avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Activitate vizamali

Activitate vizamali

Răspuns la discuția cerere oferte online
Intr-adevar procesul verbal nu trebuie intocmit in cazul procedurilor online dar art. 213 alin. 1 din OUG 34/2006 stabileste continutul dosarului achizitiei publice fara a face dictinctie intre proceduri offline si proceduri online. Alt argument in sustinerea intocmirii procesului verbal al sedintei de deschidere a ofertelor ar fi : depunerea unei contestatii pentru motivele stabilite la art. 33 din norme ( neconformitatea garantiei de participare si oferta intarziata). De la ce data curge termenul ?
Răspuns la discuția achizitie mobilier
Conform OUG 34/2009 cu toate modificarile si completarile ulterioare , art.24 alin1 , nu sunt permise achizitile de mobilier si aparatura birotica , precum si autoturisme. Va recomand sa studiati aceste prevederi , pentru ca tot acolo sunt si exceptiile la alin 2. Sper ca va e de folos.
Răspuns la discuția evaluare oferta
Asa cum am precizat si inainte : La modalitatea de prezentare a propunerii financiare in fisa de date a achizitiei cum ati scris? aplicati criteriul si atribuiti contractul ori pe pret unitar ori pe valoarea cantitatii maxime .
Răspuns la discuția evaluare oferta
Depinde ce ati scris la evaluare , adica asupra a ce se aplica criteriul cel mai scazut la pret unitar sau la valoarea financiara pentru cantitatea maxima. Daca preturile unitare sunt la fel, atunci solicitati reofertare in plic inchis, ca o solicitare de clarificari. Sper ca raspunsul e de folos.
Răspuns la discuția LICITATII PUBLICE
Se poate contesta , oferta putand fi respinsa din cadrul sedintei de deschidere a ofertelor - a se vedea art 33 alin 3 lit b din HG 925/2006
Răspuns la discuția licitatie deschisa
Licitatia deshisa se aplica cand valoarea estimata a ceea ce se doreste a se achizitiona este mai mare decat pragurile de la art 124 din OUG 34/2006.
Răspuns la discuția contract
Atentie contractul de comodat e un contract cu titlu gratuit asa cum e definit de Codul civil. Depinde cum alege unitatea sanitara, daca face direct contract cu dvs sau prin licitatie.
temeiul legal al transmiterii comunicarii rezultatului procedurii de achizitie il constituie art 207 din Oug 34/2006. La ofertantii respinsi sau necastigatori se comunica si data limita de depunere a ofertei conform art 207 alin 2 lit 2 . In comunicare precizez " conform art 207 alin 2 lit d coroborat cu art 256^2 din Oug 34/2006 aveti dreptul de a depune contestatie ...." . . As risca o nota intermediara din partea celor de la UCVAP , pentru a vedea prevederea legala incalcata prin precizarea acestui art 207 in comunicare :D. As dori sa ma lamuriti daca precizarea "art 207 alin 2 lit d " in comunicare e gresita.
Răspuns la discuția plângerea
Similar depunerii Contestatiei este si atacarea cu plangere la curtea de apel a deciziei CNSC-ului. Revedeti art 283 si urmatoarele din OUG 34/2006
Răspuns la discuția plângerea
Depunerea unei contestatii la CNSC nu suspenda de drept procedura . In practica , multe autoritati contractante suspenda procedura.Va aduc in atentie prevederile art. 256^3 din OUG 34/2006 actualizata la zi.