avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate lenast

Activitate lenast

Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi spuneti daca depun cererea de audiere a martorilor in ziua termenului de judecata si ei sunt prezenti in sala, acestia pot fi audiati? Adica sa-i duc eu acolo cu masina ca sa nu mai trebuiasca citati si sa pierdem timp. Precizez ce este vorba de martorii reclamantului si ca este vorba de un proces civil
Răspuns la discuția Demolare casa construita abuziv
Sa nu crede-ti ca sunt o lipsita de suflet. Sa va explic mai pe larg domnule Gabescu:
1. acest individ mai are o casa in care nu locuieste nimeni, in vecinatatea celei construite pe terenul nostru cu un teren aferen de fix 300 mp, care insa nu-i apare in titlul de proprietate cu toate ca este a lui el fiind singurul mostenitor al parintilor, casa pe care dealtfel de curand a renovat-o.
2. el nu a locuit in casa construita pe terenul nostru decat dupa 1990, pana atunci fiind mutat intr-o alta localitate, iar atunci cand s-a mutat inapoi in localitatea noastra, stiind ca nu are acte de proprietate, a venit sa ne ceara acordul, acord care l-a si primit, sa se mute in casa construita pe terenul nostru ca mai apoi dupa ce a obtinut actele in 2002 sa ne dea el pe noi in judecata sa-i eliberam o parte din teren.
3. a mers intr-acolo incat o persoana din familia mea a facut inchisoare pentru o bucata din acest teren.

Asadar sa-l las in pace?
Buna ziua,
As dori sa-mi spuneti parearea dumneavoastra in urmatoarea speta: Un ins a pretinde ca a primit de la CAP un lot de 300 mp in 1972 dintr-un teren preluat de la bunicii mei, teren pe care in 1973 si-a construit o casa. In sprijinul acestei afirmatii nu aduce nici un act care sa dovedeasca acest lucru. Insa in temeiul legii 18 acestuia i s-a emis titlu de proprietate pe aceasta suprafata pe care ulterior l-a si intabulat. Insa la primaria din localitate nu se mai gasec actele in baza carora acest titlu de proprietate a fost emis (s-au facut pierdute), nici macar cererea care a depus-o. Apare insa inscris in acel registru de cereri unde apare cu suprafata totala pe care o cerea sa i se restituie conform legii 18. Mai precizez ca titlul de proprietate pe aceasta suprafata i-a fost emis prin roconstituirea dreptului de proprietate dar ce mi se pare mai absurd e faptul ca, daca ar fi asa cum sustine acest individ adica terenul i-a fost atribuit de catre CAP, acesta nu figureaza inscris in registrul agricol al localitatii decat dupa 1992 cand a fost validat in baza legii 18. Momentat suntem in plin proces unde noi ii cerem anularea titlului de proprietate al acestui individ pentru aceasta suprafata. Care sunt sansele noastre de a reusi acest lucru, si mai departe de a cere demolarea imobilului construit abuziv pe terenul bunicilor mei? Precizez inca o data ca nu poate sa sustine cu nici un act ca acest teren i-a fost atribuit de CAP.
Daca se face plangere penala si in paralel actiune civila pentru despagubiri iar acestea doua se fac in deodata, in cazul in care in cazul plagerii penale se da NUP, ce sanse mai are actiunea civila?
Buna ziua,

Revin la mesajul postat initial cu urmatoarele intrebari:
1. Din moment ce nu s-a pus in miscare urmarirea penala sa inteleg ca reducerea pedepsei se aplica doar la cuantumul pedepsei sau al amenzii nu si in cazul unor despagubiri?
2. Daca se cer despagubiri morale, acestea se cer in plagerea formulata la parchet pentru denuntare calomnioasa?
Buna ziua,
Conform Art. 259 Cod Penal, denuntarea calomnioasa inseamna:

,,Învinuirea mincinoasa facuta prin denunt sau plângere, cu privire la savârsirea unei infractiuni de catre o anume persoana, se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.
Producerea ori ticluirea de probe mincinoase, în sprijinul unei învinuiri nedrepte, se pedepseste cu închisoare de la unu la 5 ani.
Daca cel care a savârsit fapta declara mai înainte de punerea în miscare a actiunii penale fata de persoana în contra careia s-a facut denuntul sau plângerea, ori împotriva careia s-au produs probele, ca denuntul, plângerea sau probele sunt mincinoase, pedeapsa se reduce potrivit art. 76.''

Va prezint urmatoarea speta: O persoana X face plagere penala pentru infractiunea de amenintare impotriva unei persoane Y. Anterior acestei plangeri persoana Y a fost condamnata la inchisoare cu executare in urma unei plangeri de nerespectare a unei hotarari judecatoresti formulata de aceeasi persoana X. In urma primului dosar persoana Y a executat condamnarea si in urma acestor evenimente a ramas cu anumite traume. Dupa eliberarea persoanei Y, persoana X a depus plangere la politie pentru infractiunea de amenintare. Au venit cei de la politie acasa la persoana Y, a invitat-o la politie, au audiat-o, i-au luat declaratii etc. Insa inainte de punerea in miscare a actiunii penale persoana X si-a retras plangerea. Acuma intrebarea mea este: solutionarea unei plangeri de denuntare calomnioasa, in aceasta speta, se poate da si cu plata unor despagubiri morale, avand in vedere ca trauma produsa cu ocazia unei noi plangeri a i-a fost aproape fatala persoanei Y? Si paragraful cu reducerea pedepsei cum se interpreteaza?
Precizez ca amenintarea despre care se vorbea in plangere nu a existat.

Am citit ca infractiunea de fals intelectual se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. Avand in vedere faptul ca acest raport a fost intocmit acum 4 ani si jumatate, daca se face plangere acuma, iar termenul de prescriptie este de 5 ani, dupa ce s-a inregistrat plangere acest termen se intrerupe pana la finalizarea dosarului de cercetare ori pana la o sentinta definitiva in acest caz?
Ce se poate face impotriva unui expert topograf care a intocmit o expertiza topografica intentionat eronata , bineinteles in favoarea partii adverse care a si platit expertiza ? Mentionez ca expertiza a fost facuta in luna decembrie 2004, si ca in urma acelei expertize s-a dat o hotarare definitiva si irevocabila. Punererea in posesie, conform acelei hotarari definitive, a avut loc conform acelui raport de expertiza eronat, adica masuratorile pentru identificarea acelui teren au fost facute in cadrul numarului topografic X, pe cand in raportul de expertiza si in procesul verbal de punere in executare a hotararii judecatoresti scrie ca e Y. Constituie acest lucru o fapta penala (tulburare de posesie)? Avand in vedere ca au trecut aproape 4 ani jumate, se mai poate face plangere penala impotriva acestui expert, si daca da in care categorie de ,,FALS" se inscrie?
Titlu de proprietate detin, inclusiv pe suprafata ce urmeaza a fi pusa in posesie, insa terenul este inscris in CF in proprietatea statului(ne-a fost retrocedat cf. legii 247/2005). Ma intreb de ce mai trebuie sa justific eu cu CF-ul atata timp cat terenul este inscris de vecin in CF este in alta parcela (greseala lui!)? Si atata timp cat in aceea instiintare de la executor scrie negru pe alb ca trebuie sa-l puna pe vecin in posesie in numarul topo invecinat, terenul aflandu-se fizic pe numarul meu topografic, eu o sa pot sa fac plangere penala impotriva executorului si a expertului?
Vecinu' a castigat in instanta si a cerut executarea sentintei.