avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Activitate Hermon

Activitate Hermon

Buna ziua,
1. La o microintreprinde (imp. venit + platitor de TVA) administratorul firmei este si asociat 50% si salariat, doreste achizitionarea unei masini ce va fi folosit si in interes personal. Ce implicatii fiscale implica?
Daca restituie suma nedeductibila al masinii respectiv al cheltuielilor lunare, se considera venit de natura salariala?
2. In cazul angajatilor, deplasarea cu masina firmei de la/si la locul de munca se considera avantaj de natura salariala daca firma se afla intr-o zona unde mijlocul in comun se opreste la 1km si pe jos e cam riscant fiind o zona mai periculoasa.
Multumesc anticipat.
Buna ziua,
1. Daca administratorul firmei (imp. venit + platitor TVA) este asociat 50% si in aceleasi timp si salariat, tot se considera avantaj de natura salariala sau se poate considera dividend?
Se considera avantaj in natura daca restituie suma nedeductibila a masinii respectiv la fiecare sfarsit de luna restituie valoarea nedeductibila a cheltuielilor (combustibil, reparatii, etc.)
2. In cazul angajatilor, deplasarea cu masina firmei de la/ si la locul de munca se considera avantaj de natura salariala daca firma se afla intr-o zona unde mijlocul in comun se opreste la 1km si pe jos e cam riscant fiind o zona mai periculoasa.
Multumesc anticipat
Discuție Pilon 3 in 2013
Buna ziua, as vrea sa ma ajutati, sper ca am inteles bine: la pilonul 3 suma de 400 euro/an/salariat este deductibil fiscal si nu influenteaza salariul angajatului si nici nu apare pe statul de plata (pilon 3 platit de societate). Pot sa platesc pana la sfarsitul anului 2013 cele 400 de euro in 3 luni (oct., noi., dec.- 128 euro/luna/salariat) si toata suma este deductibila; iar din ianuarie scad contractul la 33 euro/luna/salariat, sa nu-mi depaseasca pe 2014 suma de 400 euro. Asa mia-au explicat de la banca, dar as vrea sa stiu dc. e corect asa. Multumesc.
Buna ziua, am urmatoarea situatie:
Am de incasat mai multe facturi de la o societate.
Am incasat o parte dintre ele, dar pe OP a trecut numarul unor facturi care nu au depasit 90 de zile, si au ramas facturile neincasate >90 zile.
In aceasta situatie trebuie sa platesc TVA-ul colectat din incasari + TVA colectat >90 zile, sau nu sunt obligat sa iau in considerare numarul facturilor trecute pe OP, si iau facturile in ordinea cronologica.
Multumesc.
AFCN cere de la toti indiferent daca e activitatea de baza sau nu. Dar dupa parerea mea (si a multora),e un abuz. Nu poti sa ceri 3% de ex. din etichetele autocolante pt. stingatoare pentru ca legea contine expresia de autocolant, nu inteleg ce legatura are cu cultura. In lege scrie 3% din vanzarea tipariturilor mixte, in Norme scrie 3% cei care au editat tipariturile respective, in protocolul incheiat cu ORC comerciantul cu amanuntul deci e o neconcordanta intre lege si norme.
Eventual urmariti discutia si pe www.avocatnet.ro/content/for... .
postez linkurile din nou,paote acuma e ok. Dc. nu, documentele despre care am vorbit le gasiti pe sit-ul AFCN › CONTRIBUŢII FCN › INFORMATII UTILE
protocol cu ONRC: [ link extern ]
scrisoare deschisa: [ link extern ]
scuye dar acuma observ, ca linkul nu functiona corect
[ link extern ]
In 2009 AFCN incheie un protocol cu ONRC sub nr. 12361/26.01.2009 (vezi [ link extern ] ... .
In Anexa nr.1 apare Lista activitatilor definite la art. 21 alin. (1) de lit. a) – l) si la lit. f) apare clasa caen rev.2 - 4763 ”comert cu amanuntul al ziarelor si articolelor de papetarie in magazine specializate), rev.1- 5247 – comert cu amanuntul al cartilor, ziarelor si articolelor de papetarie

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Follow us: Avocatnetro on Facebook