organele de politie, ambele sunt organe de cercetare/urmarire penala in functie de competenta stabilita prin lege.
Acte premergatoare de cercetare/urmarire penala = actele efectuate de procuror sau politie pana in momentul in care se incepe urmarirea penala (de catre politie dar tb confirmata de procuror sau direct de procuror) sau se da rezolutie de neincepere urmarire penala (de catre politie dar tb confirmata de procuror sau direct de procuror)
Urmarire penala = faza secreta a urmaririi penale in care partile nu mai au acces la dosarul de urmarire penala si care incepe in momentul in care exista ordonanta de incepere a urmaririi penale (se da de catre politie dar tb confirmata de procuror sau direct de procuror)
...cu siguranta altii sunt mult mai in masura decat mine sa lamureasca diferenta dar nu prea au bunavointa....
Micaly a scris:

Pt cei interesati.....aveti mai jos link-ul unde puteti viziona interviul presedintelui tarii din emisiunea prim plan tvr 1 din 14.11.2011....

[ link extern ]

...partea cu coruptia din justitie si cu schimbarea sefilor din PICCJ si DNA este foarte aproape de sfarsitul interviului...

Iata cum a preluat mass-media declaratiile Presedintelui tarii din interviul televizat din 14.11.2011:

Echipe compacte, numite în acelaşi timp

El a precizat că, astfel, noul procuror şef al Direcţiei va putea să vină cu o echipă, cand se vor încheia şi mandatele adjuncţilor săi.
"Principiul pe care aş vrea să-l instaurez ar fi legat de echipă. Adică aş vrea să expire şi mandatele adjuncţilor, în aşa fel încât noul procuror şef DNA să poată să propună şi să ajungă la mine desemnarea unei echipe, nu a unui sigur om. Procuror şef, plus adjuncţi. Obiectiv pe care-l urmăresc şi la Parchetul General. ªi doamna Procuror general al Romaniei (procurorul general - n.r.) va ajunge la sfârşit de mandat în 2012", a adăugat Presedintele tarii.


Răspuns la discuția recurs in interesul legii
sam bam a scris:

Procurorul general poate fi sesizat prin memoriu pentru a promova un recurs in interesul legii in cazul existentei unei practici neunitare a instantelor de judecata? Este vorba despre infractiunea de rambursare TVA, pentru faptele comise pana in decembrie 2003, si anume art 36 din legea 345/2002, legea 241/2005 sau inselaciune art 215 CP.Exemple: dosar 21904/2/2005, decizia 7330/2006 ICCJ, dosar 1358/63/2006, decizia134/2008 ICCJ, dosar 300/3/2001....


Cititi Legea Micii Reforme...sunt acolo introduse noi prevederi cu privire la recursul in interesul legii....