Soacra mea locuieste in casa parintilor sotului ,toti fiind decedati de multa vreme (socrii si sotul). Nu s-a facut succesiunea dupa ei dar sotia s-a inteles cu sora ei si aceasta vrea sa renunte la dreptul ei succesoral .Se poate face o declaratie la notar in acest sens si daca da ,aceasta este o procedura sigura,in sensul de a nu mai putea fi atacata ulterior?
Înțeleg ca stagiul minim de cotizare pentru pensionare la limita de vârstă este de 35 de ani. În unele articole am văzut ca se face referire, pentru pensionarea anticipata, de 35 + 8 ani... Cum stau de fapt lucrurile?
Am fost si am studiat dosarul si am constatat ca apelul a fost depus in termenul legal de 30 de zile.
In prima instanta am cerut si primit cheltuielile de judecata.Ce se intampla cu cheltuielile de judecata din prima instanta la finalul apelului , in situatia in care se castiga sau in situatia in care se pierde ?
Va multumesc!
am castigat in prima instanta un proces contra unei banci pe un comision de administrare . Banca a facut apel numai ca eu cred ca acest apel a fost facut dupa expirarea celor 30 de zile legale. Cine verifica daca acest apel s-a facut in termenul legal, instanta sau trebuie depusa o solicitare in acest sens?
Daca banca ,prin avocat, cere judecarea cauzei in lipsa este obligatoriu ca eu sa am avocat ca pana acum si sa ma prezint la termene , in conditiile in care avocatul bancii nu a venit niciodata, sau pot doar depune intampinare si solicita judecarea cauzei in lipsa ?
Se plateste, dupa noul cod de procedura civila, taxa de timbru de 20 lei pentru cerere indreptare eroare materiala intr-un dosar de executare silita?
Multumesc!
Vis-a-vis de identitatea partilor,se pot considera parti identice 50 de persoane ,cu situatii contractuale diferite ,unde poate pentru o neregula a unuia singur instanta a acceptat contestatia la executare silita si o singura persoana, intr-adevar parte a celor 50 , care ar initia o noua executare silita pe cont propriu?
Va multumesc!