Daca pe un titlu de proprietate sunt mai multe parcele,este obligatoriu sa se INTABULEZE toate odata in CF sau se pot intabula independent una de alta? Intreb pt. ca au fost 2 experti topografi si fiecare isi inscrie parcelele lui.
Daca la o parcela este gresita inscierea in tarla, celelalte parcele se pot intabula ?
- care sunt etapele de modificare a unui titlu de proprietate gresit ( e gresit nr. unei parcele ) in instanta?
- care este taxa de modificare?( este extravilan )
- este mai bine sa se anuleze si sa se reia procedura de la capat ca pentru un titlu nou?
-cine anuleaza un titlu?
Va expun urmatoarea situatie in care ma aflu:
in martie s-a eliberat untitlu de proprietate pentru 2 mostenitori , fiecare cu terenurile lui extravilane, masurate de 2 experti topografi.La unul din terenuri,fiind despartit de un drum national, trebuiau cele 2 parcele sa fie incadrate in tarlale diferite si apare aceeasi tarla la ambele pe schita si pe titlu.
Cel care a masurat spune ca nu poate inscrie in CF desi primaria a dat o adeverinta cum ca e greseala ei in speranta ca il va ajuta, insa nici pana acum documentatia nu este depusa la CF.
Celalalt expert care a masurat la celalalt frate ar depune documentatia pt. partea lui, fiind in regula, dar poate o parte din titlu sa intre in circuitul civil si parte nu?
ce se intampla in acest caz si ce am de facut?, se anuleaza titlul si o iau de la capat ?
S-ar putea renunta la a inscrie in CF partea de teren la care e gresita tarlaua ( are 28 ari ) si sa se inscrie restul?
Va multumesc mult pentru lamuriri.Spuneti-mi va rog, cand voi ajunge in faza de intabulare,as putea avea surprize sa nu -l intabuleze cei de la cadastru pentru ca nu e plan parcelar facut?
Mentionez ca terenul este in zona care n-a fost cooperativizata si deci n-au existat retrocedari si este extravilan.Legal nu trebuie plan parcelar.Sper sa nu fi facut masuratoarea terenului degeaba.
Buna ziua!
Va rog sa ma lamuriti in urmatoarele probleme:
Dupa masurarea unui teren de catre un expert topograf,pe schita pe care mi-o da trebuiesc trecuti vecinii si intocmit un p.v. de vecinatate. 1. Daca pe o latura a terenului sunt 2 vecini e obligatoriu sa fie marcata limita pana la care suntem vecini cu unul si apoi cu celalalt?
2. Daca unul din vecini care era proprietar pe partea lui de teren a murit,poate fiul lui sa semneze p.v. de vecinatate chiar daca el nu e inca proprietar sau se trece numele adevaratului proprietar dar semneaza mostenitorul?
3. Dupa eliberarea titlului de proprietate ,urmatoarea etapa este intabularea te-
renului?Cine se ocupa de asta?cel care l-a masurat?
Revin!
In ordinul 134/2009,art 25,alin.. 2,litera b scrie clar:"daca suprafata determinata in urma efectuarii masuratorilor este mai mare decat cea inscrisa in cartea funciara,documentatia cadastrala va fi receptionata,iar suprafata masurata se va inscrie in cartea funciara cu conditia prezentarii procesului verbal de vecinatate,intocmit conform anexei nr. 18."
La alin 4 este urmatoarea precizare: "prevederile alin 2 si 3 nu se aplica in cazul terenurilor situate in extravilan,retrocedate conform Legii fondului funciar nr. 18/1991."
Deci ma incadrez la alin 2 pt. ca terenul e din zona necooperativizata si nu se incadreaza la retrocedari!!!! si nu trebuie plan parcelar.
Am mai gasit o precizare a ANCPI din aprilie 2009 care zice asa: "pentru terenurile situate in extravilanul zonelor necooperativizate nu se vor solicita planuri parcelare la receptia documentatiilor cadastrale"
Deci n-am nevoie de plan parcelar,asa-i?=D>
Va multumesc mult pentru lamuriri.As mai avea o intrebare: daca primaria are angajat un om care se ocupa cu masuratori, probabil un expert -poate ea ca institutie sa faca planul parcelar iar eu si alti detinatori de terenuri din tarlaua respectiva sa ne folosim de acest plan gratis? Am inteles ca exista la primarie modalitatea de a masura cu GPS ???!!! In felul asta n-am mai plati o gramada de bani.
Mi se pare logic acel proces verbal de vecinatate;daca vecinii mei sunt de acord cu granitele care ne despart terenurile vecine,ce treaba am cu cel care este la 2 km distanta chiar daca face parte din tarla.
E tare complicat,sper sa reusesc sa fac ceva !
Ce mai stiu este ca am vazut niste inscrisuri care semanau cu " foi de zestre"cum erau mai demult ,in care erau inscrise aceste terenuri cu denumirea cu care se regasesc si in CF.EVENTUAL SPUNETI-MI VA ROG CE AR TREBUI SA EXISTE.
Parintii celor 4 frati au decedat in 1992. De atunci se "chinuie" sa faca succesiunea insa nu reusesc pt. ca nu se inteleg cu unul din ei. Asa s-a ajuns in aceasta situatie. Multumesc !