avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Activitate gdec

Activitate gdec

Salutare la toata lumea!
Patronul vrea sa cumpere mijloace fixe de la o persoana fizica, deci fara factura fiscala. Se face un contract si plata in cash este aprobata prin dispozitie de plata catre casierie.. Sunt suficiente aceste inscrisuri pentru a fi introdusa valoarea mijloacelor fixe in contab.? Apoi i-am propus sa facem o expertiza tehnica pt a determina gradul de uzura. Este corect asa? Bineinteles ca nu exista TVA nefiind document fiscal.
Multumesc anticipat celor ce ma ajuta.
O zi buna la toti!
La multi ani la toate 'florile' si 'floricelele'!!!:vishenka:
Nici azi nu am liniste...#-o
Directorul (salariat) a plecat in strainatate si a inchiriat un autoturism pt deplasari in interiorul tarii respective. In mandat avea aprobare pt asa ceva, mai ales ca trebuia sa se deplaseze in mai multe localitati (conform mandatului). Sunt aceste cheltuieli, cu chiria si combustibilul, deductibile ca 'transport intern' in tara respectiva? Nici in HG518 si nici in CF nu am gasit ceva referiri specifice! A avut cine acest caz la control ANAF?
Salutare!
Un SRL fara salariati realizeaza venituri doar din activitatea administratorului care este si asociat unic. Nefiind salariat este deductibila diurna externa acordata administratorului, avand in vedere ca a obtinut venituri si din strainatate ? Totodata au fost efectuate si deplasari externe pt cursuri, sedinte...etc... Dar cheltuielile de protocol externe?
O zi buna la toti!
Am primit de la furnizori externi din EU factura fara TVA pentru bilete de avion si rezervare cazare in tara EU. Aceste facturi se declara in Declaratia VIES???? Codul TVA al firmei carea emis facturile este valid si indicat pe factura, iar clientul este firma din Romania.
Multumesc mult!
Io-s patit! Pt modificarea perioadei de depunere a decontului TVA se face si declaratia 010 in care se precizeaza ca perioada de depunere si plata tva este luna si nu trimestrul (scoatere si luare in evidenta concomitenta)..
Răspuns la discuția Cash direct din bancomat
Vad ca se tot dezbate!
Am revazut si regulamentul operatiunilor de casa si acolo nu este nimic specificat.
Problema este ca exista diferente in timp intre ridicare din bancomat si justificare, in sensuL eu vad ridicarea de numerar doar cand iau extrasul sau primesc recipisa, iar justificarea vine cand primesc bonurile sau facturile de la furnizori, deci dupa ce inchid registrul de casa zilnic... Folosind cont de tranzit (581 sau 5125) afectez soldul lui 5311 cu o suma pe care nu o gestionez fizic si pe care nu am vazut-o si pt care nu am referat de necesitate, aprobare pt avans...etc. Problema este la cei care au comert direct prin magazin si la care garda vine in control sa vada soldul de casa..:-).
Control de la ANAF nu am avut! A avut cineva control care a abordat si aceasta problema?
Salutare la toti!
Poate s-a mai discutat, dar eu nu am gasit nimic acum, asa ca intreb si eu:
patronul retrage numerar cu cardul firmei din bancomat de pe ct.crt al societatii sau face plati personale pe care le inregistrez ca avansuri ct.crt. asociati. Trebuie trecute aceste operatii in registrul de casa? Eu primesc recipisele dupa incheierea lunii dar iau extrasele de ct mde 3 ori pe luna si acolo apar aceste retrageri.
Multumesc!
O zi buna!
Buna dimineata!
Cum vedeti inregistrarea in contabilitate a platii unei facturi ORANGE non cash, adica cu puncte ThankYou?
Eu declar inainte de emiterea facturii ca vreau s-o achit din puncte ThankYou! iar factura este emisa direct cu valoare 0 sau negativa, in functie de cate puncte am folosit. Exista doar o anexa in care se comunica punctele folosite si valoarea lor. Deci nu am document de plata prin casa sau banca, iar cheltuiala eu o inregistrez clasic furzizori = cheltuiala + TVA.
Multumesc !
O zi buna si controale rare!
Am vrut sa suspend activitatea la o firma si la Reg. Comertului m-i s-a spus ca nu se poate intrucat registrul a cerut pe 10.04.2008 dizolvarea firmei pe motiv ca nu a depus bilanturile pe ultimii 3 ani.
Nu am primit inca o instiintare oficiala (citatie)
Cum este considerata firma: activa sau in curs de dizolvare?
Cand primesc citatia intocmesc formular 010 pt a declara firma in curs de dizolvare la Adm financiara?
Atat OGU 34 cat si normele de aplicare nu prevad exceptii de la plata impozitului forfetar pt firmele cu activitate suspendata sau in dizolvare. Ce facem, platim 'forfecar' si pentru aceste firme'?
Răspuns la discuția tva deductibil
Acordul colectiv intre angajator si angajati se dovedeste prin contr.colectiv de munca sau contractul de munca in care se prevede asigurarea transportului gratuit X-(la/de la domiciliu la locul de munca de catre angajator.
Dovada faptului ca nu sunt alte mijloace de transport este imposibil de facut, deci fiscul va considera mereu ca acest caz nu se incadreaza in regulile de deductibilitate TVA si imp.profit! Cele doua conditii (dificultaile si acordul) sunt cumulative, deci trebuie indeplinite impreuna!X-(