avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Activitate angst

Activitate angst

un prieten a semnat in urma cu peste 5 ani un contract de furnizare de servicii de acces la internet cu o firma (AF) de cartier. de atunci a platit lunar suma de 40 de lei, neavand restante. recent a hotarat sa schimber furnizorul de internet (alegand un pachet cu TV, telefonie si internet de la o firma cunoscuta). a anuntat firma cu care are contract ca vrea sa renunte la serviciile lor, insa acestia insista ca este obligat sa ramana abonatul lor timp de inca aproximativ 8 luni. desi prietenul meu le-a comunicat clar hotararea lui, reprezentantii firmei il ameninta si recent i-au oferit o reducere de la 40 de lei la 25 de lei.

de acum 5 ani si pana in prezent el nu a semnat niciun act aditional de prelungire sau ceva asemanator. in contractul pe care l-a semnat scrie "contractul se incheie pe o perioada initiala de 12 luni cu posibilitatea de prelungire pe perioade succesive de un an ... etc.", fara a fi prevazut modul in care se face prelungirea. de asemenea clauzele de reziliere sunt foarte vagi.

am pus la adresa de mai jos un scan cu prevederile respective (imi cer scuze pentru calitate, asa am primit-o):
[ link extern ]

este legal sa fie legat de maini si de picioare in acest mod? nici initial nici pe perioada urmatorilor 4 ani nu a beneficiat de facilitati care sa justifice in vreun fel obligativitatea pastrarii contractului (cum uneori se intampla la abonamentele de telefonie cand primesti un telefon mai ieftin etc.) prietenul meu nu-si permite sa plateasca ambele abonamente si chiar are nevoie de niste servicii mai bune. de fapt, noul abonament l-ar ajuta sa faca o mica economie la TV + internet.

va multumesc mult pentru ajutor.
la termeni si conditii ([ link extern ] :

Sharing Your Content and Information

You own all of the content and information you post on Facebook, and you can control how it is shared through your privacy and application settings. In addition:

For content that is covered by intellectual property rights, like photos and videos (IP content), you specifically give us the following permission, subject to your privacy and application settings: you grant us a non-exclusive, transferable, sub-licensable, royalty-free, worldwide license to use any IP content that you post on or in connection with Facebook (IP License). This IP License ends when you delete your IP content or your account unless your content has been shared with others, and they have not deleted it.
When you delete IP content, it is deleted in a manner similar to emptying the recycle bin on a computer. However, you understand that removed content may persist in backup copies for a reasonable period of time (but will not be available to others).
When you use an application, the application may ask for your permission to access your content and information as well as content and information that others have shared with you. We require applications to respect your privacy, and your agreement with that application will control how the application can use, store, and transfer that content and information. (To learn more about Platform, including how you can control what information other people may share with applications, read our Data Use Policy and Platform Page.)
When you publish content or information using the Public setting, it means that you are allowing everyone, including people off of Facebook, to access and use that information, and to associate it with you (i.e., your name and profile picture).
We always appreciate your feedback or other suggestions about Facebook, but you understand that we may use them without any obligation to compensate you for them (just as you have no obligation to offer them).

dupa parerea mea de nespecialist, nimic din mentiunile de mai sus nu da dreptul cuiva sa foloseasca poza dvs., mai ales daca o stergeti de pe serverele facebook.

mai mult, indiferent cum au intrat in posesia pozei respective, administratorii site-ului respectiv va pot leza unele drepturi, inclusiv de proprietate intelectuala, mai ales daca se poate demonstra ca o folosesc in scop comercial.

contactati un avocat. succes.
in primul rand, imi pare rau pentru situatia in care va aflati.

poate ca nu e cea mai inspirata solutie, dar: v-ati gandit sa va mutati dvs. in casa nurorii dvs.? fiica si nepoata va pot urma sau nu. odata mutata, dupa ce va linistiti, il puteti actiona in judecata pe ginere pentru a-l evacua din apartamentul care va apartine. e greu sa va parasiti fie si temporar locuinta, dar poate ca ati avea parte de linistea necesara atat pentru sanatatea dvs. cat si pentru a lua cea mai buna decizie si a actiona in consecinta.

numai bine!
nu aveti nimic de pierdut daca faceti contestatie. mai mult, veti avea dreptul de a conduce pana la solutionarea contestatiei, ceea ce va poate avantaja in functie de planurile dvs. (concedii etc.). asta nu inseamna ca veti avea castig de cauza, desi este posibil.

in 2009 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe motiv ca as fi condus cu 114 km/h in localitate. am contestat si am obtinut anularea masurii pentru ca singura poza depusa la dosar de catre politie in care masina mea putea fi identificata fara echivoc era una in care viteza inregistrata era de 100 km/h. s-a dispus de catre instanta anularea masurii de suspendare a dreptului de a conduce precum si a amenzii stabilite. cu toate ca am castigat, de atunci nu am mai depasit viteza legala, ceea ce va recomand cu caldura si dvs.
multumesc mult pentru raspunsuri. pare totusi o zona gri, voi incerca sa am contract de munca si sa fiu platit de la inceput. numai bine!
va multumesc pentru raspuns.

1. intrebare suplimentara: este legal sa nu se prevada nicio indemnizatie in statut sau hotararea aga? cred ca daca as fi si asociat ar fi legal, dar nu voi fi.

2. sunt de acord ca nu ma va crede nimeni, insa probabil ca se aplica legea si nu ce ar crede cineva, nu? cu alte cuvinte, daca raspunsul de la punctul 1 este da, si nu am nici indemnizatie, nici venit din salariu, exista vreo alta prevedere expresa care limiteaza acest lucru?
mi s-a desfacut contractul de munca in urma unei concedieri colective conform ordonantei de urgenta nr. 116/2006. in prezent beneficiez de indemnizatie de somaj. am posibilitatea sa fiu administratorul unei firme pe care o voi si infiinta, fara sa am contract de munca. asociatul unic este o alta persoana, eu nu as detine parti sociale la societatea respectiva (srl). mi s-a promis ca in cateva luni mi se va face CIM, acesta fiind motivul pentru care as intra in aceasta situatie. intrebarea mea este: pot beneficia in continuare de ajutorul de somaj daca sunt administrator fara CIM? poate avea repercusiuni acest lucru, avand in vedere ca probabil nu este o situatie foarte comuna?
Imi cer scuze, nu sunt avocat, dar din fisa de aici mi se pare ca ultima modificare suferita de Legea locuintei (114/1996) a survenit prin Legea nr. 71 din 3 iunie 2011
pentru punerea în aplicare a Legii nr. 287/2009 privind Codul civil:

[ link extern ]

S-au abrogat prin legea 71/2011 articolele 21-33 (cele referitoare la inchiriere), deci si cel mentionat mai sus de dl. Lucian Rosca, insa Legea locuintei NU pare a fi abrogata.
Detin de aproximativ doi ani un domeniu de internet .ro, numele unei emisiuni de televiziune care a devenit destul de populara in ultimul timp. Am luat domeniul cand emisiunea era la inceput si am dezvoltat un website. Intre timp nu s-a intamplat nimic, televiziunea respectiva a cumparat un domeniu similar terminat in .net pe care nu a pus nimic, o alta persoana a cumparat domeniul .com pe care l-a lasat nefolosit, iar alti fani au construit site-uri similare pe domenii gen numeemsiune.blogspot.com, numeemisiune.ablog.ro s.a.m.d.

Recent televiziunea a devenit interesata de domeniul meu, am fost contactat si am fost la o intalnire cu trei reprezentanti de-ai lor, toti manageri, care mi-au facut o impresie destul de proasta (adica m-am intrebat ale cui pile sunt de au ajuns in pozitiile alea). Intalnirea nu a dus la nimic, am aflat ca au inregistrat recent numele emisiunii la OSIM (daca acolo se inregistreaza marcile) si cam atat, am plecat cum am venit. Nu tin cu dintii de domeniu, dar l-as ceda mai repede unuia dintre cei implicati direct in realizarea emisiunii decat personajelor cu care m-am intalnit.

Acestea fiind datele, va rog sa-mi dati cat mai urgent un sfat, in masura timpului dvs. disponibil. Sa cedez domeniul sau sa-l tin? Ce se poate intampla daca decid sa nu-l cedez? Multumesc!
Răspuns la discuția mostenire - cum sa fac?
Multumesc pt. raspunsuri insa intrebarea mea e din ianuarie 2006, prin urmare nu mai e de actualitate (pentru mine). Am vazut ca discutia a luat o alta nuanta si cred ca dl. BlackUnicorn ar avea mai mare nevoie de timpul si cunostintele dvs. in legatura cu problema mostenirii din partea tatalui decedat.

Multumesc inca o data pt. timpul dvs. Numai bine,
Bogdan