Sunt clare reglementarile Dvs, insa HG665/95 la care faceti referire este abrogata. Ma simt nedreptatita ca la 60 de zile de la achizitia unui produs original/de marca, apar astfel de defecte si nu mai pot beneficia de asumarea vreunei responsabilitati din partea producatorului. In legea 449/2003 spune la Art. 17. - Consumatorul trebuie să informeze vânzătorul despre lipsa de conformitate în termen de două luni de la data la care a constatat-o., nu de la data achzitiiei. insa sa fie in interiorul termenului de 24 d eluni-durata de valabilitate a garantiei de conformitate.
Ce sfaturi puteti sa imi dati pentru a obtine o solutionare favorabila? reparatie, inlocuire sau contravaloare.
Avand in vedere ca momentul la care am identificat defectele este la 60 de zile de la achizitie, inseamna ca nu mai am nici un drept la inlocuire/contravaloare? Acea garantie de conformitate de 24 luni nu acopera aceste situatii in care materialele și cusaturile sunt neconforme si apar in durata medie de utilizare a produselor? Vorbim de 2 luni de la achizitie...Va multumesc anticipat pt raspuns.
Conditii de garantie pentru neconformitate produs. Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, daca ma pot
folosi de prevederile Legii 449/2003 privind garantia de conformitate a produselor -de 24 luni de la data achizitionarii. Am cumparat in luna martie 2024 pentru fetita mea o pereche noua de adidasi la pretul de 415 lei dintr-un magazin renumit din Iulius Mall Cluj Napoca. Adidasii sunt de marca ft renumita in randul copiilor si apreciata de acestia. La doar 2 luni de la utilizare, in paralel cu alte 3 perechi de adidasi, in mod intamplator, am remarcat ca pe talpa ambilor adidasi, materialul din care e fabricata talpa s-a ros la nivelul calcailor, unde au aparut niste gauri. Practic adidasii sunt gauriti in talpa. Daca afara ploua si fetita e incaltata cu acesti adidasi, se uda la picioare, si apare riscul si de imbolnavire. Pe langa acest aspect, a mai aparut un defect, la ambii adidasi s-a rupt materialul care captuseste interiorul adidasului pe zona unde se uneste cu materialul din exteriorul pantofului. Am mers in magazin cu produsul insotit de bon, insa mi-au refuzat returnarea produsului, pe motiv ca a fost depasit termenul de garantie comerciala de 30 de zile. Am facut o reclamatie pe site-ul magazinului, invocand reclamatie privind neconformitatea produsului- respectiv a materialelor de slaba calitate din care a fost confectionat produsul, insa , dupa 25 de zile d ela reclamatia scrisa nu m primit nici o solutionare, raspuns pentru gestionarea acesteia. Credeti ca am sanse sa obtin ceva daca fac o sesizare la ANPC? Mentionez ca aceeasi problema am identificat-o si la adidasii baiatului meu, aceeasi marca cu a fetitei, adidasi achizitionati in luna decembrie 2023, Dupa ce am remarcat defectul al adidasii fetitei, am veificat starea adidasilor la baiat, si am vazut ca la baiat talpa este intr-o situatie mult mai degradata, avand aceleasi gauri in talpa, insa muult mai mari, si pe o suprafata mult mai extinsa. Deasemena, captusala este rupta pe interiorul adidasului, deci calitate extrem de slaba. aceleasi probleme de calitate. Am sanse de a obtine reparare, inlocuire sua returnare bani pt prroduse la care au aparut neconformitati? sau vicii ascunse, datorate materialelor de proasta calitate? Va multumesc
Buna ziua. Am o intrebare va rog daca puteti s ama sfatuiti.
Sotul meu este in concediu pentru cresterea copilului si este remunerat cu indmenizatie pana la 2 ani ai copilului. Poate sa fie administrator la o societate comerciala SRL, fara remuneratie, iar societatea respectiva comerciala sa aiba 1-2-10angajati si sa faca profit? Adica poate sa piarda indemnizatia pentru cresterea copilului in aceasta situatie? Deasemenea vreau sa va intreb daca sotul meu poate avea calitatea in aceasta firma si de asociat si de administrator, fara remuneratie?
Multumesc. Puteti sa imi recomandati la ce fel de persoana sa pot apela pentru mkai multe detalii: avocat, jurist, contabil, finante sau Administratia de plati Sociale? Va multumesc
Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de acordarea stimulentului de insertie.
Avem o fetita de 4 luni, si eu -mama- m-am intors la servici dupa expirarea concediului de sarcina si lauzie. Sotul meu- tatal copilului urmeaza sa depuna actele pentru indemnizatia de cresterea a copilului pana la varsta de 2 ani.
Eu, ca mama reintoarsa la servici pot avea dreptul la stimulentul de insertie, in cazul in care tatal este in CCC?
Va multumesc.
Va multumesc foarte mult pentru clarificari.
Am citit articolele mentionate de dvs cu atentie, si imi dau seama ca raspunsul este unul pozitiv, si veniturile din UE se iau in considerare la calculul indemnziatiei pt cresterea CC.
Acum totul este mult mai clar.
Buna ziua,
am si eu o intrebare legata de acordarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, dupa noua lege valabila din 01,07,2016.
Urmeaza sa nasc in septembrie , si eu cu sotul meu ne gandim sa intre el in paternitate dupa ce imi efectuez eu concediul de sarcina si lauzie obligatoriu.
Motivul principal pentru un venit mai mare al indemnizatiei, care nu mai este plafonat acum.
Sotul meu (roman, cu rezidenta in Romania) lucreaza din octombrie 2015 la o firma romaneasca,cu sediul in Romania, insa munca efectiva o desfasoara in Germania. Pana in 31 martie 2016 avea salariul mic- 1200 lei net pe cartea de munca (brutul...in jur de 1800-2000lei) in Romania, dupa care se platea impozit, asigurari sociale, si in Germania primea inca un salar in euro- din care firma platea impozit la statul german -venit care era justificat ca o diurna in fata statului roman.. Din 01 aprilie 2016, datorita unei legi date in 2015, nu stiu exact care este.. firma la care lucreaza sotul meu a hotarat ca venitul pt munca prestata in Germania sa il treaca in Romania dintr-un anumit punct de vedere, si anume: acest venit se impoziteaza tot in Germania, si doar contributiile sociale se platesc in Romania- vreo 1000 euro plateste numai la Casa de sanatate.... deci e vorba de venit substantial.Mai mult de atat, firma a platit retroactiv statului roman contributiile sociale pana la data la care a intrat in vigoare aceste lege- 2015.
Sper ca s-a inteles situatia,,.
Asadar, noi nu stiu exact cum sa incadram venitul sotului meu din Germania, care este declarat in Romania, dar se impoziteaza in Germania si la care se platesc contributiile sociale in Romania..
Este eligibil sotul meu, cu venitul lui substantial, sa fie luat in considerare la calculul pt indemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani?
Venitul sotului meu se incadreaza la venituri supuse impozitului pe venit ca si criteriu pt alocarea indemizatiei?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Daca aveti nevoie de info suplimentare va rog sa imi transmiteti.
Va multumesc pentru sfat. Spatiul din subsol este un open- space acum, necompartimentat, deci voi putea amenaja spatiul dupa cerintele lor. va multumesc.
Sunt proprietara unei case unifamiliale, S+P+E, intabulata, cu CF, si doresc modificarea destinatiei Subsolului (o parte din acesta, apx 80 mp din 95mp total) in spatiu unde se vor desfasura activitati economice. Doresc sa infiintez o societate cu sediul social si punctul de lucru in subsolul casei. Care sunt pasii care trebuie sa ii fac?Ulterior, eu, ca persoana fizica si proprietar, pot inchiria spatiul subsol la firma- la care eu voi fi administrator? Deasemenea, la subsol trebuie sa am acces separat de intrarea principala care se face prin casa- pe la parter? adica sunt obligata sa fac autorizatie de construire pentru acces, scara pe exterior, in subsol?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Buna ziua,
Sotul meu lucreaza in Germania cu Anmeldung, pt o perioada mai lunga, si a cumparat o masina pe care dorim sa o inmatriculam in RO,pentru costuri reduse la jumatate pt RCA.
Am auzit ca daca o declari la primarie in Germania pentru a plati impozitul acolo, poti sa circuli mult si bine, fara sa faci vreo ilegalitate sau sa ai vreo problema cu politia pentru ca este inmatriculata in Romania.
Puteti va rog sa imi confirmati ca este adevarat?
Multumesc.