Sunt abonat al unei companii de telefonie mobila. In data de 23..11.2011 am solicitat rezilierea contractului si trecerea pe abonament al unuia dintre cele doua numere aferente abonamentului meu. Mi s-a aspus ca in maxim 12 zile voi fi contactat de cei de la departamentul comercial pentru a rezolva solicitarea mea. Datorita faptului ca acest lucru nu s-a intamplat, am revenit cu un telefon la serviciu clienti in data de 15.12.2011. Mi s-a spus si am primit si un sms in legatura cu faptul ca in maxim 3 zile lucratoare voi fi contactat pentru aceasta solicitare. Binenteles nu sa intamplat nici acest lucru.
In 23.01.2012 am facut o sesizare la OPC Oradea in care sesizam cele intamplate si ceream o ancheta din partea dumnealor. In 03.02.2012 am primit un mail din partea lor, in care ma anuntau ca speta a fost trimisa la biroul din Bucuresti datorita faptului ca firma de telefonie are sediul acolo. Dupa cateva zile am fost sunat de cineva de la departamentul financiar al companiei respective (portocalii) si persoana respectiva a incercat destul de agresiv sa ma convinga sa accept o alta oferta de abonament. Evident ca nu se punea problema unei astfel de variante mai ales ca renuntarea o faceam din motive intemeiate. Mi s-a spus ca se va face o reziliere retroactiva si ca se vor compensa sumele platite in plus in perioada nejustificata pana la reziliere. In urma discutiei am primit un sms in care eram anuntat ca in aproximativ 14 zile se va realiza aceasta reziliere. Astazi m-am trezit ca nu mai am acces in retea. Am sunat la serviciul clienti (de pe un alt telefon) si am cerut lamuriri. Aici am aflat ca in reziliere nu apare ca as fi solicitat trecerea la cartela si plata facturii facuta cu 2 zile in urma nu s-a inregistrat la ei.
Intrebarea mea este: Pot sa dau in judecata cu sanse de succes compania respectiva, avand in vedere ca au incalcat contractul care spune ca rezilierea unilaterala se realizeaza in maxim 30 de zile calendaristice, mi-au blocat accesul la un serviciu la care aveam dreptul conform solicitarii facute si probabil reclamatia de la OPC i-a gasit vinovati de incalcarea drepturilor mele de consumator? Ma gandesc la posibilitatea de a-i da in judecata pentru a le cere daune.
Buna ziua,
Am o nelamurire legata de durata preavizului in cazul demisiei. Noile modificari stipuleaza ca ea este de maxim 20 de zile lucratoare pentru functiile de executie si 45 de zile lucratoare pentru functiile de conducere, se stabileste de comun acord cu angajatul la semnarea contractului de munca.
Intrebarea mea e legata de contractele aflate in desfasurare si care au ca durata a preavizului, 15 zile calendaristice. Ramane neschimbata aceasta prevedere?
Buna,
Va rog sa-mi spuneti daca poate fi modificat statusul unei intreprinderi individuale din platitor de TVA in neplatitor de TVA si care e procedura care trebuie urmata pentru a realiza acest lucru(daca e posibil binenteles).
Buna ziua,
Ma poate ajuta si pe mine cineva in legatura cu o problema. As fi interesat care e cadrul legal ce reglementeaza o colaborare dintre o firma si o institutie de invatamant(liceu, facultate). Concret, daca o firma incheie un contract de colaborare cu o institutie de invatamant, colaborare care presupune ca firma ofera elevilor/studentilor de la profilele corespunzatoare(mecanice in cazul de fata) sa efectueze practica si chiar un internship in cazul studentilor care sunt drepturile si obligatiile celor doua parti ?
Eventual ce ar presupune un contract de colaborare intre firma si studenti ca persoane fizice participante la internship care sa le ofere posibilitatea celor care dovedesc aptitudini sa fie angajati in cadrul firmei atunci cand sunt posturi vacante.
Sa zicem ca are ca si activitate secundara cod caen 6920. Are dreptul sa se inscrie in CECCAR ? Daca da , care este procedura si ce alte criterii mai trebuie sa indeplineasca ?
As dori sa stiu ce avize sunt necesare si care este procedura care trebuie urmata pentru ca o firma sa poata tine contabilitatea unei alte firme printr-un contract de prestari servicii.
Copia dupa contractul de munca vizat de iTM trebuia sa o primiti dupa angajare. Avand in vedere ca din punct de vedere legal contractul de munca trebuie inregistrat in maxim 20 de zile de la data semnarii ar insemna ca dupa acest interval puteti solicita exemplarul dumneavoastra din cele 3 semnate. Celalte acte trebuiesc eliberate in ziua incetarii cim, inclusiv cartea de munca doar ca de obicei dureaza mai mult in cazul cartii de munca(daca firma este cea care o tine si aceasta nu se tine la ITM). Daca e tinuta la itm atunci dumneavoastra trebuie sa mergeti personal pentru a o ridica.