avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate edo23

Activitate edo23

Răspuns la discuția indemnizatie CCC
in perioada august 2015 - iulie 2016 a fost in somaj
anterior a fost in CCC 2 ani
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti daca o persoana in urmatoarea situatie beneficiaza de indemnizatie crestere copil:
- data estimata a nasterii Iunie 2017
- in ultimele 24 de luni anterioare nasterii, a fost in CCC si somaj pana la sfarsitul lui iulie 2016
- acum nu lucreaza
- presupunand ca se angajeaza incepand cu luna noiembrie, ii raman "descoperite" lunile august, septembrie si octombrie 2016; avand aceasta pauza va mai beneficia de indemnizatie?
dar daca nu reuseste sa se angajeze ?
Multumesc.
Buna ziua,

Am cumparat recent un autoturism inmatriculat in Romania cu contract de vanzare cumparare intre persoane fizice. Ca tot omul merg sa declar masina la Primarie pentru stabilirea impozitului. Cei de la Primarie imi resping actele pentru ca nu exista numar de inregistrare pe contractul de vanzare cumpare de la Primaria vanzatorului, care este din alt judet. Cei de la Primaria vanzatorului spun ca ei nu au mai avut astfel de solicitari si nu au cunostinta de astfel de prevederi, deci refuza sa-mi dea numar de inregistrare.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine de cand se cere acest numar de inregistrare si care este textul legii care stipuleaza aceasta obligatie ca sa il pot arata celor de la Primarie si sa obtin mult doritul numar de inregistrare.
Multumesc.
Discuție Acte pierdute
Poate cineva sa imi spuna ce ar trebui facut in cazul pierderii unor acte in original? (pe langa demersurile de eliberare a unui duplicat) Trebuie ele declarate pierdute? Unde?

Multumesc.
Răspuns la discuția Sediu social PFA
Multumesc pentru mesaj.
intre timp am fost la Registrul Comertului si am constatat ca sediul social nu a fost modificat.
Aveti idee cum as putea sa-l oblig sa faca acest lucru?
Buna ziua,

Fostul sot avea deschis un PFA cu sediul in apartamentul in care locuiam, apartament care este proprietatea mea. Cum pot verifica daca si-a schimbat sediul asa cum i-am cerut, si daca nu cum as putea sa-l oblig?

Multumesc.
Buna ziua,

Va rog sa-mi dati cateva informatii despre stabilirea pensiei alimentare pentru un minor. In primul rand ma intereseaza din ce tipuri de venituri se poate retine pensie alimentara, (de exemplu din somaj se plateste pensie alimentara?, dar daca tatal declara ca nu obtine nici un venit, el lucrand la negru?; dar din veniturile realizate ca si persoana fizica autorizata?)
Doresc sa cer tatalui copilului sa plateasca pensie alimentara, si as vrea sa stiu daca o simpla intelegere intre noi este suficienta sau trebuie sa-l actionez in instanta. Ce credeti ca ar fi mai ok o suma fixa sau % din venitul realizat, care este fluctuant si greu de dovedit?
Multumesc.
Discuție custodie minor
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am fost intr-o relatie de concubinaj mai multi ani, relatie din care a rezultat un copil, acum in varsta de 6 ani. In urma cu ceva timp ne-am despartit, iar copilul locuieste cu mine.
Va rog sa-mi spuneti din punct de vedere legal cum este vazuta custodia copilului in situatia data si daca am nevoie de acordul tatalui in diverse decizii privitoare la copil.
(copilul este recunoscut de catre tata si poarta numele lui).
Răspuns la discuția buletin de identitate
multumesc tuturor pentru raspunsuri. nu exista nici un fel de contract incheiat intre noi.
Răspuns la discuția buletin de identitate
Multumesc pentru raspuns. Locuinta este proprietatea mea. iar despre noua adresa a exconcubinului nu am cunostinta. Pe baza adresei din buletin poate fi inscris in cartea funciara?