Buna seara . O vecina a adus niste bani la maica-mea spre pastrare dar au fost luati din casa in urma unei intrari prin efractie , acum vecina isi cere banii inapoi , chiar a inaintat plangere la tribubal iar ancheta judiciara in urma efractiei nu este relevanta datorita faptului ca nu s-au gasit amprente samd . As dori sa va intreb ce risca maica-mea in acest caz si care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmeze ?
Multumesc anticipat si va doresc o noapte cat mai odihnitoare .
Buna ziua!Multumesc mult ptr raspunsul prompt.As dori sa va intreb daca in intampinarea pe care trebuie sa o trimita mama trebuie specificat numarul dosarului aflat in desfasurare ptr furt cat si faptul ca vecina nu a apelat la mediator inainte de a-i intenta proces civil.Va dati seama ca ptr o femeie de 65 ani cu probleme de sanatate numai gandul ca ajunge in tribunal este terifiant.Multumesc mult si sarbatori luminate!
Buna ziua . O suma de bani a fost incredintata mamei mele spre pastrare de catre o vecina dar i-a fost sparta casa si exista o ancheta in acest caz dar acum vecina ii cere banii mamei si a inaintat proces civil . Pot cere suspendarea procesului pana la finalizarea anchetei penale sau trebuie sa cer respingerea procesului ca fiind fara fond avand in vedere ca procuratura a dat NUP pentru o plangere penala pe care vecina a cerut-o ca abuz de incredere ? Este obligatorie medierea inainte de proces in acest caz ?
Buna seara ! O vecina a lasat niste bani in grija mamei mele din motiv ca sotul i-ar fi luat si cheltuit pe bautura si un alt motiv din cauza ca daca facea depozit la banca nu mai primea autor de la stat pentru cei 3 copii pe care ii are . Pana aici toate bune numai ca la o vreme se tot laudau prin sat ca au bani la maica-mea si intr-o seara a fost sparta casa si s-au furat banii cu pricina ... s-a facut ancheta si bineinteles ca nu s-au gasit hotii si acum vecina ar vrea sa dea in judecata pe maica-mea sa recupereze banii :frantic: As vrea sa va intreb ce risca mama mea in acest caz si care sunt pasii de urmat . Mu;ltumesc
Buna tuturor ! As vrea sa intreb daca se poate anula in instanta o dezbatere a succesiunii facuta in 2004 in urma unor declaratii mincinoase .. Multumesc .
Ambele polite de asigurare pentru cele 2 apartamente au fost completate de angajata firmei respective(precizez ca unul din apartamente e asigurat de 7 ani iar celalalt era de 2 ani) eu prezentand contactele de vanzare cumparare plus schitele apartamentelor.Ei mi-au raspuns ca eu sunt singurul vinovat ca nu am verificat adresa inainte de a semna si angajata dumnealor nu are nici o vina.
Va multumesc pentru raspuns,
Iulian
buna ziua ! am sa incerc sa fiu cat se poate de concis :
am facut o asigurare de locuinta la una dintre numeroasele firme existente iar la un moment dat am cumparat si un al doilea apartament pe aceeasi strada dar la un alt numar deci la un alt bloc si cu o alta suprafata , in momentul incheierii politei ceva a mers gresit in sistemul lor si apartamentul respectiv a fost inregistrat la aceeasi adresa cu primul dar cu numarul aferent de metri patrati celui de al doilea . mentionez ca am anexat la polita respectiva si schita apartamentului . la momentul semnarii politei nu am dat atentie adresei ci am vrut sa ma asigur ca e cel de al doilea asa ca verificat numai suprafata mentionata in schita . dupa vreo doi ani in care am achitat politele de asigurare si o tentativa de intrare prin efractie in apartamentul respectiv a fost distrusa usa de la intrare si am cerut sa fiu despagubit dar in loc de despagubire mi-a fost anulata polita de asigurare pe motiv ca e asigurat un singur apartament pe doua polite si singurul vinovat sunt eu ca am semnat :O, cu toate ca in contracte suprafetele locuibile sunt diferite :stunned::stunned: am facut si o adresa la CSA dar dumnealor m-au anuntat ca firma respectiva nu vrea sa plateasca :O
va rog sa imi spuneti si mie ce alceva as mai putea face , daca as putea sa ii dau in judecata si la ce avocat din Iasi as putea apela ,
va multumesc
Iulian
Buna tuturor !
Sunt pe punctul de a deschide o dezbatere de succesiune la un notar privind un teren si o casa dar am avut surpriza de a vedea pe anexa scoasa de la primarie numele unchiului defunct si CNP-ul tatalui meu , terenul a fost cumparat de unchiul meu si casa a fost construita impreuna cu tatal meu , dealtfel tin sa precizez ca si matusa mea a decedat si in urma casatoriei nu exista copii . Intrebarea mea catre dumneavoastra ar fi daca CNP-ul tatalui meu pe anexa respectiva ar putea indica faptul ca este si el proprietar ? ; unde as putea obtine informatii referitor la acest lucru ?; ar trebui sa apelez la un avocat ?
Va multumesc anticipat !
Julluca
Dupa cum se pare nu pot merge eu sa scot extras de carte funciara sau certificat fiscal , acestea se elibereaza proprietarului , cum as putea cere eliberarea acestora ?