avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Activitate RARY

Activitate RARY

Daca decizia de numire este pe structura unde lucrezi ai dreptul la reducere .
Buna !

Te rog sa citesti Metodologie privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar , acolo vei afla ca cei care sunt in restrangere de activitate au prioritate in fata tuturor la pretransferari . Acum se pune problema cine pleaca din unitate , de obicei intra in restrangere de activitate cadrele care au punctajul cel mai mic ( de exemplu daca dintr-o unitate se reduce un post de educatoare se face aprecierea tuturor educatoarelor din unitate ( pe baza fisei din Metodologie privind mişcarea personalului didactic din învăţământul preuniversitar ) si cea cu punctajul cel mai mic pleaca . Eu cred ca tu ai venit cu decizia de numire pe unitatea din comuna , nu ai venit pe structura unde lucrezi ( te rog sa-mi spui daca e asa ) , atunci ar trebui sa se realizeze punctajul tuturor si cea cu punctaj mai mic pleaca , dar exista si posibilitatea ca tu sa-ti depui o cerere catre directiune si una catre Consiliul de administratie prin care ceri tu restrangerea , asta mai ales daca pe decizia ta de numire scrie titulara la structura unde esti . Trebuie sa te gandesti ca la restrangerea de activitate nu vei fi doar tu , pot fi si alte cadre din alte unitati sau judete care solicita acel post si care pot avea punctaj mai mare ca tine , deci gandeste-te sa nu risti cumva sa pierzi ambele posturi . Bafta ! Apropo ai voie sa te transferi de la sat la oras doar daca la concursul de titularizare ai obtinut minim nota 7 .
Răspuns la discuția achizitii publice
Buna !
Conform ART. 19 din O.U.G. 34 / 2006 ACTUALIZATA pragul pentru achizitii directe este de 15.000 euro .
Reprezint o autoritate contractanta . Unitatea are un proiect de lucrari in valoare de 600.000 lei . Am primit anul acesta 25.000 lei .Ce pot sa fac cu ei intr-un proiect asa de mare ?
M-am gandit sa achizitionez o parte din termopane , dar care ar fi procedura de atribuire , daca e atribuire directa nu se considera ca fractionez proiectul ?
sau trebuie sa ma incadrez la cerere de oferta asa cum se incadreaza tot proiectul .
Am inteles ca nu pot sa pun pe SEAP tot proiectul daca nu am finantarea .
Ce pot sa fac sa fie legal ?
Discuție Perioada previz
Conduc o institutie publica de stat . Recent mi-a venit o decizie prin care incepand cu 1 septembrie trebuie sa reduc postul de secretara . Secretara fiind in concediu de odihna pana in 31 august 2009 puteam sa ii dau preaviz in concediu de odihna ?
Este vorba dupa CM de concediere obiectiva , pot sa o transfer pe un post liber din unitate ( de exemplu am un post pe o perioda determinata de un an sau incalc ordonantele privind blocarea posturilor din aprilie ? ) - postul e blocat de ordonanta
Si daca e posibil sa treaca pe perioada determinata ii inchei contractul care era nedeterminat pe postul de secretara si ii fac un alt contract sa ... ?
Cei care au venit in control apartin de politia locala , departamentul politia economica . Am solicitat un ordin de serviciu , iar raspunsul lor a fost ca nu mai lucreaza pe asa ceva , au venit pur si simplu sa verifice investitia ( acesta a fost raspunsul lor ) .
Reprezit o institutie publica si in anul 2008 am desfasurat o investitie ( contract de lucrari ) . La scurt timp cei de la politia economica au venit in control pentru a verifica dosarul investitiei respective fara a prezenta nici un document pe baza caruia efecueaza controlul .
Ce competente au sa verifice procedura de atribuire sau ce au ei dreptul sa verifice la acest dosar ?
Nu ar fi trebuit sa aiba o baza legala pentru a efectua acest control ( reclamatie , ordin de serviciu .... ) ?
Aveau dreptul sa ridice actele in original ?