avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate RAMONA1987

Activitate RAMONA1987

Buna ziua!

Astăzi am primit fluturașul de plata.

Am avut 8 zile de concediu de odihna, cu 15 zile pe luna Iulie pe care le.am lucrat.

Pe fluturașul de plata am trecute doar 13 zile, cu 13 tichete de masa și 13 zile de telemunca, respectiv 104 ore pontate, deși numărul orelor in programul de munca au fost 120 de ore, respectiv 15 zile lucrătoare.

Explicația verbala a fost următoarea, pentru ca un răspuns oficial pe email inca nu am primit:

-cele 16 ore se trec la orele de banca, pentru a fi folosite pentru lunile in care nu lucrez cât este numărul minim de ore pentru acea luna;

-Bonurile de masa și plata pentru zilele de telemunca nu imi pot fi acordate, pentru ca cele 15 zile, impreuna cu cele 8 zile de concediu de odihna, cumulate impreuna depășesc norma de 21 de zile legale lucrătoare pentru luna Iulie, respectiv 168 de ore.

Eu am lucrat efectiv 15 zile, conform programului ales exclusiv de companie, dar imi sunt plătite doar 13 zile, cu scuza de mai sus.

Cât de legal este acest lucru?

De ce mi.a fost impus un program de munca, deși știau ca nu imi vor putea plati orele, bonurile de masa și zilele de telemunca pentru toate orele lucrate?

Ce pot face in aceasta situație, ținând cont ca mai am colegi in aceiași situație?

Mulțumesc frumos!
Buna ziua!

Lucrez la o companie internațională si acum 1 luna am primit un email in care tot departamentul era înștiințat despre faptul ca programul de lucru s-a schimbat, timpul de lucru fiind, începând cu luna Iulie, 6 zile din 7.

Nu este un program de luni-vineri, cu o luna înainte ne este anunțat programul pe luna viitoare, ture de dimineața sau seara, in funcție de cerința angajatorului.

Norma de lucru fiind de 40 de ore săptămânale, cele 8 ore lucrate in plus nu sunt plătite separat.

Pe fluturașul de plata apar orele lucrate lunar raportate la salariul lunar stabilit, fără plata in plus a orelor lucrate peste cele 40 de ore legale de munca pe săptămâna.

Este legal acest lucru?

Mulțumesc frumos!
Răspuns la discuția INMATRICULARE MASINA
s-a rezolvat ..au gasit un notar care e de acord sa le dea procura cu 2 zile inainte de semnarea contractului de vanzare cumparare dintre 2 si 3.
numai ca abia luni se rezolva,si ne este frica sa nu ne trezim marti cand ajungem la politie ca mai trebuie cine stie ce acte sau ca nu sunt in regula.
ma gandesc ca,daca data de pe procura nu este anterioara vanzarii dintre 2 si 3,acel contract nu este valabil deoarece a fost facut de 2 fara a avea acest drept.
asa ca mai bine face procura cu o data mai anterioara decat vanzarea.
multumesc de raspunsuri si va tin la curent daca mai apare alta problema.(sper din tot sufletul sa nu)
Răspuns la discuția INMATRICULARE MASINA
nu stiu ce intelegere sa gaseasca daca cei de la politie i-au anulat talonu masinii(nu stiu de ce,si ce implicatii atrage acest lucru)
si ieri dimineata a fost la politie,l-au intors pt ca ii mai trebuia nu stiu ce semnatura de la proprietar,s-a dus la pitesti dupa proprietar si a rezolvat.(intre timp i-a rugat pe cei de la politie sa ii verifice actele nu care cumva sa mai fie nevoie de ceva...si i-au spus ca sunt in regula) iar astazi domnul de la ghiseu i-a cerut procura prin care primul proprietar ii da dreptul sa ii vinda masina,desi intre 1 si al 2-lea s-a facut un contract de vanzare cumparare).
birocratie mare,si nici un fel de ajutor din partea lor.
Răspuns la discuția INMATRICULARE MASINA
pe scurt:
intre 1 proprietar si al 2-lea s-a facut un contract de vanzare cumparare,cel de-al 2-lea nemainregistrand-o pe numele lui.
cel de-al treilea a facut un contract de vanzare cumparare cu al 2-lea,nestiind ca are nevoie de o procura cel de-al 2-lea pt a o vinde(cel de-al 2-lea nefigurand pe talonul masinii)
radierea s-a facut pe baza contractului dintre al 2-lea si al 3-lea,iar aceia nu ia-u cerut nici o procura
la politie au cerut procura,procura ce nu a fost facuta deoarece cei care au incheiat contractul dintre al 2-lea si al 3-lea au spus ca nu mai e nevoie,este de ajuns doar contractul de vanzare cumparare dintre 1 si 2.
ce se poate face
Buna ziua.
Prietenul meu a intampinat urmatoarea problema:
1.a cumparat o masina la mana a 2-a
2.proprietareul din talon a facut un contract de vanzare cumparare cu cumnatul sau,cel de la care am luat masina
3.cei care au intocmit contractul de vanzare cumparare intre prietenul meu si cumnatul au gresit contractul(noi nestiind acest lucru atunci)
4.prietenul a facut RAR-ul(pe baza contractului de vanzare dintre cumnat si prieten)
5.problema a intampinat-o in momentul in care a ajuns cu actele la politie si acolo i s-a cerut PROCURA dintre proprietar si cumnat prin care i se da dreptul cumnatului sa vanda masina(desi intre ei s-a semnat un contract de vanzare cumparare,ca sa se poata vinde masina de cumnat)
6.ce poate face in aceasta situatie prietenul meu?cei de la politie i-au spus ca are nevoie de procura(numai k pe procura trebuie trecuta data in care s-a facut vanzarea masinii de catre proprietar catre prietenul meu).Se poate face asa ceva?si daca nu,ce se mai poate face in aceasta situatie(cei care au intocmit contractul de vanzare cumparare dintre prietenul meu si cumnat au fost si cei care au spus k nu mai e nevoie de nici o procura daca s-a semnat contractul de vanzare cumpare dintre proprietarul din talon si cumnat)
Am nevoie urgent de raspunsuri.
Multumesc anticipat
ce acte sunt necesare pt a putea repatria(o singura data in viata fara a plati nici un fel de taxe) o masina in tara?
masina este in posesia tatalui meu(lucreaza in strainatate cu acte in regula) de mai mult de 12 luni(masina noua).
multumesc anticipat
Discuție URGENTA!
buna seara.
asi dori si eu cateva informatii,daca ma puteti ajuta.
este vorba de o masina,proprietate personala a tatalui meu care lucreaza in strainatate cu forme legale.
acesta doreste sa o aduca in tara insa nu vrea sa o inmatriculeze,si sa putem circula atat eu,cat si sora mea cu masina.
cateva posibilitati:
1-daca plateste asigurarea in continuare in spania,se poate circula cu masina in tara mai mult de 90 de zile fara a o inmatricula?
2-REPATRIERE-in cazul inmatricularii in acest caz mai plateste taxe la masina(este in posesia tatalui de mai mult de 12 luni)?
3-se poate iesi cu masina din tara(ex RUSE) ca apoi sa se mai poate circula inca 3 luni fara inmatriculare?
4-ca sa putem circula cu masina,eu si sora mea(in timp ce tatal meu nu este in tara),aveam nevoie de o procura ?

daca se poate sa mi se raspunda in parte la fiecare intrebari inclusiv actele necesare acestora v-as fii profund recunoscatoare.
o seara buna in continuare.




Buna ziua.
Sunt studenta anul 3 la Drept si am nevoie de o parere specializata.
M-am inscris la facultate in ciclul bologna(de 3 ani).Vreau sa stiu dak imi v-a fii recunoscuta diploma de licenta de 3 ani fara masteratul de 2 ani?
Răspuns la discuția AJUTORRRR
In eventualitatea concedierii,primesc salariu compensatoriu?sau nimic?