avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Activitate advocat

Activitate advocat

6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc că mi-ati răspuns omenește, si nu doar strict principial!
Moștenire dupa frate.
Fratele meu a decedat. A fost căsătorit, fara copii, dar s-a ingrijit, sub toate aspectele, de copiii sotiei din alta căsătorie, fara a-i adopta insa. Casa in care a locuit (în rural) reprezintă o moștenire de la bunicii soției. Aceasta, pe timpul casatoriei, nu a avut venit propriu, iar fratele meu, prin munca sa, a extins spațiul locuintei si a modernizat totul, dar nu este pe numele său, ci al soției.
Intrebarea este dacă eu pot avea pretenții la masa succesorală, in conditiile date. Va multumesc.

Nu exista niciun grup în acest moment! Trebuie sa acționați în nume propriu. Noi i-am atentionat cu e-mail-uri trimise pe câteva adrese, dar sunt "0" la comunicare. Dacă nu se grăbeau sa trimită sumele cuvenite, ii acționam în instanță. Veți primi banii într-un final, doar pe jumătate și fără nicio justificare pentru cealaltă jumătate, exceptând ceea ce știți din contract, unde scrie ca vor vira sumele în 14 zile lucrătoare de la incasare, o inducere în eroare sub semnătura și stampila.

Username040518 a scris:

Buna ziua, am aceeasi problema, banii din despagubiri incasati de la asigurator de CeDe de mai bine de 1/2 an (!!! - stiu, greseala mea, pe care mi-o asum), netransferati catre mine. Nu se poate constitui un caz comun, oare exista vreun grup pe undeva, aveti idee? Din ce am mai citit aici, sunt destule alte persoane care au patit-o. Cum facem sa scoatem o astfel de "companie" de pe piata ?

Va mulțumesc pentru răspuns și timpul acordat. Aspectul de precizat este ca nu am apelat la CEDE, ci ei, prin agenți locali, te cauta și te conving sa ceri daune ca victima din accident rutier. Dar cred ca știți asta, eu am făcut precizarea pentru cei care mai citesc spetele de pe forum. Va mulțumesc respectuos!
Bună ziua, am obținut în instanta despagubiri ca victima accident rutier, prin Centrul European de Despagubiri, care ne-a contactat după accident prin agenții locali) Deși am trimis toate documentele cerute de acest CEDE (15 august ac), nici pana azi (15 sept) nu am primit vreo informație, nemaivorbind de banii cuveniți. Care sunt căile pentru a obliga CEDE sa remita despăgubirile stabilite de instanta? Menționez ca în instanta am fost reprezentați de un avocat din Dolj (noi locuim în Ialomița), iar banii recuperați de la Euroins întra în contul CEDE.
Am incheiat o asigurare multipla anuala de locuinta, adica si alte riscuri in afara de cele din asigurarea obligatorie, am achitat toate primele trimestriale, iar dupa expirarea politelor am primit SMS de la asigurator sa depun bani in cont pentru plata primei din anul urmator. Am sunat la numarul indicat pentru clarificari si mi s-a spus ca polita se reinnoieste automat, fiind multianuala, ca asa scrie in contract.
As vrea sa intreb pe cei cu practica in domeniu daca este corect din partea asiguratorului sa reinnoiasca o polita in acest mod. Am comunicat ca odata ce nu mai depun bani in cont pentru alt an de asigurare, in afara contractului, acesta se considera nul. Va multumesc anticipat.
Ce regim are un drept de proprietate (0,50 ha) constituit, NU reconstituit, la L.18/1991, obtinut de unul din soti, in raport cu celalalt sot? este bun comun sau apartine doar sotului direct dobanditor?
Răspuns la discuția Bun comun
Multumiri!
Discuție Bun comun
Constituie bun comun al sotilor un imobil achizitionat in timpul casatoriei cu bani ce provin din mostenirea sotului? Ce solutie exista pentru ca in acest caz imobilul sa nu constituie bun comun partajabil?