Buna ziua. Am inteles ca membrii fondatori nu pot fi dati afara nici de catre AGA daca ei nu se retrag de buna voie. Daca majoritatea acestora nu se afla in tara, nu se mai intereseaza de asociatie, ce posibilitati legale avem de a lua decizii deoarece nu putem intruni cvorumul niciodata. AGA este formata din membrii fondatori + noii intrati iar dintre acestia toti majoritatea nu mai pot fi contactati.
Multumesc mult
Multumesc pt raspuns dar pt a fi mai sigur ca am fost clar revin cu o intrebare: Daca asociatia X detine terenuri, cladire pt sediu, etc le poate dona asociatiei Y care s a infiintat recent.? In ce conditii ? Asociatia X se poate dizolva apoi daca se doreste ? Multumesc mult
Buna ziua. Suntem o asociatie non profit cu scop religios, deci nu platim impozit pe teren si cladire. Intrebarea noastra este daca prin laicizarea asociatiei, adica schimbarea scopului acesteia pt. activitati caritabile, de ex., in ce situatii trebuie sa ne incadram ca sa ramanem tot neplatitori de impozit. Va multumesc mult
daca in cazul unei asociatii majoritatea membrilor fondatori nu mai sunt in tara sau nu se mai intereseaza de asociatie exista posibilitatea ca acestia sa fie exclusi de catre AGA prin vot (AGA = membrii fondatori de care vorbeam + noii intrati). Multumesc
As dori sa stiu daca scopul unei asociatii cu scop cultural religios se poate modifica in scop social educativ. In ce conditii se poate modifica scopul ? Daca se schimba scopul se pierde patrimoniul care a fost constituit pt realizarea scopului initial ? multumesc mult
Buna ziua. Exista posibilitatea ca patrimoniul sau o parte din patrimoniul unei asociatii sa fie donat unei alte asociatii nou infiintate? Multumesc
Va multumesc pentru promptitudine
Multumesc f. mult pentru rapiditatea raspunsului dvs. Daca mi se permite as dori sa fiu putin mai clar:
1. In statutul nostru nu este stipulat nimic cu privire la ce se intampla daca AGA nu poate fi statutara din lipsa participarii membrilor. Ma intrebam daca, legal deciziile nu se pot lua, in aceste situatii, în prezenta majoritatii simple a acestora, a cei prezenti.
2. In statut este prevazut faptul ca pentru neparticipare membrii pot fi exclusi, dar ma intreb daca membrii FONDATORI, pot fi si ei eliminati, bineanteles, cu majoritate din voturi
Cu respect
Imi cer scuze. Am 2 nelamuriri.
1. Daca se convoaca AGA si prima intalnire se considera nestatutara prin lipsa membrilor, la cea de a doua se poate vota modificarea statutului doar cu jumatate +1 din cei prezenti ?
2. Membrii cu drept de vot prezenti la AGA (o mica parte din membrii fondatori si alte persoane care au intrat pe parcurs) pot vota pentru excluderea din asociatie a unor membri fondatori pentru inactivitate ?
Va multumesc mult