avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate raduliviu

Activitate raduliviu

Factură aberantă de energie electrică bazată pe introducerea greșită de index în sistem

Bună seara,
voi încerca să descriu pe scurt desfășurarea înregistrării consumurilor:
1.09.2020-31.12.2020 index 6306-6584 estimare
(perioadele de timp corespund unei perioade de facturare)
1.01.2021-28.02.2021 index 0-120 estimare (??)
(contorul nu a fost schimbat!)
1.03.2021-31.03.2021 index 120-6717 regularizare+1.01.2021-1.02.2021 index 6584-6640 estimare
(factura din 15.05.2021 în valoare de 4115 lei!!)
1.04.2021-1.06.2021 index 6717-6820 estimare
Valoarea indexului este generat automat pe baza datelor din convenția de consum cu furnizorul (estimare)
sau este transmis de operatorul de distribuție (regularizare).
Începând cu perioada 1.04.2021-1.06.2021 nu a mai fost nici un salt în index.Pe nici o factură,până la cea
din 24.02.2023, nu a apărut în soldul contului ca restanță suma din factura din 15.05.2021.Am crezut că furnizorul a corectat greșeala.Dar din 24.02.2023 și în continuare sunt menționate sumele restante și penalitățile.
Toate facturile curente au fost plătite la zi.Restanța nu a fost plătită.
La începutul lui martie 2023 am făcut o sesizare furnizorului.Acesta nu a răspuns.
În 03.04.2023 s-a făcut o reclamație la ANRE.Aceștia au cerut furnizorului o soluționare scrisă până
la 27.04.2023.
Dacă nu se rezolvă nici pe această cale,cum ar trebui abordată mai departe această chestiune?
Ca principiu, trebuie plătită restanța și apoi acționat într-un fel anume?
Bună ziua,
în ce topic s-ar încadra o discuție referitoare la acțiunea împotriva unei facturi greșite emisa de un furnizor de energie electrică?
Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat.Am un apartament proprietate personala inchiriat unei fizice cu scop de locuinta.Respectiva persoana nu a respectat clauzele contractuale cu privire la plata chiriei si a cheltuielilor de intretinere.Doresc rezilierea contracului si scoterea acesteia din apartament.Care ar fi caile legale pentru a face acest lucru?
(presupunem ca nu doresc sa recuperez datoriile atat fata de mine cat si fata de terti)
Va multumesc si va doresc un sfarsit de saptamana placut.
Multumesc, raspunsul este clar!
Fratele meu are pensie de invaliditate gr I si are nevoie de un asistent personal pentru ingrijire deoarece este paraplegic si se deplaseaza in scaun cu rotile. Deoarece este ingrijit de familie, banii pentru ingrijire vin pe cuponul lui de pensie.
Intrebarea este daca acesti bani ar putea sa vina pe numele celui care face aceasta munca de ingrijire respectiv mama care este pensionara sau fiica care este majora.
Va multumesc!
Fratele meu are pensie de boala cu handicap gr.I ( dobandit in urma unui accident de munca) si pentru ingrijire personala primeste echivalentul unui salariu minim pe economie (salariul asistentului personal profesionist) deoarece este ingrijit de familie. S-a stabilit prin hotarare judecatoreasca ca intreprinderea la care a lucrat sa-i plateasca lunar diferenta dintre salariul pe care l-ar fi avut daca ar fi lucrat si pensie.
Intrebarea mea este daca acest venit pentru ingrijire poate sa fie transferat pe numele unui membru din familie, de exemplu mama care este si ea pensionara sau fiica care este majora, pentru a nu mai interveni in calculul diferentei pe care o are de primit de la fostul loc de munca.
Va multumesc!

Răspuns la discuția Motiv neacordare somaj
Multumesc,mi-ati fost de ajutor.
Din februarie 2003 pana in 30 septembrie 2008 am lucrat la societatea A .
In 30 septembrie 2008 a incetat CIM cu art. 79 din Codul Muncii.
Din 1 octombrie 2008 m-am angajat la societatea B unde am lucrat pana in 9 martie 2009 cand a incetat CIM cu art.65
Societatea A nu are datorii la plata datoriilor catre stat ( somaj,CAS,CASS), societatea B nu a platit aceste datorii.Cei de la AJOFM au spus ca nu pot primi indemnizatia de somaj pana cand societatea B nu plateste toate datoriile invocand motivul incetarii CIM cu art.79 la prima societate.
Este corect? Acestia au facut referire la o Ordonanta de guvern care completeaza legea 76.Exista asa ceva?
Va rog sa-mi dati un sfat referitor la ce ar trebui sa fac.