Vreau sa instalez o centrala termica pe lemne cu gazefiere ,instalatia si caloriferele incluse,costurile ridicanduse la 8000-10 000 euro.Pot beneficia de rimborsarea cheltuielior macar in parte printr-un proiect ecologic???casa verde sau altceva???
Daca puteti sa-mi sugerati vreo idee???
Va salut pe toti,am o nelamurire vreu sa construesc o casa in Arad am toate actele necesare si lipseste o chitanta care se numeste PUZ SAU CAM ASA CEVA,NU REUSESC NICICUM SA O OBTIN,AJUTATIMA SA STIU DE NUNDE SE OBTINE SI CE COMPORTA??#-o
Da in sfarsit ...dupa un lung drum de azi de dimineata de la 02:00 si pana acuma,19:00,un drum de Bacau-Sibiu si retur cu toate peripetiile de rigoare,inarmat cu multa rabdare si incrdere,am reusit recupererea permisului de conducere A.B.C.italian suspendat.:closedtopic:=D>=D>=D>asa ca...se merita mai multa rabdare in trafic dar daca faceti ca mine..tot asa o sa patiti si apio....o sa-l recuperati.:offtopic:=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>=D>
Da este dovada de circulatie valabila 15 zile dupa care urmeaza suspendarea propriuzisa de la 01 mai la 01 iunie.
eu ma intorc saptamina asta si dovada nu-mi ete utila in strainatate si in tara nu o folosesc ca nu stau asa ca esta mai coplicat dar....se va rezolva cumva
O sa incerc maine dimineata la inspectorat la Sibiu,chiar daca e f incomod ca eu sunt din Moldova si pina acolo..e de pedalt dar sper sa rezolv si o sa va anunt pe forum,macar din Italia daca de aicea nu voi mai avgea timp ;sau net...:(
Multumesc mult de rapiditatea de a raspunde.
despre contestatie cred ca e destul de dificil a avea motive.Procedeul lor este destul de tutelat.Opresc si masina depasita dupa care ia o declaratie soerului depasit precum ca l-am depasit ,apoi au videocamera care inregistreaza tot,asa ca nu ced ca vor da curs contestatiei,au si p.v semnat de mine i ei 2 ai echipajului,ma indoiesc ca functioneaza,doar aia cu declaratia e parasire a teritoriului Roaniei??? #-o
Va salut cu"sa ne auzim numai de bine" Sunt iarasi printre voi cu o problema noua.
Am intrat din Italia in Romania conducand o masina si la Sibiu spre Fagaras,in prima si frumoasa curba vizibila dar marcata cu linie continua am incalcato putin si datorita echipajului nou dotat pus pe treaba si pozitionat mult mai sus la cateva curbe,am fost oprit si dupa cateva zambete am plecat cu dovada si permisul A.B.C.eliberat de autoritatile italine suspendat pe30 zile.
Problema mea acuma nu consta in suspendare sau amenda pe care am platito deja ci in timpii birocratici lungi de ami recupera permisul prin ambasada ca intre timp ,poimane sau miercuri eu trebuie sa ma intorc in italia.
#-oCe solutii recomandati????
Un prieten recomada sa merg personal la inspetorat la Sibiu cu:dovada eliberata de echipaj,cu p.v.cu chitantade plata,cu cartea de identitate de Italia car dovedeste domiciliul acolo,cu o declaratie notarala ca voi parasi Romania imediat(2zile) si o cerere la ....comandant dupa care voi putea recupera permisiul de conducere italian.
Asi dori sa stiu daca e posibila aceasta varianta ca sa nu merg la Sibiu inutil???
Multumesc mult de tot,daca inteleg bine,la un presupus pret de 65.000euro pret real,ar fi 65000x4,2=278200lei,in consecventa 4000+1%din 78200=782,pentru un total de 4782ron/4,2=1138 euro aproximativ.
Eu dupa logica mea asa am reusit sa interpretez acst procentaj,asa ca asi dori sa stiu daca am reusit sa inteleg.
Va multumesc mult de tot.
Buna,ma numesc nello,sunt nou printre voi si asi avea o intrebare putin controversata.
Am cumparat un apartament in 2004 care acuma vreau sa-l vind. In calitate de vinzator eu am de platit vreo taxa cum ar fi impozit??? pentru diferenta de pret intre cumparare si vinzare sau ptr intreaga suma???
Va multumesc ptr ajutor.!
Multumesc mult D-ra notar de sfatul dat. Cred ca solutia cea mai potrivita ideii mele ar fi sa fac cumpararea imobilului direct pe numele ficei mele inainte de a se casatori,totusi cred ca va fi nevoie de un act de donatie a banilor???.
Totusi ma indoiesc putin de maturitatea ei economica,(de a nu se lasa convinsa cumva sa iroseasca valoarea),asa dar ce solutie ar exista pentru a inpiedica asemenea hazard???.
Un act adizional inregistrat in cartea funciara care sa permita instrainarea cu acordul meu... sau doar sa nu poata fi instrainat mai devreme de 10 ani.??? poate e o idee ciudata dar asa gindesc eu.Ar fi posibil???
P.s M-am bucurat cind am vazut ca sunteti din Bacau,si eu sunt originar din Bacau dar locuiesc de ceva timp in italia.Poate ne vom cunoaste...,Pe curind.
Multumesc "lupalb". eu nu doresc sa fiu proprietar de drept si de fapt ci ei, SOTII , insa vreau sa fie in afara oricarui pericol de risipa prin vinzare sau partaj.Deci exista clauze care se pot stabili la notariat??
asi dori sa stiu daca in legislatia romaniei exista posibilitatea " separarii bunurilor sotilor " adica o clauza care sa se incheie la notariat si inregistrata la ... primarie... prin care fiecare dintre soti este independent proprietarul unicnominal bunului dobindit.,care nu poate fi atacat in instanta de celalalt sot.???