avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Activitate livs

Activitate livs

heloo?nu poate nimeni sa ma sfatuiasca?:(
Pe scurt, sotul meu este cercetat penal in stare de arest preventiv pentru savarsirea unor infractiuni. Dupa depunerea actiunii mele de divort s-a aplicat secehestru asigurator penal asupra tuturor bunurilor inculpatului,(desi sunt bunuri comune dobandite in timpul casatoriei).
Desfacerea casatoriei am solicitat-o prin acord, sotul neimpotrivindu-se hotararii mele , fiind dispus sa-mi cedeze totalitatea bunurilor comune.
Intrebarile mele sunt :
1. este posibil partajul prin intelegere in aceasta situatie, cand s-a aplicat sechestru asigurator?
2. in situatii comune, fara existenta acestui sechestru, sotul poate renunta de buna-voie la toate bunurile in favoarea mea? instanta permite acest lucru?
Va multumesc.
Răspuns la discuția de unde fac rost de codul fiscal
multumesc,anca.... astept sa se si aprobe poiectul normelor de aplicare a C. proc.fiscala
Răspuns la discuția de unde fac rost de codul fiscal
voi vorbiti in secret? vreau si eu norme de aplicare a codului fiscal, pls:">
Răspuns la discuția aviz insotire a marfii
Ei zic ca avizele distruse trebuiau declarate nule la ANAF si la imprimeria nationala , de unde au fost achizitionate.Putin le pasa ca au fost declarate nule in M.OF, presa si a fost anuntata politia in cazul furtului....O tin una si buna, "avizele au fost valorificate, deci este evaziune fiscala".Dar nu pricep cum pot avea valoare contabila in absenta facturii ,care societate comerciala e dispusa sa-si riste pielea achizitionand marfuri fara factura? Nu poti face operatiuni contabile numai pe baza avizului.... incurcate-s caile fiscului:D


Am contestat in instanta titlurile executorii in baza carora s-a emis somatia si am cerut suspendarea executarii pana la solutionarea contestatiei, motivand ca societatea are calitatea de contestatoare la AFP prin formularea anterioara a unor contestatii impotriva raportului de inspectie fiscala.
Am obtinut-o invocand dispozitiile art 126, alin10, coroborat cu art-169-170 din OG 92/2003.
Azi a venit executorul fiscal sa evalueze bunurile sechestrate in vederea vanzarii, si eu maine am infatisare in instanta , tocmai ptr acest sechestru.
Urati-mi bafta.
Ca sa nu mai zic ca nu am primit inca raspuns la contestatia administrativa adresata DGFP, depusa din august.Au trecut mai mult de 2 luni, (parca termenul de raspuns este de 30 zile,potrivit contenciosului-adm),solutionarea contestatiei a ajuns la sediul general al DGFP, ptr ca suma estimata depaseste 5 miliarde (ajunge aproape de 40!) si stiti ce raspuns verbal si neoficial a primit administratorul firmei cand s-a dus la Bucuresti? Ca toate cele contestate si toate articolele din codul de proc. fiscala incalcate nu au prea mare greutate in fata lor (adica ii doare-n cot) si ca tot ce se poate face este o reevaluare a creantelor, ca urmare a unui alte inspectii fiscale.... si toate astea daca stie cat si cui sa dea...adica MITA,SPAGA sau cum vreti sa-i spuneti!
Noroc ca am facut contestatie si in instanta impotriva titlurilor executorii, cerand suspendarea executarii silite pana la sosirea raspunsului la contestatia admnistrativa. Ptr ca fiscul accepta contestatia, dar asta nu-l impiedica sa te execute la ghilotina.... legea spune ca "poate suspenda..." Cu alte cuvinte, in cazul in care constata ca au gresit, isi cer scuze ca ti-au taiat capul.
Scuzati tonul furios,dar sunt atat de dezamagita de justitia noastra incat imi vine greu sa ma abtin. Multumesc pentru incurajari, am sa merg mai departe, vorba cuiva de mi-a raspuns... ce mai pot pierde in afara tuturor bunurilor sechestrate? doar timp si neuroni
Toretic si practic se poate, dar credeti ca exista vreo speranta sa mi se dea dreptate mie si nu fiscului? Pana acum am fost sfatuita sa o las balta, ptr ca intotdeauna instantele sunt de partea statului. Si atunci ce-i de facut? Sa las fiscu' sa execute sc-ul la care lucrez, in urma unei inspectii fiscale ptr perioada cuprinsa intre 2000-2006? inspectia a durat aproape 1 an, cu retinerea tuturor documentelor contabile la sediul lor, fara intocmirea unui proces verbal de identificare a fiecarui document in parte, cu evaluarea astronomica a unor avize disparute, desi au fost declarate nule, cu acuzatia de evaziune fiscala etc.. De acord, exista nereguli in contabilitatea firmei cu pricina, provocate din ignoranta contabilei, care trebuie remediate, dar pe dumnealui,atotputernicul FISC, nu-l poate trage nimeni de urechi ptr lipsa de profesionalism , incalcarea flagranta a normelor codului de procedura fiscala,nerespectarea confidentialitatii, amenintari si jigniri, si nu in ultimul rand ptr numeroasele prejudicii materiale si morale survenite ca urmare a afectarii relatiilor comerciale cu partenerii de afaceri?
Profesorii universitari, colegii de masterat si avocatii celebri din localitate m-au "linistit"... nu stii ca nu te poti impotrivi mortii si fiscului?:D..... dar incearca totusi, sa vezi ce frumos pierzi..
Voi ce parere aveti?
Ce sunt avizele tip "Delta" si ce valoare contabila au? Din cate stiu eu, avizul de insotire a marfii, potrivit HG 831/1997, serveste ca document de insotire a marfii in timpul transportului, sta la baza intocmirii facturii, este dispozitie de transfer al valorilor materiale de la o gestiune la alta ale aceleeasi unitati. Se intocmeste in 3 exemplare daca nu ai posibilitatea intocmirii facturii in momentul livrarii produselor, facandu-se mentiunea "urmeaza factura".Deasemenea trebuie atasat la factura atat de furnizor cat si de cumparator si impreuna se arhiveaza.
Problema este ca un numar semnificativ de insotire a marfii au fost pierdute( inecate in Dunare, arse in incendiu sau furate), au fost declarate ca fiind nule in MO si presa locala, a fost informata politia despre furt,dar "fiscu-lui" nu-i pasa, drept ptr care au estimat sutele de avize disparute la aprox. 40 miliarde lei, acuzandu-ne de evaziune fiscala si punand sechestru pe bunurile societatii in vederea executarii silite.
Ce parere aveti? Avizele astea au valoare contabila neinsotite de factura?
multumesc
Se spune ca ,desi L.130/1999 care reglementa conventiile civile de prestari servicii a fost abrogata aproape in totalitate, exista suficiente temeiuri legale ptr. a considera ca sunt diverse situatii in care aceste conventii reprezinta singurul act juridic ce permite exercitarea unor activitati profesionale.
Exemplu:art.1410,1412,1413,1470-1490 Cod civ.,L. contabilitatii 82/91, L.prof. de avocat, HG 305/2001 privind atestarea si utilizarea ghizilor de turism etc.
In acelasi timp, L.507/2002 permite pers. fiz. sa desfasoare acitivitati economice in mod independent,in principiu in toate domeniiile,meseriile si ocupatiile,ca o profesiune obisnuita.
Care sunt exceptiile?
Situatie concreta: o SC poate incheia o astfel de conventie cu o pers. fizica autorizata ptr. a executa lucrari de renovare a sediului?