Art. 23 din legea nr. 146/1997:
"(1) Sumele achitate cu titlu de taxe judiciare de timbru se restituie, la cererea petiţionarului, în următoarele cazuri:
a) când taxa plătită nu era datorată;
b) când s-a plătit mai mult decât cuantumul legal;
c) când acţiunea sau cererea rămâne fără obiect în cursul procesului, ca urmare a unor dispoziţii legale;
d) când, în procesul de divorţ părţile au renunţat la judecată ori s-au împăcat;
e) când contestaţia la executare a fost admisă, iar hotărârea a rămas irevocabilă.
(2) În cazul prevăzut la lit. d), se restituie jumătate din taxa plătită, iar în cazul prevăzut la lit. e), taxa se restituie proporţional cu admiterea contestaţiei.
(3) Dreptul de a solicita restituirea poate fi exercitat în termen de un an de la data naşterii sale.
(4) Cererea de restituire se adresează instanţei judecătoreşti sau, după caz, parchetului la care s-a introdus acţiunea sau cererea."
din moment ce nu specifica ce anume interzice un contract, da nastere la interpretari si atunci instanta daca ar fi la o adica va da castig de cauza 100%.
cetateanul bulgar poate lucra cu dvs in regim de mandat, acele active facand parte dintr-un inventar, facandu-se proces verbal de predare-primire. legat de profit si impozit se platesc aici in Romania, deoarece aici este sediul societatii.
puteti avea contract de colaborare cu un contabil.
1.Limita maxima pentru a fi neplatitor de TVA este 35.000 EURO. Din momentul in care ati atins limita asta, schimbati codul de inregistrare fiscala si deveniti platitor de 19% TVA, de acolo inainte.
2. Exista profesii liberale la care se poate opta, la cerere, pentru un al doilea tip de impozitare, diferit de cel standard de 16%
Salutare! Eu sunt fericitul castigator al monitorului. Am vrut sa respect regulamentul si am incercat sa ii trimit un mail doamnei Alina Cretu cu toate cele trebuincioase, dar "failure notice"! Nu reusesc...Astept sa fiu contactat. Numai bine!