avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian Petre

Activitate Adrian Petre

Este vorba de un service foarte cunoscut si pana azi credeam ca este destul de serios.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspun la problema mea.
Am fost zilele trecute intr-un service sa rezolv o problema cu aerul conditionat (trebuia sa-i pun freon). Dupa ce au montat aparatul si au completat cu freon, angajatul de la service s-a urcat la volan si a inceput sa tureze motorul foarte tare. La un moment dat a inceput sa iasa fum de la motor si i-am facut semn disperat sa opreasca motorul.
Dupa ce s-au strans toti angajatii sa constate daunele si de ce s-a intamplat asta am primit verdictul. Fulia a distrus cureaua de accesorii si datorita faptului ca s-a incins foarte tare a topit efectiv tot ce era in jur. Asa ca, mi-au spus ca, trebuie sa inlocuiesc tot ce a fost distrus, la care se adauga si mana de lucru
Trebuie sa inlocuiesc fulia, distributia ( pe care am schimbat-o anul trecut) si alte cateva piese care s-au distrus.
Am cateva intrebari:
De ce trebuia sa tureze motorul asa de tare?.
De ce trebuie sa platesc eu reparatiile avand in vedere ca s-a intamplat la ei in service?
Care este procedura in astfel de situatii?
Ei nu au nici o responsabilitate in astfel de situatii?.
Adica poti sa lasi masina intr-un servici si sa te duci sa o ridici scrum de acola si sa-ti spuna ca trebuie sa o repari pe banii tai ca ei nu au nici o vina si ca " trebuie sa fiu multumit ca nu s-a intamplat pe drum ca puteam sa i-au foc" si ca" bine ca s-a intamplat la ei acola cand masina era pe loc".
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS.
Buna ziua,
Am sa va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri.
Societatea pe care o reprezint a primit de la Judecatoria sectorului 6 o "Comunicare Adresa" iar la " Obiectul dosarului" apare " cerere de valoare redusa".
La aceasta adresa sunt anexate doua formulare: 1. " Formular de raspuns" si "Formular de Cerere".
Este adevarat ca societea pe care o reprezint are o datorie catre reclamantul care a depus actele la judecatorie.
Va rog sa-mi spuneti cum ar trebui sa procedez.
Pot completa eu formularele, sau trbuie sa le completezze un avocat?.
Mai exista posibilitatea de stabili de comun acord cu reclamantul o plata esalonata a datoriei.
Daca se ajunge in instanta voi fi obligat sa platesc si cheltuielile de judecata?.
Multumesc pentru raspun.
Buna ziua,
Am o rulota comerciala in care ureaza sa desfasor o actevitete de mini market. Am solicitat la Registrul comertului deschiderea unui punct de lucru si am anteles ca nu mai este nevoie sa alerg dupa obtinerea diferitelor avize ( mediu, sanepid, etc.) dar nu am inteles cum se procedeaza.
Spun asta pentru ca maine urmeaza sa ridic Certificatul constatator dupa care urmeaza sa ajung la primarie sa depun pentru a obtin Autorizatia de functionare. Acolo dupa ce depun actele am inteles ca voi primi un bon de inregistrare iar in termen de 30 zile voi primi autorizatia ( timp in care , pe baza bunului voi putea functiona).
Acum nu stiu ce sa fac. Daca atunci cand vin cei de la sanepid, veterinar, etc vor constata ca nu pot functiona in spatiul respectiv ce se va intampla?.
Cum pot lua legatura cu cei de la sanepid, veterinar , mediu, ( este nevoie side la pompier de avize?).
Multumesc
Sotia mea a fost in crestere copil pana in data de 18.02.2012. In data de 19.02.2012 cand trebuia sa fie prima zi de munca a fost instiintata ca nu mai are nevoie de serviciile ei incepand cu a doua zi ( asa dupa ce au facut toate demersurile de reangajare dupa intoarcerea din concediu de crestere copil)conform art. 65. cu preaviz de 20 zile lucratoare. Azi, 19.03.2012 trebuia sa se faca lichidarea dar a fost instiintata ca toate actele vor fi trimise prin posta la fel si salariul aferent pentru cele 20 zile conform contractului de munca. In contractul de munca scrie ca salariul ( in general) se plateste in ziua de 25 a lunii urmatoare.
Intrebarea mea este daca si in situatia de fata se asteapta luna urmatoare pentru salariu sau este obligata sa-l dea la lichidare?.
Este o lege in acest sens?.
Multumesc
Răspuns la discuția Preaviz conform art 65
atunci ce ramane de facut?. ar trebui sa merga pe cale juridica.
I-am spus sa faca un e-mai in care sa solicite programul de lucrul in periada de preaviz, ar trebui sa faca o hartie si catre ITM?
din pacate nu, doar verbal
Va rog sa-mi spuneti care este procedura in situatia urmatoare:
Sotia mea a revenit la servici dupa 2 ani CCC (crestere copil) si din pacate ,asa cum se intampla in foarte multe cazuri i sa adus la cunostinta ca incepand de a doua zi ii inceteaza contractul de munca cu art. 65 iar timp de 20 de zile este in preaviz ( metionez ca a semna in prealabil cererea de reangajare).
Totodata i-au spus ca nu mai au nevoie de ea pana cand expira preavizul.
Nu stiu cum ar trebui sa procedeze , pentru ca in contractul de munca are un program de 8 ore /zi. Daca nu se mai duce in aceasta perioada, care sunt repercursiunile sau cum ar trebui sa procedeze pentru ca locul de munca era la domiciliul angajatorului..
Multumesc
aveti idee cum pot afla daca persoana putea reprezenta firma sau nu. Trebuie sa stiti ca acesta a semnat si contractul de inchiriere. Multumesc