avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Activitate radu.petrica

Activitate radu.petrica

Răspuns la discuția suspendare unui srl cu datorii
adrian stoica a scris:

In conformitate cu prevederile legale - art 27 din lege 85/2006 sunteti obligat sa solicitati instantei deschiderea procedurii insolventei in cazul in care :
"Art. 3. - În înţelesul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următoarele semnificaţii:
1. insolvenţa este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor certe, lichide şi exigibile"



Buna ziua
Aproape in aceeasi situatie sunt si eu.
Am suspendat activitatea firmei , am datorii neplatite ( impozitul forfetar ) si am primit de ANAF somatie.
Acum pe firma nu am nimic ( bunuri , bani ) si nici posibilitati pentru moment de lansare a activitatii.
Ar fi mai bine sa-mi declar falimentul ?
Sau ce rezolvare as putea gasi....
Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția USH/ (re)licentiere
Buna ziua
Si eu sunt absolvent Drept, Bucuresti , ID , 2009 , 240 credite .Am urmarit cu interes toate discutiile aparute pe aceasta tema.
1. In primul rand trebuie facuta cererea de eliberare a diplomei .Cererea trebuie inregistrata si luat numar de inregistrare ; conform legii 544 , Legea Contenciosului Administrativ - urmarirea raspunsului in termenul legal - 30 de zile.
USH trebuie sa dea curs cererii .In caz negativ ne putem adresa instantei de judecata .
Acum apar problemele : Ministerul invatamantului si Guvernul au pe rol proces impotriva USH (Dosar 8214/2/2009 - USH cere daune materiale pentru aplicarea OG 10/2009, sume foarte mari , prin incheierea de sedinta din data de 23.02.2010 respinge exceptia inadmisibilitatii si sesizeaza Curtea Costitutionala cu solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 1,2,3, si 4 a OG 10.
Se incalca multe , Constitutia , Legea invatamantului , Codul Penal .( Legea nu are caracter retroactiv , Autonomia universitara...etc)
Nu vad cum se poate finaliza asta....la modul cum se aplica legea la noi in tara....
Buna ziua
In luna martie am emis 2 facturi catre o societate ( in urma comenzii efectuate de aceasta am livrat si marfa) . Plata s-a efectuat in octombrie 16 .La putin timp primesc citatie - Anularea platii efectuate de societate , lichidatorul judiciar deschide procedura insolventei pe 2 octombrie in urma unei hotarari a tribunalului.
Daca eu nu am fost notificat de lichidatorul judiciar despre aceasta procedura , fiind de buna credinta , cum ma pot apara ?
Cu stima
Buna ziua
Toate sumele pe care societatea le incaseaza de la clienti se vireaza automat la buget ;pana la achitarea integrala a datoriei la bugetul de stat nu vad ce sanse aveti sa platiti furnizorii....
Discuție Radiere SRL
Buna ziua

Care este cel mai rapid si ieftin mod de a scapa de o societate comerciala ?
Este si nedepunerea bilantului la Registrul Comertului una din solutii ?
Cu respect ,
Radu

Discuție Donatie
Buna ziua
Un bun primit cu act de donatie poate fi pus ca si gaj in cazul unui imprumut ?
Cu multumiri ,
Radu
Răspuns la discuția B.O. refuzat - solutii
Asta asa este , nu am nimic personal cu administratorul firmei respective.
Multumesc mult
Răspuns la discuția B.O. refuzat - solutii
Buna ziua
Am o firma din Bucuresti care imi datoreaza 15.000 ron .A emis 3 B.O din care 2 le-am trimis la Urmariri penale,a inceput si urmarirea penala acum.Mai am doar un BO refuzat de banca la mine .Acum nu stiu ce sa fac , sa astept rezultatul anchetei fara sa depun al 3-lea bilet la executor sau sa merg paralel cu ancheta...
Cu multumiri..
Răspuns la discuția Dreptul de servitute
Buna ziua
Da , este vorba despre parcarea firmei pe unde intram si noi la firma noastra cu autovehicule mici .Accesul la strada se face numai pe la ei .A fost vanduta o parte din parcare dar a fost specificat in contract dreptul de servitute asupra terenului unde este ingropata conducta de gaze .Conducta trece chiar pe unde noi am amenajat iesirea separata , mentionez ca avem toate autorizarile de la organele competente .Acum ei vor sa se foloseasca de dreptul de servitute specificat in contract pentru a ne bloca sa ne facem iesire separata .Daca mai trebuiesc alte date , revin .
Multumesc mult de raspuns.
Răspuns la discuția Dreptul de servitute
Buna ziua
Am o problema identica cu cele expuse mai sus . Acum 5 ani firma A vinde firmei B o parte din teritoriul ei cu drept de servitute asupra unei parti din teren , de-a lungul unei conducte de gaze . Accesul la firma B se face prin teritoriul firmei A .Dupa ce am obtinut de la politie si primarie toate avizele pentru amenajarea drumului propriu ( acesta trece peste conducta de gaze ) firma A ne ameninta ca ne blocheaza accesul , in baza dreptului de servitute si va construi un gard de-a lungul conductei .
Se pot ei folosi de dreptul de servitute sa ne blocheze iesirea ? Eu sunt la inceput de drum dar ei au o armata de juristi...
Multumesc