simonette12 a scris:
Da, am vizualizat pronuntarea.Ati fost condamnat la o pedeapsa de 6 luni cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, pentru art. 87 al.1 din Oug.195/2002.Prin urmare daca hotararea va ramane definitiva, aveti un termen de incercare compus din cuantumul pedepsei aplicate plus 2 ani, total 2 ani si 6 luni, perioada in care veti avea cazier.Daca in acest interval nu veti savarsi o alta infractiune, la implinirea lui veti fi reabilitatat de drept.Atentie! in cazul savarsirii unei noi infractiuni in acest termen, instanta va revoca suspendarea conditionata si va dispune executarea in intregime a pedepsei in regim de penitenciar, pedeapsa care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune ( art.83 c.p).
In ceea ce priveste permisul de conducere, acesta a fost anulat si veti putea obtine un altul dupa trecerea unui an de la data ramanerii definitive a hotararii prin care ati fost condamnat.
dar am deja un an si jumatate decand nu am mai condus , mai trebui sa astept inca un an? iar cu amenta cum trebui sa fac daca nu am bani sa o platesc imediat, pot sa o platesc in decurs de un an, in rate