avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1030 soluții astăzi
Forum Activitate MANOLACHE LAURA

Activitate MANOLACHE LAURA

Cât plătește un angajator ptr un salariu min pe economie 3300 lei?
Da, i s-a spus că este ceva standard care se specifica în CM

Cornel Vasile a scris:

Doar atat este acea clauza?

Bună ziua!
Băiatului meu i se face contract pe perioada nedeterminata. Lucrează la o frizerie ca frizer. În contract e stipulat un punct 6 cu privire la legea 53/2003
Mi se pare puțin ciudat.
Este ok? Nu prea înțeleg... Dacă el vrea să-și deschidă o frizerie pe cont propriu, nu poate presta aceasta meserie?
(6) În condițiile stabilite prin Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, ale Regulamentului Intern şi ale actelor adiționale la contractul individual de muncă, după încetarea contractului individual de muncă, salariatul are obligația de a nu presta, în interes propriu sau al unui tert, o activitate care se află în concurență cu cea prestată la SC Xxxxx
Copilul meu de 19 ani a semnat CIM pe o lună incepând cu 01.nov și până la 30.11.2020.Stia că i-a expirat contractul ,cu data de 01 dec a rămas acasă ptr că intre timp l-au sunat că a reusit la armată.Pe data de 6 dec a fost sunat de la resurse umane că tb să trimită online demisia incepând cu data de 9.Copilul desi stia că nu a semnat un alt contract a scris acea demisie care cred că oricum nu este valabilă atâta timp cât el nu a semnat un alt contract.Luati la intrebări de mn au spus că i s-a prelungit automat.Cum este posibil așa ceva?Nu i s-au plătit nici cele 2 zile de CO la care avea dreptul ptr o lună lucrată.Ce se poate face in acest caz?
Sora mea este asociat unic al unui SRL,eu fiind administrator.Ea vrea sa se retraga definitiv si sa imi cedeze mie partile sociale.Care este calea cea mai usoara si totodata legala si care sa implice costuri minime ptr rezolvarea acestei situatii.
Răspuns la discuția Anulare act de vanzare- cumparare
da,bunul imobil facea parte din masa comuna a ambilor soti (mama si tata).
Daca unul din parinti suferea de tulburari de personalitate si dementa (lucru ce se poate dovedi cu acte) si a semnat un act de vanzare cumparare,actul respectiv poate fi atacat in instanta?
Scz ,dar nu m-ati lamurit decat pe jumatate.
Buna ziua!Tatal meu a decedat la 01.03.2015,as vrea sa fac taxa de succesiune intrucat stiu ca in termen de 6 luni de la deces nu se percep taxe,de aceea v-as ruga sa imi spuneti ce documente sunt necesare .Mentionam ca suntem 5 frati,mama si doua surori nu sunt de acord cu succesiunea,la primarie mi s-a spus ca trebuie sa vin cu copii de pe cartile de identitate ale tuturor fratilor,inclusiv al mamei si certificatul de deces.
Răspuns la discuția Plati buget administrator firma
poate avea contract de munca administratorul unei societati sau isi poate desfasura activitatea si fara CIM?