Imobilul se vinde liber de orice bunuri mobile. Desigur, partile pot conveni ca imobilul sa se vanda impreuna cu bunurile mobile existente in imobilul respectiv la data vanzarii. In lipsa unei asemenea conventii, bunurile mobile apartin vanzatorului.
ART. 728 din noul Cod de procedura civila
Limitele urmaririi veniturilor banesti
(1) Salariile si alte venituri periodice, pensiile acordate in cadrul asigurarilor sociale, precum si alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia pot fi urmarite:
a) pana la jumatate din venitul lunar net, pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau alocatie pentru copii;
b) pana la o treime din venitul lunar net, pentru orice alte datorii.
(2) Daca sunt mai multe urmariri asupra aceleiasi sume, urmarirea nu poate depasi jumatate din venitul lunar net al debitorului, indiferent de natura creantelor, in afara de cazul in care legea prevede altfel.
(3) Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
(4) Ajutoarele pentru incapacitate temporara de munca, compensatia acordata salariatilor in caz de desfacere a contractului individual de munca pe baza oricaror dispozitii legale, precum si sumele cuvenite somerilor, potrivit legii, nu pot fi urmarite decat pentru sume datorate cu titlu de obligatie de intretinere si despagubiri pentru repararea daunelor cauzate prin moarte sau prin vatamari corporale, daca legea nu dispune altfel.
(5) Urmarirea drepturilor prevazute la alin. (4) se va putea face in limita a jumatate din cuantumul acestora.
(6) Sumele retinute potrivit prevederilor alin. (1)-(4) se elibereaza sau se distribuie potrivit art. 863 si urmatoarele.
(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii.
Termenul de apel este de 30 de zile de la data la care s-a comunicat partilor hotararea data de prima instanta (sentinta). Numai daca studiati dosarul veti putea vedea la ce data s-a comunicat sentinta la IPJ Brasov (cu alte cuvinte, la ce data au primit cei de la IPJ sentinta).
Pentru masurarea/delimitarea terenului apelati la firme care se ocupa de cadastru, topografie. Pentru focul aprins foarte aproape de casa dvs. puteti face o plangere penala.
Fapta nu se incadreaza la infractiunea de inselaciune, chiar daca emitentul biletului la ordin stia de poprirea conturilor pe care le detine. In acel interval de timp (15 zile) putea sa ii intre in cont o suficienta suma de bani sa acopere atat debitul urmarit de ANAF cat si datoria (plata) catre dvs.
Puteti face o actiune in justitie (in temeiul art. 1669 din Codul civil), desigur doar pentru partea de teren pe care o avea promitentul vanzator atunci cand ati incheiat antecontractul. Aveti grija ca dreptul la acţiune se prescrie în termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia încheiat! Ar fi ok pt. dvs. daca ati incheiat acel antecontract la notar, desi legea nu prevede ca antecontractul trebuie incheiat in forma autentica notariala.
Nu, intrucat patrimoniul societatii este distinct de patrimoniul asociatului (chiar daca este asociat unic). Executarea silita opereaza asupra venitului (salariul) pe care il are persoana angajata (in cazul dvs., sotul). Insa dividendele pe care le obtineti dvs. in calitate de asociat unic sunt considerate a fi "bun comun".
Da, se poate pune sechestru si pe un bun imobil, chiar daca valoarea creantei de recuperat prin executare silita este mult mai mica decat bunul urmarit (bun imobil sau bun mobil al debitorului).
In completarea mesajului meu precedent, mentionez ca in cazul in care mama dvs. face o donatie, chiar si numai pentru dvs. (fiica ei), actul de donatie trebuie facut in forma autentica notariala. Daca nu se poate considera donatie, atunci banii pe care i-ati primit vor intra in masa bunurilor comune.
Depinde de regimul matrimonial pe care il aveti si depinde si pentru ce anume a depus mama dvs. banii (motivul, cauza depunerii respectivei sume de bani). Daca nu ati ales prin conventie matrimoniala un anume regim matrimonial, probabil ca aveti regimul comunitatii legale, si daca mama a depus banii ca o donatie in contul dvs. personal, fara ca undeva sa se expime expres ca banii sunt pentru voi (ambii soti), atunci sotul dvs. NU are dreptul la acesti bani.