Cred că nu am fost prea explicit. Nu sunt interesat de felul în care se plătește munca în afara orelor de program ci dacă este legal să primesc sarcini de muncă în afara orelor de program fără a mi se cere consimțământul. Deoarece aceste convocări în afara orelor de program se fac de obicei cu o jumătate de oră înainte de desfășurarea lor, deci nu îmi pot planifica o ieșire din localitate sau participarea la un eveniment fără teama de a nu fi chemat în jumătate de oră la convocare, teoretic ar trebui să stau tot timpul acasă sau pe lângă. Menționez că nu suntem unitate militară astfel încât să ”fiu prezent la datorie” la orice oră din zi și din noapte și unde astfel de privațiuni sunt compesate prin salarii pe măsură și unde angajații aveau cunoștință de astfel de privațiuni atunci când s/au angajat. Ori în cazul meu, decizia conducătorului unității de a-l înlocui eu la aceste convocări în afara orelor de program fără a mi se cere consimțământul, mi se pare cel puțin un abuz.
Sunt lucrator SSM intr-o institutie publica. Sunt trimis la sedintele Cmitetului jjudetean pentru situatii de urgenta in locul sefului unitatii. Prin fisa postului mi s-a impus sa particip la aceste sedinte si in afara orelor de program deci si sambata si duminica.
Este lagal acest lucru ? Mentionez ca mi s-a trecut acest lucru in fisa postului fara a fi consultat.
Sunt lucrator desemnat cu securitatea si sanatatea intr-o institutie publica. Periodic controlez cu etilotestul angajati ai institutiei . Etilotestul nu este unul omologat dar in regulamentul de ordine interioara este specificat faptul ca daca in urma controlului cu etilotestul din dotarea institutiei se constata ca un angajat a consumat alcool poate fi sanctionat. Sanctiunea poate merge treptat pana la desfacerea contractului de munca. Sunt legale aceste prevederi ? Daca sunt probleme cu faptul ca etilotestul nu este omologat cum se procedeaza ?
Buna ziua, intrebarea mea este: un lucrator odata iesit la pensie este obligat sa predea echipamentul de protectie de care a beneficiat cat timp a fost angajat ?
Un Ordin al Ministrului Mediului, Apelor, Padurilor şi Protecţiei Mediului nr.639 din 2000 reglementa anunmite activitati in unitatile din subordine. Intre timp ministrii s-au schimbat, ministerul şi-a tot schimbat numele dar unităţile din subordine au rămas. Mă interesează:
- cum ştiu dacă acest ordin mai este în vigoare după toate aceste schimbări.
- unde mă pot documenta dacă un ordin aplicabil doar într-un minister mai este în vigoare sau nu.
Sunt angajat ca lucrator desemnat cu securitatea si sanatatea in munca in cadrul unei institutii publice deconcentrate cu un numar de angajati sub 149. Prin statul de functiuni am fost repartizat in serviciul "Juridic, contencios administrativ, resurse umane". Este corecta aceasta incadrare sau ma subordonez direct angajatorului ?