avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters88583

Activitate ContSters88583

Buna ziua. In data de 27 martie am avut un accident de circulatie(eu eram sofer in masina de serviciu) in care am fost lovita de o alta masina. Vina a fost a celuilalt sofer care s-a angajat intr-o depasire. Am fost adusa la spital unde mi s-au facut investigatii si am fost externata pana seara. Am o plaga taiata la cap si cateva contuzii la piept si la genunchi. Concediul medical a fost eliberat cu data de 28 martie ca urgenta timp de 5 zile. Accidentul este incadrat la accident de munca? ce pasi ar trebui sa urmez astfel incat sa nu am probleme la servici?
Si am dreptul sa cer daune materiale?
Răspuns la discuția Inchidere SC
si daca nu depun nici o declaratie nici cand expira perioada de suspendare?
Discuție Inchidere SC
Buna ziua. In anul 2009 luna mai am suspendat activitatea unei societati comerciale pe 3 ani. Nu am depus bilant decat in 2010 . Am 3 intrebari la care as avea nevoie de raspuns.
1. Daca nu am mai depus de atunci nici un fel de situatii(am inteles ca sunt obligata chiar daca activitatea SC este suspendata) pot fi amendata sau sa platesc ceva?
2.Cat costa si daca pot inchide SC chiar daca nu au trecut cei 3 ani( mai exact este mai rentabil sa o ichid fara sa o reactivez )?
3. Daca vand SC pot avea vreun fel de probleme (dupa vanzarea ei)daca firma va avea in viitor probleme cu legea sau datorii catre stat si terti?
Buna ziua. Am un baietel de 1 an si 10 luni si unul de 4 luni. La primul copil nu am beneficiat de CIC pentru ca nu indeplineam criteriile de acordare. Apoi pana sa ma angajez am ramas iar insarcinata si am nascut al doilea copil. Inteleg ca nu am dreptul la indemnizatie crestere copil, dar nici la o alocatie de sprijin sau alt drept financiar tinand cont ca nu am nici un venit?
Răspuns la discuția Rambursare anticipata credit
In final am platit 1% la banca unde am stins creditul, insa banca care mi-a acordat refinantarea m-a obligat sa platesc emiterea unui ordin de plata conditionat fara sa se specifice nicaieri in contract costul acestuia( mi s-a spus verbal ca va costa in jur de 10 euro). Cand am primit extrasul de cont apoi am avut un soc ( costul acestui OP a fost de 550 ron). Mai pot recupera acesti banii in conditiile in care nu am fost informata asupra costurilor? Specific ca am semnat o cerere de emitere OP conditionat in care se specifica:
"Va rugam sa emiteti un OP conditionat din ordinul clientului nostru X in favoarea ..."
"comisionale bancii care acorda creditul vor fi suportate de ordonator"
Mai exact sa inteleg ca m-au pacalit? Si nu mai pot recupera acesti bani? Nu am primit nici o anexa sau informare cu aceste costuri.
Răspuns la discuția Rambursare anticipata credit
cei de la banca unde achit creditul vor sa le platesc 3% pentru valoarea creditului initial, nu la soldul ramas asa cum este stipulat in contract.
Răspuns la discuția Rambursare anticipata credit
dar daca am facut refinantare prin alta banca exista alt comision care trebuie platit?
Doresc sa rambursez anticipat un credit de consum contractat in 2008 si scadent in 2014. Cerditul are dobanda fixa de 13% si DAE 24.22%. Trebuie sa platesc comison de rambursare anticipata?Care este cuantumul acestui comision in conditiile in care in contractul initial acesta era de 3% si eu nu am semnat nici un act aditional(nu am primit nici o notificare a bancii in acest sens)
"Asta inseamna ca daca sunteti acasa, acceptati recenzorul dar refuzati sa ii dati datele considerate obligatoriu de declarat ati putea fi amendat pe baza sesizarii facute de recenzor. In acest caz amenda ar fi intocmita pe numele dvs."
Daca imi permiteti sa intervin sa fac o precizare in urma acestei declaratii. Din pacate in Romania institutille statului fac abuzuri si aceasta precizare a sefului INS face parte din aceasta categorie.
Conform legii 677/2001 INS a cerut voie Autoritatatii Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal să strângă doar o parte dintre datele din formular.Notificarea INS a fost depusă în 12 ianuarie 2007, la scurt timp după înființarea ANSPDCP, și are numărul de înregistrare 15. INS nu are voie să ceară:
- CNP
- semnătura
- locul de muncă
- situația familială
- date privind bunurile deținute
- convingerile religioase*
- date privind starea de sănătate*.
In aceste conditii unde exista baza legala pentru a putea fi amendat pentru nedezvaluirea CNP?


Somajul se acorda doar daca postul dvs ar fi fosr restructurat. Cum demisia presupune plecarea dvs. fara a disparea postul nu aveti dreptul la somaj.