avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Activitate maryus777

Activitate maryus777

Răspuns la discuția Deschidere cont curent minori
Multumesc frumos!
Buna ziua, este posibil sa se poate deschide un cont curent pentru minori (pentru incasarea pensiei de urmas, in urma decesului mamei) fara sa fie nevoie de prezenta tutorelui, care in acest caz este alcoolic, fara serviciu iar copii nu beneficiaza de acei bani... Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Daca imi puteti recomanda pe cineva din Iasi astept mesaje private.
Va multumesc!
Va multumesc!
Buna ziua,
In urma cu cativa ani, parintii mei au garantat cu apartamentul, un credit facut de o cunostinta. La un moment dat acea persoana nu a mai platit rata, iar dupa o perioada banca a executat garantia. In ce masura se poate recupera prejudiciul? Va multumesc!
Buna ziua!
Am nevoie de un sfat, practic nu mai stiu cum sa procedez.
Asadar:
- in 2006, sora mea a fost convinsa de 2 amici sa zic, sa vorbeasca cu parintii mei, ca sa puna apartamentul garantie pentru ca cei doi sa obtina un credit de la o banca. Au reusit sa-i convinga, prin urmare cei doi au facut un credit de 45 mii euro, pentru o perioada de 25 de ani. Parintii mei au facut la notar un contract de ipoteca de rang I.
- in 2007 tatal meu a decedat;
- mentionez ca n-am stiut nimic despre acest imprumut pana in 2009, cand a decedat si sora mea, cu aceasta ocazie am aflat despre toate, precum si ca cei doi nu mai plateau ratele, o parte din ele fiind platite de sora mea, cat a mai putut...
- in 2011, in aprilie, a decedat si mama;
- luna asta am pierdut si apartamentul, banca a obtinut suma de 38 mii euro, imprumutul nu a fost acoperit.
Exista posibilitatea sa fiu obligat sa achit restul de bani la banca? Mentionez ca sora mea are 2 copii, practic mostenitori am fi eu, copii si cumnatul. In 2010 am apelat la un avocat, care m-a sfatuit sa fac succesiunea dupa tata, apoi am facut o plangere penala impotriva celor care au luat creditul, dar nu s-a rezolvat nimic.
As vrea sa stiu daca exista vreo posibilitate sa recuperez prejudiciul?
Va multumesc!!!
Discuție leasing
Buna ziua!
Suntem in posesia unui autoturism Opel, luat in leasing de la [editat]. Masina e achitata integral insa nu o putem folosi pentru ca certificatul a expirat. Daca mai sunteti in situatia asta sau stiti cum ar trebui procedat astept un sfat. Multumesc mult de tot!
Răspuns la discuția contract de ipoteca rang I
Pai tipul nu mai locuieste in Iasi, locuieste in Santa Mare, Botosani, cred ca are un magazin, un Fiat Ducato si o casa, eu zic ca are cu ce sa plateasca.
Mai jos am gasit cateva informatii:
[ link extern ]
[ link extern ]
Răspuns la discuția contract de ipoteca rang I
Pai am aflat de credit pentru ca am primit notificare de la banca pe adresa mamei, la inceput am crezut ca este o greseala pentru ca notificarea este pe numele debitorului. Am sunat la banca crezand ca este o greseala insa a doua zi m-au sunat de la banca si m-au lamurit cum sta treaba.
Parintii mei nu au primit nici un ban.
Am inteles ca trebuie sa accept mostenirea sub beneficiu de inventar, la ce specialist ar trebui sa apelez?
Pe notificare scrie clar ca nu au platit, este o datorie restanta fata de banca de 1241 de euro si 893 RON, rezultand din nerespectarea clauzelor contractuale.
Buna ziua,
Intampin o problema din care nu stiu daca este scapare.
In luna mai am postat un subiect referitor la drepturile de mostenire ale fratilor. Luni 13.07.09 sora mea a decedat. Tot luni am aflat ca in 2006 parintii mei au facut un contract de ipoteca rangul I, convinsi de sora mea pentru o anumita familie. Contractul este pe o durata de 25 de ani, suma de 45000 de Euro. Contractul este semnat de ambii parinti. Tatal meu a decedat in decembrie 2007. Mama imi spune ca persoanele respective i-au spus ca, contractul este pe 9 luni dupa care vor schimba ipoteca, si ca este doar pentru suma de 20000 Euro.
Ce ma fac acum oameni buni, aia nu isi platesc ratele, ramanem pe drumuri. (personal nu am stiut nimic pana acum cateva zile, am fost acum 2 zile si am scos o copie dupa contract pentru ca nu le-au lasat alor mei nimic).
Va multumesc anticipat pentru orice sfat!