Mulțumesc frumos pentru răspuns. Pe pardoseala am și gresie și parchet de 8 mm deasupra ( când am cumpărat apartamentul era integral cu gresie. Blocul este izolat interior/ exterior și este din beton. În intervalul de program de liniste nu pune nimeni muzica tare sau sa țipe. Vecina a fost inclusiv deranjata de faptul ca azi noapte, când a început vijelia, am avut tupeul sa ies pe balcon sa strâng rufele și a auzit când a făcut "click" plasa de insecte când am inchis-o ( trebuia sa las rufele - care deja erau uscate - pe sarma și eventual azi sa încep sa le caut prin cartier, ca sa nu se auda "click" ). Este normal sa ți se ceara socoteala ca ai mersul mai apăsat când mergi prin casa sau ca bagi o mașină automata de spalat rufe și o deranjează ca se aude la ea ? Cred ca acest "program de liniște " face referire la cu totul altceva, la un anumit nivel de zgomot, nu la un click de plasa de insecte sau la un mers normal prin casa care o deranjează pe dumneaei. Doamna este deranjata și ca aude apa noapte la baie etc. Hai sa fim serioși, ca deja se exagerează. Când are copilul mic o criza de plans, ce sa ii fac? Îl leg la gura? Îl sedez ca e program de liniste? Eu ma refer strict la activități și "zgomote" pe care orice om normal le face în propria locuință în cursul unei zile. Am ajuns când scoate copilul un sunet mai zgomotos ( ras, plâns etc ) sa casun cu gura pe ea:" taci ca te aude vecina". E normal asa ceva? Mie îmi suna a hartuire, sincer, faptul ca tot timpul îmi tine calea sa îmi zică de cele de mai sus. Ați putea sa trăiți asa? Deja ne tinuta calea alți 2 vecini care auziră de pe balcon discuția din fata blocului și ne ziseră sa nu o bagam în seama ca asa face tot timpul, ca "dusă" ( aceasta a fost exprimarea ).
Suntem oameni respectați pe scara, lumea deja ne cunoaște ce fel de familie suntem și nu accept sa mi se tina calea în fata blocului, dimineață, când este super liniște afara sa mi se reproșeze absurdități, sincer.
Mulțumesc frumos!
POPA GHEORGHE a scris:
Gasiti aici Legea nr. 61/ 1991 republicata, privind linistea si ordinea publica, art.2, pct.25-27: [ link extern ]
Respecatarea orelor de liniste este obligatorie pentru toti locatarii.
O solutie tehnica ar putea fi izolarea fonica a planseului. Blocurile vechi sufera de izolatii proaste intre apartamente.