Buna ziua,
Am obtinut cu hotarare definitiva si irevocabila anularea unor hotarari AGA din anul 2000, prin care in mod ilegal a fost modificat sistemul de vot (s-a trecut de la sistemul 1 actiune = 1 vot la sistemul 1 actionar = 1 vot) si unul dintre actionari a fost inlaturat din societate, inclusiv din pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie.
Intre timp au avut loc mai multe majorari de capital, s-au emis in cateva randuri actiuni noi, iar actionarii s-au modificat si acestia. Clientul doreste anularea tuturor actelor si mentiunilor subsecvente si repunerea in situatia anterioara conform art. 25 din Legea 26/1990.
Intrebarile mele sunt:
1) mai este acest lucru posibil dupa atatia ani? In jurisprudenta n-am gasit cazuri in care o astfel de cerere sa se respinga in ultima instanta, dar cele pe care le-am gasit se refereau la anularea unor mentiuni avand la baza acte nu mai vechi de 3-4 ani.
2) putem obtine anularea actelor subsecvente printr-o singura actiune referitoare la toate, sau trebuie sa atacam pe fiecare in parte cu actiune separata?
Va multumesc!
Buna ziua,
Am obtinut cu hotarare definitiva si irevocabila anularea unor hotarari AGA din anul 2000, prin care in mod ilegal a fost modificat sistemul de vot (s-a trecut de la sistemul 1 actiune = 1 vot la sistemul 1 actionar = 1 vot) si unul dintre actionari a fost inlaturat din societate, inclusiv din pozitia de Presedinte al Consiliului de Administratie.
Intre timp au avut loc mai multe majorari de capital, s-au emis in cateva randuri actiuni noi, iar actionarii s-au modificat si acestia. Clientul doreste anularea tuturor actelor si mentiunilor subsecvente si repunerea in situatia anterioara conform art. 25 din Legea 26/1990.
Intrebarile mele sunt:
1) mai este acest lucru posibil dupa atatia ani? In jurisprudenta n-am gasit cazuri in care o astfel de cerere sa se respinga in ultima instanta, dar cele pe care le-am gasit se refereau la anularea unor mentiuni avand la baza acte nu mai vechi de 3-4 ani.
2) putem obtine anularea actelor subsecvente printr-o singura actiune referitoare la toate, sau trebuie sa atacam pe fiecare in parte cu actiune separata?
Va multumesc!
M-ar interesa daca exista un text de lege care sa permita sau sa interzica in mod expres aceasta operatiune.
Multumesc!
Intr-adevar, cel mai indicat este sa se efectueze alipirea celor doua terenuri sub acelasi nr. cadastral, dar clientul doreste sa evite acest lucru si doreste sa stie daca exista vreo piedica legala expresa, pe care deocamdata nu am identificat-o. Am sa discut cu cei de la Primarie. Multumesc!
Un client doreste sa achizitioneze 2 terenuri invecinate, avand numere cadastrale distincte, si doreste sa stie daca pentru a obtine autorizatie de a construi un imobil care ar ocupa portiuni din ambele terenuri este nevoie sa le alipeasca in prealabil.
Any ideas?
Stiu, dar din pacate nu s-a procedat asa. Incerc totusi sa gasesc o solutie astfel incat mostenitorii sa-si poata valorifica dreptul. Ar avea vreun efect daca as putea dovedi ca avocatul nu a cunoscut imprejurarea decesului clientului inaintea introducerii actiunii?
Un client a incheiat un contract de asistenta juridica cu un avocat pentru revendicarea unui teren. In perioada cuprinsa intre semnarea contractului si introducerea actiunii clientul a decedat, dar actiunea s-a facut tot pe numele lui iar instanta a opus din oficiu exceptia lipsei capacitatii civile de folosinta, respingandu-i pretentiile.
Mi se pare destul de logic sa fie asa, dar as vrea sa stiu daca se mai poate face ceva, pentru ca termenul legal de solicitare a restituirii a expirat, prin urmare varianta de a introduce o noua actiune pe numele mostenitorilor cade din start.
Multumesc!
Anexa V a Statului Profesiei de Avocat prevede un model standard pentru delegatiile de substituire. Intrebarea este daca aceste documente trebuie achizitionate de la Baroul Bucuresti (precum contractele de asistenta juridica si imputernicirile avocatiale) sau trebuie inregistrate la vreo autoritate, in vederea evidentei fiscale. Altfel spus, e OK si suficient daca printez documentul, apoi il completez si stampilez?
Este vorba de un un stagiar, categorie pentru care statutul profesiei de avocat contine o forma standard de contract, cu preaviz de o luna. Contractul contine dispozitiile referitoare la acest preaviz, dar nu dispune referitor la plata sau neplata onorariului aferent perioadei.
In situatia in care un avocat denunta unilateral contractul de colaborare cu o firma de avocatura, iar aceasta isi exprima intentia ca in perioada de preaviz avocatul sa nu mai lucreze efectiv acolo, subzista obligatia de achitare a onorariului pentru perioada respectiva? In aceasta situatie, ce text de lege prevede asta?