avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1393 soluții astăzi
Forum Activitate michirec

Activitate michirec

Bună ziua. Un contract de vânzare cumpărare, poate fi lovit de nulitate dacă una din persoane a prezentat un buletin expirat și notarul nu a observat? Mulțumesc!
Am încheiat prin Notariat o promisiune de cumpărare. Având bănuială ca exista vicii ascunse,am solicitat vânzătorului promitent sa facem o expertiza a instalației sanitare și a fostei septice. Am fost refuzat categoric fiind acuzat ca o terorizez. Nu mi-am dat seama din prima,înainte de a face actul,ca ar putea fi probleme,ci ulterior,cu ocazia unei vizite. De-asemenea am mai solicitat o vizită dar nu am primit răspuns. Ce cai de rezolvare a situației am? Nu vreau sa fac act definitiv pentru o casa cu probleme Mulțumesc!
Mulțumesc frumos. Ma adresez Casei Sectoriale sau Casei Mun București?
Buna ziua. Nascut in august 1958, militar in termen in 1978-79, scoala militara 1979-1981 august, cadru activ 1981-2005 august, pensionat cu ordonanta in 2005. Din 2005 pana in 2018, am lucrat in mediul privat. A intervenit si un handicap accentuat incepand cu 2013.
Intrebarea este cand pot iesi la pensie de drept cu valorificarea anilor lucrati in mediul privat? Pensia pe acesti ani, o primesc ca urmare a unui alt dosar de pensie, civil? Multumesc!
Răspuns la discuția Anul iesirii la pensie
Multumesc! si pensionare anticipata?
Răspuns la discuția Anul iesirii la pensie
Nu de aplica reducerea pentru 3 copii?

Cornel Vasile a scris:

Pensie la limita de varsta : Iunie 2022, la varsta standard de pensionare de 61 ani si 10 luni

Am 59 de ani, nascuta la 04.08.1960;in prezent pensionata anticipat partial de 2 ani;vechime in munca 39 ani;am nascut si crescut 3 copii;intrebare: pot iesi la pensie definitiv fara penalizare? Multumesc!
Ce se intampla daca refuz semnarea actului additional? mi-a scazut salariul cu 200 lei fata de decembrie....
Multumesc!
Răspuns la discuția DOSAR PENSIE ANTICIPATA PARTIAL
...si duc documentele la personal la firma unde lucrez??

Carp Mircea a scris:

Legea 263/2010

(1) Pensia se acordă la cererea persoanei îndreptățite, a tutorelui sau a curatorului acesteia, a persoanei căreia i s-a încredințat sau i s-a dat în plasament copilul minor, după caz, depusă personal ori prin mandatar desemnat prin procură specială.


Buna ziua!
Cine se ocupa de depunerea documentelor la casa de pensii in vederea pensionarii? In februarie indeplinesc toate conditiile si doresc sa fac acest pas;lucrez in mediul privat.Am toate adeverintele de vechime adunate, totul e ok.
Multumesc!