avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Activitate INOCENTIA ZISSU

Activitate INOCENTIA ZISSU

Răspuns la discuția URGENT AJUTORRR
Dvs. trebuie sa aveti decizia de trecere de pe un post pe altul, asa cum a hotarat conducerea.
Fisa de post insa nu o faceti dvs. I.R.U. sau sa o "modificati". Fiecare sef de birou, face fisa pt oamenii din subordine. Este imposibil, din punctul meu de vedere, sa faceti dvs. fisele de post pt ca sunt cerinte si atributii specifice si fiecare specialist urmareste un anumit specific (tehnic, economic, medical etc.) deci daca o faceati singur tot prost o faceati. Asa ca, "cinstitul Iago" nu sunteti dvs. este altcineva.
Iar faptul ca colega nu are fisa de post semnata, pt atributiile din contabilitate, este un impediment foarte grav, pt ca intr-adevar unitatea nu poate lua masuri fata de ea.
Inocentia
Atata timp cat ati facut convocarea si dupa 2 zile v-a comunicat RASPUNSUL LUI cu privire la obiectul concilieri este suficient, s-a realizat scopul urmarit de legiuitor, in sensul ca partile si-au comunicat punctul de vedere, care in cazul dvs. a fost de nerecunoasterea datoriei. Ca urmare nu a mai fost nevoie sa mai asteptati.
Inocentia
Răspuns la discuția este legal ?
Nu este nici legal, nu este nici moral.
Angajatorul sa emita decizia de incetare a raportului de munca conform art. 56 lit. "d" Codul Muncii, retinand ca s-a si comunicat decizia de pensionare.
Inocentia
1. Folosirea modelului de prococes-verbal, actualizat, model anexa 1 A, in loc de 1 D, este esentiala, tine de obligatia legala impusa de legiuitor, prin impunerea unor modele tip. Depuneti in acest sens formularul bun de lucru. Si cu aceasta trebuie sa si incepeti plangerea, actul normativ care impune acest formular, obligativitatea folosiri lui odata cu publicarea acestuia, nefolosirea lui periclitind autenticitatea constatarii. Sigur o puteti folosi ca la Constanta s-a castigat cu aceasta motivare.
2. Acum, ei au spus de o inregistrare video, daca au spus sigur o au, sau trebuie sa o aiba. Noi v-am raspuns, in situatia in care au aceasta inregistrare, clara, datata, la obiect. Daca nu o au (dar acum dvs. nu aveti de unde sti ca nu o au) asta este altceva pt ca nu se merge pe cuvantul unuia impotriva cuvantului altuia ci se cer probe, ori daca nu au aceasta proba este foarte grav.
Sunt 4 (patru) incidente, care duc direct la nulitatea absoluta a procesului-verbal de sanctionare contraventionala:
1. data producerii evenimentului (ziua, luna, anul, ora), care nu se confunda cu data procesului-verbal de sanctionare contraventionala (acestea pot fi aceleasi sau diferite), aici trebuie sa verificati dvs.
2. trecerea corecta a numelui persoanei sanctionate, vedeti daca apar greseli la identificare;
3. descrierea faptei;
4. semnatura agentului constatator.
Celelalte elemente (martor, etc.) sunt relative.
Acum, daca ati refuzat sa semnati, evident ca nu ati trecut obiectiile dvs. Puteati sa semnati dar cu obiectii (lipsa martor, lipsa proba, neprezentarea documentatiei justificative) si ar fi fost, mai benefic atunci cand invocati nulitati realtive (lipsa martor, neprezentare proba inregistrata_
Daca inregistrarea lor este clara, datata, sansele sunt minime.
Răspuns la discuția refuz semnare act aditional
Restructurare, pt ca postul sau a fost desfiintat, nu mai este in organigrama.
Urmati intocmai procedura pt restructurare.
Inocentia
Răspuns la discuția Modalitati de executare silita
- Executarea silita asupra bunurilor miscatoare (cu sublinierea ce bunuri miscatoare nu se pot urmari);
- Urmarirea bunurilor miscatoare ce se afla in posesia datornicului (identificare, sechestrare, vanzarea bunurilor la licitatie, distribuirea pretului)
- Urmarirea si poprirea bunurilor miscatoare ale datornicului care sunt in mana celor de-al treilea (poprirea, procedura popririi);
- Executarea silita asupra bunurilor nemiscatoare (urmarirea fructelor prinse de radacini, urmarirea veniturilor unui bun nemiscator;
- Executarea silita asupra bunurilor nemiscatoare (comandamentul, formalitatile premergatoare vanzarii, vanzarea la licitatie, ordonanta de adjudecare)
- Bunuri care pot fi urmarite, bunuri care nu pot fi urmarite;
- Procesul-verbal de situatie , afiptele si publicatiile
- Efectele urmaririi bunurilor nemiscatoare, pastrarea bunurilor nemiscatoare urmarite, concursul mai multor urmariri imobiliare, opozitii si cereri incidente, amanarea adjudecarii, licitatia si adjudecarea bunurilor nemiscatoare, consemnarea pretului adjudecat.
Sunt puncte de reper pt executarea silita. Urmeaza sa dezvoltati aceste teze.
Inocentia
Sigur. Se face dosar special, si se constata indeplinita aceasta conditie. Se platesc taxe de inscriere, cotizatie anual.
Inocentia
Răspuns la discuția despagubiri peridice
Este foarte bine ce s-a mentionat de colegii mei.
In plus, mai adaug
1. Fiecare persoana are o anumita conditie materiala, care o defineste, pt ca nu mai are cum schimba ceva.
2. Daca nu i s-ar fi intamplat nimic, raportat la conditia materiala precara, tot prost ar fi dus-o, pt ca atata a muncit, atata are pensia.
Fac aceasta subliniere, pt ca in concret am vazut cum partea vatamata, in papuci si cu ciorapul rupt de se vedea calcaiul (situatie materiala amarata), l(una octombrie), sustinea in instanta ca la parastas a dat de pomana mobila (!).cumparata pt asa ceva. Pledantii si judecatorii au retinut tocmai acest aspect, ca partea vatamata a facut acest lucru ca va primi triplu decat a cheltuit (imbogatire fara justa cauza), cheltuielile le faci la conditia materiala.
Retineti si aceasta idee.
Inocentia
Spiru este universitate particulara si in statutul lor, stabilesc toate taxele, inclusiv aceasta.
La stat se discuta altfel, la particulari trebuie sa va conformati lor, mai ales ca au autonomie universitara.
Inocentia