avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate costincoman

Activitate costincoman

La multi ani si toate cele bune !

Pai 2 cereri + documente justificative depuse cu inregistrare la Registratura nu sunt suficiente? Mai trebuie sa le mai fac una in care sa le spun consecintele neaplicarii legislatiei?! Zic si eu....

LE: inainte sa inregistrez cererile am fost la inspectorul fiscal de care apartin, a verificat status-ul meu de contribuabil in aplicatia Oracle, s-a uitat pe toate documentele pe care le-am adus in original si copie. El mi-a dictat cum sa sune cererea initiala. Eu am formulat-o pe a doua (adica tot cu linguseala, "respect", fara amenintari etc)
Buna ziua,

Pe 20 octombrie 2011 mi s-a pus poprire pe conturile de persoana fizica deoarece - zice Anaf - n-am achitat niste cheltuieli de judecata din aprilie 2010.

M-am dus imediat la Anaf-ul emitent (cel de sector) cu toate documentele in original si copie (sentinta penala, OP vizat de banca, CI). Contul IBAN era corect. Le-am anexat unei cereri depuse la Registratura si mi-au spus ca in 2 saptamani se va rezolva.

Iata ca au trecut aproape 2.5 luni si tot nu s-a rezolvat. Nu am primit nici un raspuns. Acum o luna am mai depus o noua cerere pe acelasi subiect...... La fel....

Nu trebuia sa primesc un raspuns in 30 de zile ?

Ce este de facut ?! Ca m-am saturat de jecmalea facuta de Statul Roman.....
Buna ziua,

Doresc sa angajez la SRL-ul meu un absolvent de facultate promotia 2008, care nu a mai avut angajari cu carte de munca la alti angajatori. Pana acum a facut voluntariate, munca patriotica etc.

Ce facilitati ar putea avea firma mea daca-l angajez permanent si-l tin 2 ani? Stiu ca legislatia in domeniul a fost actualizata de curand (ex: legea 76/2002 etc)....

Vorbim teoretic, fiindca in urma cu un an am angajat un somer cu varsta mai mare de 45 de ani si nici in ziua de astazi nu am primit vreun ajutor de la Stat (in urma cu 3-4 luni am primit o scrisoare de la AMOFM prin care mi se comunica faptul ca acea conventie nu a fost semnata din lipsa de fonduri)....

Respectele mele !
Bun, si unde gasesc dosarul?
Imi trebuie o cerere, unde o gasesc, etc?
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Exista un tipizat pentru cererea asta ? Se obtine de la Judecatorie si se completeaza pe loc ?
Este vorba de o penal nu de civil.

LE: pe site-ul Tribunalului Cluj scrie ca pt. obtinerea copiei legalizate am nevoie de hotararea respectiva, ori eu acum doresc sa o obtin: [ link extern ]
Buna ziua,

Au trecut 12 luni de cand am fost condamnat definitiv.

Cum fac sa obtin sentinta definitiva in original sau se elibereaza doar copii legalizate ?

Trebuie sa merg la judecatoria respectiva? Cum se procedeaza ? Exista vreo cerere tipizata, sunt necesare timbre fiscale etc ?

Multumesc !

Răspuns la discuția lamuriri recalculare alcoolemie
@r.gabi: multumesc pentru raspuns

Dar considerand ca nu cere nimeni recalcularea, de unde stie procurorul/judecatorul ce alcoolemie in sange am avut la momentul in care eu CONDUCEAM masina? Valorile obtinute la proba 1 si la proba 2 nu reflecta nicidecum alcoolemia din momentul in care am fost oprit de politie. Singura valoare de baza este scrisa pe chitanta listata de alcool-testerul in care am suflat.

Ar fi mai simplu daca la Art.87 din ordonanta ar scrie. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge sau peste 0,4 mg/l alcool pur in aerul expirat se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Textul scris cu italice este adaugat de mine.
Salut,

Asa cum spuneam intr-un post anterior, am fost prins la un filtru cu 0,41 in aerul expirat. Prima proba de sange s-a recoltat dupa 30 minute si a avut valoarea de 1 la mie, iar a doua proba s-a recoltat dupa inca o ora si a avut valoarea de 0,75 la mie.

Dupa cum vedeti valorile sunt cam la limita, lucru observat si de politistul de la Cercetari Penale - mi-a zis ca "ar trebui o recalculare".

1. Era obligatoriu sa fac recalcularea ? Nici acum nu sunt sigur ca am procedat bine ascultand "sfatul" politistului.

2. Presupun ca valorile obtinute la probele 1 si 2 se refera strict la momentul recoltarii lor, nicidecum la momentul in care am fost depistat in trafic. Asa e ? Probabil ca valorile respective sunt folosite intr-o ecuatie mai mult sau mai putin stiintifica (greutate, inaltime, tipul mancarii, ora ingerarii alcoolului si durata, cantitatea de alcool si taria in grade etc), cu scopul de a determina "trendul" si o valoare estimativa la momentul X.

3. Din experienta dvs, cat dureaza aceasta recalculare? Eu sunt clientului IML-ului din Bucuresti si am platit-o in urma cu 3-4 saptamani.... Daca intr-adevar este vorba de o formula matematica atunci intr-o saptamana ar fi trebuit sa sosesca rezultatele....

Mutumesc celor care binevoiesc sa-mi raspunda.
Costin
Salut, spune-mi te rog cum s-a finalizat problema ta. Sunt si eu in aceeasi situatie.
Multumesc!
Salut, eu am avut 0.41 in aerul expirat, 1 la mie in sange (dupa ~30 minute) si 0.75 la mie in sange (dupa inca o ora). Acum astept rezultatele recalcularii.

La tine cum s-a finalizat ?

Multumesc.