Nu sunt avocat,dar sunt un cetatean care a avut probleme cu eos ksi im privinta unei datorii la orange.Ei ate ameninta cu judacata pentru ca atat stiu.au niste pitzipoance care sunt studente la ase care sunt instruite sa faca asa ceva.In spatele acestor pitzipoance sunt niste juristi care te dau in judacata dupa vreo 2 ani si ceva de la cesionarea contractului in favoarea lor ca sa se adune multe penalitati care pot ajunge la peste 100%.eu am avut datorie de 21 de milioane,orange mi-a bagat penalitai pana la 42 iar apoi a cesionat contractul iar apoi baietii astia mi-au spus ca am de platit 100 si ceva.O sa va execute silit.Cel mai bine e sa va vindeti tot ce aveti in proprietate pe numele celor apropiati si nu mai aveti treaba.Poate sa va dea in judecata ca chiar daca obtine hotarare judecatoareasca poate sa si-o vare undeva brd-ul asa cum a facut in cazul meu orange-ul.
Buna ziua , am o intrebare in legatura cu un credit.Am facut un credit fara garantie pe firma , si am semnat in calitate de administrator dar si de garant.intre timp am vandut firma , si aceasta nu are capacitatea de a mai plati ratele.Banca vrea sa execute firma dar si pe mine ca persoana fizica daca nu achit restanta pana pe 1 iulie.Actualul unic actionar si administrator al firmei vrea sa vina la banca sa-si asume el raspunderea.Intrebarea este daca se poate schimba acel contract prin care eu sunt girant , sa devina el girant?si a doua intrebare este...banca este obligata se schimbe contractul sau doar daca doreste
Buna ziua , am o intrebare in legatura cu un credit.Am facut un credit fara garantie pe firma , si am semnat in calitate de administrator dar si de garant.intre timp am vandut firma , si aceasta nu are capacitatea de a mai plati ratele.Banca vrea sa execute firma dar si pe mine ca persoana fizica daca nu achit restanta pana pe 1 iulie.Actualul unic actionar si administrator al firmei vrea sa vina la banca sa-si asume el raspunderea.Intrebarea este daca se poate schimba acel contract prin care eu sunt girant , sa devina el girant?si a doua intrebare este...banca este obligata se schimbe contractul sau doar daca doreste?
Va multumesc pentru raspunsuri.In ceea ce priveste intrebarea dumneavoastra domnule Ichim , cedarea partilor sociale a fost facute legala chiar la registrul comertului,s-aemis un nou act constitutiv,un nou CUI , totul e in regula din punctul de vedere al actelor.
Buna ziua.
Am contractat un credit anul trecut cu denumirea de abonament bancar.Valoarea este de 10.000 de euro,nu platesc rate la el ci un comision de 2 % pe luna fara sa rambursez nimic.Creditul este pe firma , iar codebitori sunt eu si inca un asociat(eu cu 80 % parti sociale , iar asociatul meu cu 20 % parti sociale).Intre timp am vandut firma unei terte persoane care detine acum 100% din firma.Firma nu a mai platit acel comision de 3 luni iar banca ne ameninta ca cere insolventa.Intrebarea mea este dupa ce cere insolventa si obtine executarea silita pe firma,are voie sa ceara executare silita si pe persoana fixica in conditiile in care nu mai sunt asociat?nu ar trebui tras la raspundere noul asociat?ce ar trebui sa fac?daca depune noul asociat actul constitutiv la banca se poate schimba contractul sa devina el codebitor?si inca ceva,firma o sa apara in biroul de credite ca rau platnica...dar eu o sa apar?
Buna ziua.
Am contractat un credit anul trecut cu denumirea de abonament bancar.Valoarea este de 10.000 de euro,nu platesc rate la el ci un comision de 2 % pe luna fara sa rambursez nimic.Creditul este pe firma , iar codebitori sunt eu si inca un asociat(eu cu 80 % parti sociale , iar asociatul meu cu 20 % parti sociale).Intre timp am vandut firma unei terte persoane care detine acum 100% din firma.Firma nu a mai platit acel comision de 3 luni iar banca ne ameninta ca cere insolventa.Intrebarea mea este dupa ce cere insolventa si obtine executarea silita pe firma,are voie sa ceara executare silita si pe persoana fixica in conditiile in care nu mai sunt asociat?nu ar trebui tras la raspundere noul asociat?ce ar trebui sa fac?daca depune noul asociat actul constitutiv la banca se poate schimba contractul sa devina el codebitor?si inca ceva,firma o sa apara in biroul de credite ca rau platnica...dar eu o sa apar?
Deci cesiunea a fost facuta in noimebrie 2008,contractul reziliat pe 27 ianuarie 2009,masinile predate pe 12 februarie 2009,iar executartea silita pe 6 martie 2009
Masinile le-am predat la firma de leasing.Contractul de cesiune l-am facut inainte de aparitia litigiului si nu am notificat firma de leasing,actele care apar la dosarul firmei de leasing fiind tot acelea prin care eu apar ca administrator.eu pur si simplu am cedat partile fratelui meu care se ocupa de firma.eu nu vrea decat sa-mi ridice mi poprirea ca persoana fizica.fratele meu va plati suma de 50.000 dar nu pana cand nu se va asigura ca nu va trebui sa plateasca si cei 40.000 de euro.Conform contractului eu sunt codebitor si raspund dar totusi pentru daune interese nu trebuie hotarare judecatoreasca?Si inca o intrebare.Conform termenului de prescriptie daca nu achit suma eu raman cu poprire timp de 3 ani de zile dupa care nu mai am nici o obligatie si mi se deblocheaza contul?ca nu am nimic impotriva am 20 de ani si de abia peste 3 ani termin facultatea de drept.