avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Activitate aniela parvu

Activitate aniela parvu

Multumesc.
Ma gandeam ca asa ceva se prescrie, sa inteleg ca mai sunt sanse sa recuperez din bani? Numai in instanta s-ar putea rezolva?? Alta cale nu este?exceptand si calea amiabila aici.
Buna seara,

In 2010 am incheiat un contract de livrare si plantare 1000 buc yucca intr-un complex turistic dint-o zona muntoasa. Clientul a platit un avans de 40%. Am livrat 1300 buc., le-am plantat in zona indicata chiar daca nu era bine amenanjata (era o zona cu pamant putin, multa piatra, fara un sistem de irigare prevazut). In dupa-amiaza zilei cand s-a plantat, in zona a fost o furtuna puternica care a cauzat un pic prinderii plantelor - insa noi plantasem oricum mai mult decat era contractul asa ca nu ne-am speriat. La o saptamana cand s-a intalnit "comisia", dna administrator a zis ca plantele nu sunt calitative......prea mici...nu i-au placut caci intradevar erau destul de ofilite caci nimeni din complex nu le udase. Cei de acolo le-au adaugat un compost destul de ciudat, fapt care ne-a nemultumit caci au rascolit la radacini si au cauzat plantelor. Am zis sa lasam de la noi si am mai adus 400 buc. Insa chiar si asa nu au fost de acord sa ne plateasca restul. De atunci, am ramas fara restul de bani, noi avand cateva probleme medicale in familie, lucru care ne-a determinat sa lasam pe cineva sa urmareasca desfasurarea acestei probleme insa persoana n-a facut nimic. Avem doar contractul, o adresa a noastra dupa prima plantare cand am obs ca nu se uda plantele si s-a umblat la radacina lor si un pv facut de ei dupa a doua livrare in care este mentionat ca inca mai tb vreo 600 de bucati ca sa se faca 1000 de bucati din contract.

Ce mai putem face acum?? Mai este vreo solutie?? Am incercat sa vb cu ei si zic ca nu mai ne dau banii restanti ca n-am livrat produse calitative. Acum la ei se mai gasesc cateva sute de plante (probabil ca buc cu buc fac 1000 din contract) insa sunt destul de saracacioase fata de cum ar tb sa fie.

Multumesc.
Mi-ar placea sa stiu ca sunt oameni care au putut beneficia de aceasta masura.
Da, asa este....lumea se abtine, insa imi este greu sa cred ca din marea familie avocatnet chiar nu e nimeni care sa stie mai multe decat spun articolele despre acest subiect?!

De ce intreb?! Pentru ca un contabil mi-a spus ca e o mare pacaleala a statului, de fapt nu ti se reduce nimic, te duci - platesti ce e de platit - apoi mergi la fisc sa ti se stearga restul , insa stupoare! nu ti se aproba cererea!!! si ramai si cu banii dati si cu restul de datorie tot acolo. Acest lucru i s-a intamplat unui client de-al lui, si vroiam sa stiu daca e o chestiune generalizata sau s-a aplicat intr-un caz particular.
Buna ziua,
Este cineva care a "aplicat" la aceasta masura interesanta? Care este procedura? Vi se calculeaza la zi sau doar la 31 august 2011? Raman "codite" sau se poate spune ca se pot stinge datoriile + penalitati+...etc la zi?

Multumesc, o seara buna.
Buna ziua,

Problema este urmatoarea: doi frati cu ambii parinti care traiesc - unul dintre ei decide sa faca o "investitie" pe terenul parintilor (6500 metri , acolo unde exista si casa batraneasca) , adica o vila cu etaj |(155 mp) si o casuta de vara (bucatarie, baie cu dus si terasa, un fel de foisor extins de vreo 50 mp + o terasa, in total vreo 85 mp ). Terenul este in forma de trapez, ingust in fata si lat in spate - din aceasta cauza a pus casa intr-o parte mai in fata si "foisorul" pe cealalta parte mai in spate.
El a construit toate cele pe numele batranilor, fara nici un adaos fianciar din partea celuilalt frate, fara sa faca nici un act nimic, doar pe intelegerea ca acele constructii sunt ale lui si la o adica celalalt frate sa nu pretinda vreodata ceva de acolo.
Acum casa e gata, atat el cat si batranii vor sa o darame pe cea veche, insa celalalt frate vrea sa stie cum sta situatia: nu ca ar vrea parte din mostenire acum, insa ii e frica ca daca darama casa veche, el nu va mai putea sa vina sa stea in casa fratelui sau (desi acolo vor sta si parintii lui, plus ca fratele i-a zis ca , camera de jos este la dispozitia lui de cate ori va vrea sa vina), ca cine stie poate cumnata-sa (cu care are niste relatii ok insa nu foarte apropiate) ii va interzice sa calce pe acolo, etc.

Ma ajutati cu un sfat, inainte de a incepe propriu-zis discutiile "juridice" in familie?
Adica:
1- cum se poate proteja fratele cel mic (investitorul) de o impartire 1/2 - 1/2 la o adica la decesul parintilor daca nu rezolva in timpul vietii aceasta problema a mostenirii?
2 - poate avea pretentii fratele cel mare asupra cladirilor facute de fratele cel mic, chiar daca nu a contribuit cu nimic?
3 - cum pot face impartirea terenului (acum cand ambii parinti traiesc si sunt lucizi) avand in vedere pozitionarea celor doua constructii? (nu se poate imparti terenul fix la 2 si gata)
4 - ce este mai bine si mai sigur (adica de necombatut in instanta): un testament pe care sa-l faca batranii sau sa vanda celor doi copii partile lor?

Multumesc, sper ca am fost suficient de clara in a expune problema mea.

O zi superba va doresc.
Multumesc frumos, exact asta intelesesem si eu dupa ce am citit despre taxarea inversa - ca nu trebuia sa fie fara TVA la mine....
Multumesc, am inteles.
Eu sunt PFA , neplatitoare de TVA, n-am bilant si alte chestiuni de gen.
Ok, pentru ca nu mi-e prea clar: eu inregistrez valoarea facturii fara nici o alta mentiune de TVA. Asa este?
Buna ziua,
Am platit in avans in decembrie 2010, iar marfa mi-a venit in transe in februarie si aprilie. Eu am inregistrat cheltuiala in 2010, trebuia sa astept factura sau e suficient extrasul de cont?

Multumesc.