avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Activitate symonna

Activitate symonna

Răspuns la discuția Autorizatie rar
symonna a scris:

buna ziua-avem un pfa cu cod caen 4540(comert cu motociclete piese si accesorii aferente,repararea si intretinerea motocicletelor)si avem un magazin mai mare care ne permite sa si reparam scutere-mecanicul ,care este si administratorul pfa-ului are atestat de mecanic,diploma de mecanic,a facut scoala de mecanica 4 ani-intrebarea mea este daca ii trebuie si autorizatie rar pentru repararea scuterelor-pt ca noi nu avem un service ci doar un magazin care ne permite sa si reparam-atestatul de mecanic si autorizatia de la registrul comertului nu sunt suficiente si pentru reparatii?-va rog mult sa ma ajutati pt ca nu vreau sa am probleme cu cei de la rar...multumesc

va rog ...nu ma ajuta nimeni?dak nu am pus intrebarea unde nu trebuie sa-mi zica cineva
Discuție Autorizatie rar
buna ziua-avem un pfa cu cod caen 4540(comert cu motociclete piese si accesorii aferente,repararea si intretinerea motocicletelor)si avem un magazin mai mare care ne permite sa si reparam scutere-mecanicul ,care este si administratorul pfa-ului are atestat de mecanic,diploma de mecanic,a facut scoala de mecanica 4 ani-intrebarea mea este daca ii trebuie si autorizatie rar pentru repararea scuterelor-pt ca noi nu avem un service ci doar un magazin care ne permite sa si reparam-atestatul de mecanic si autorizatia de la registrul comertului nu sunt suficiente si pentru reparatii?-va rog mult sa ma ajutati pt ca nu vreau sa am probleme cu cei de la rar...multumesc
Răspuns la discuția factura cu transport inclus
mirela_durnea a scris:

Am facut abstractie de TVA, despre care nu ati facut nici dvs nici o precizare.

nu sunt platitor de tva
Răspuns la discuția factura cu transport inclus
mirela_durnea a scris:

Inregistrati achizitia pe contul potrivit (materiale 302, marfa 371, materii prime 301..) si taxa de curier separat, direct pe cheltuiala prin cont 624

deci totalul fact este de 245lei-marfa este de 225 si 20 lei transport--ziceti sa trec fact cu 225 lei si 20 lei taxa sa o trec separat tot la cheltuieli?daca trec taxa separat ce o sa scriu la explicatii pt ca am o singura chitanta
buna ziua..am primit o factura cu taxa de curier inclusa..cum inregistrez fact si cum ma scad cu taxa de curier ..va multumesc
Buna ziua-am primit de la un furnizor azi o factura pe care este inclus si transportul(adica taxa de curierat)-totalul facturii este de 250lei dar marfa primita este de 230lei restul de 20lei fiind taxa de curierat..acum intrebarea mea este cum inregistrez eu fact respectiva pentru ca nu ma pot scadea cu cei 20 lei si banuiesc ca nici nu o pot inregistra cu 230lei cand ea este de 250lei..nu m-am intalnit niciodata cu asemenea situatie--plus ca plata este ramburs iar fact nu are chitanta dar cei de la curier mi-au taiat chitanta cu val fact..sa iau de buna chitanta lor si sa o inregistrez la fact?..ajutati-ma va rog...multumesc
Răspuns la discuția 2 facturi cu o singura chitanta
EDITAT CITAT

va multumesc frumos...o zi buna
Buna ziua- un distribuitor mi-a adus 2 facturi intr-o zi si a doua zi mi-a adus o chitanta pe ambele facturi....mentionez ca fact, au nr diferit si valoare diferita...acum problema e cum inregistrez eu in REGISTRUL ZILNIC SI IN CEL DE INCASARI SI PLATI pt ca pana acum nu m-am intalnit cu situatia asta...eu stiam ca fiecare fact are chitanta ei..va rog mult sa ma ajutati...multumesc
Buna ziua-de curand am inchiriat un spatiu comercial de la o persoana fizica care nu poate elibera factura pt plata chiriei lunare-eu sunt pfa iar cand am achitat chiria mi-a dat o dispozitie de plata pe care mi-a zis sa o inregistrez in rjp-problema e ca pana acum nu am avut de-a face cu asa ceva si nu stiu cum sa o inregistrez-pana acum la rubrica(DOCUMENTUL,NR ,FEL)treceam ne de factura si chitanta iar la rubrica (FELUL OPERATIEI,EXPLICATII)treceam denumirea firmei-acum nu mai stiu cum sa procedez corect...va rog sa ma ajuati...multumesc
daca sa zicem ma hotarasc sa raman in acel spatiu si sa renunt la targuri trebbuie modificata memoria casei de marcat cu adresa respesctiva si autorizatie de functionare pt o masa?pt ca la noi in oras sunt cateva spatii comerciale iar toti cei de acolo au facut targurile candva si nu au mai modificat memoria casei de marcat(cu toate ca acum nu mai merg in targuri)incalca ei cumva legea?iar autorizatia de functionare nu o obtine cel care ne-a dat spatiu in folosinta?adica firma care ne-a inchiriat mesele-eu sunt pfa
va multumesc-orice informatie este pretiosa