avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Activitate IONITA SORIN COSTEL PFA

Activitate IONITA SORIN COSTEL PFA

Doresc sa construiesc un imobil P+M, cu suprafata desfasurata de 180mp cu destinatia de birouri la parter (proiectare, contabilitate) locuinta de serviciu la mansarda. Total 3 incaperi la parter si trei la mansarda+ oficiu+baie). Distanta fata de vecini este mare (15 m fata de cel mai apropiat). In certificatul de urbanism se cere avizul ISU fara sa se precizeze temeiul legal ( in HG 1739/2016 actualizata cu HG 19/2014 nu gasesc nicio categorie in care sa ma incadrez pentru avizare/autorizare privind securitatea la incendiu). Primaria spune ca este obligata de ISU sa ceara aceste avize pentru toata lumea, iar ISU nu-mi da negatie solicitand mereu alte documente suplimentare (desigur, cand aduc o serie de documente isi dau seama ca mai trebuie altele ... :()- planuri complete de arhitectura, sectiuni, detalii functionale, etc. Desigur ca le voi prezenta si pe acestea, dar cred ca se ridica niste intrebari :
- Solicitarea negatiilor de la diverse autoritati nu este totusi o forma abuz fiind vorba de fapt de dovada ca nu am nevoie de dovada ?
- exista o posibilitate legala prin care ma pot opune acestor actiuni pe care eu le-as incadra la exces de zel ?
Contruiesc intr-o comuna, in calitate de persoana juridica (SRL) un imobil P+M cu suprafata desfasurata 180mp cu destinatia birouri (proiectare, contabilitate, arhiva) la parter, locuinta de serviciu la mansarda; limita de proprietate cea mai apropiata de cladire este 9m. Contructia cea mai apropiata este la aprox. 20m. In CU mi s-a cerut acordul vecinilor si avizul PSI. Au aparut urmatoarele probleme:
1) Unul din vecini nu este in tara iar proprietatea sa este parasita - nu este locuita, nu am putut obtine informatii clare despre locul in care se afla sau daca se va intoarce in tara. Am obtinut acordul celorlalti vecini. Cum se procedeaza in acest caz ?
2) Conform autoritatii locale, avizul psi este solicitat pe baza Hot.19/2014, Art.1 cu incadrarea constructiei la litera h) - spatiu public amenajat in poduri, terase, etc. cu motivatia verbala ca mansarda (din zidarie groasa) este un fel de pod ... pot sa-i contrazic, sau sa depun totusi documentatie pentru obtinerea avizului ?
Multumesc pentru raspunsurile dvs. !
Multumesc pentru bunavointa dvs. Ar mai fi doua aspecte ale acestui caz :
1. executarea s-a produs in prezenta executorului, reprezentantului firmei de recuperari , doi jandarmi,mai multe persoane aduse de executor si probabil vecinii de la ferestre :) Soferul masinii, care venise sa deschida masina a fost bruscat de reprezentantul firmei de recuperare, i s-a luat portofelulul, actele i-au fos imprastiate pe botul masinii, nu stiu ce cautau. Eu, ca proprietar nu m-am opus la executare, si tocmai ma apropiam de masina vorbind la telefon cu executorul despre actele care trebuie facute. Exista totusi niste limite de comportament stabilite de lege pentru persoanele care fac o executare ?
2. mi s-a pus poprire pe conturi in toate bancile pentru o suma despre care cred ca reprezinta cheltuieli de executare. Suma a fost retrasa de banca din contul meu, dar se pare ca tot nu pot face operatii bancare; functionara bancii spune ca persoana care a pus poprirea trebuie sa o ridice. Mentionez ca nu am fost notificat de nimeni nici inainte nici dupa impunerea popririi. Nu ar fi trebuit sa fiu instiintat despre aceasta actiune - cine a facut-o, de ce, cat dureaza poprirea? Am incercat sa sun executorul, dar nu mai raspude la telefon.
Intrebare cu caracter general - aceste practici nu sunt cumva cam drastice si abuzive ?
Nu am cunostinte juridice, insa instinctul imi spune ca ceva nu este in regula legat de graba firmei de recuperarari in privinta executarii ; mai sunt 4-5 zile pana se pronunta instanta ... Mentionez ca autovehiculul este aproape achitat si am anuntat firma de leasing ca doresc sa achit intreg contractul inclusiv eventualele majorari daca sunt justificate. Mi-au raspuns ca nu sunt interesati si sa ma adresez firmei de recuperari sau BEJ. Nici firma de recuperari nu este interesata sa achit contractul si nimeni nu vrea sa faca un calcul al datoriei mele. In cazul in care este facuta executarea acum, exista posibilitatea sa nu primesc autovehiculul inapoi chiar daca instanta se pronunta in favoarea mea ?
Multumesc pentru raspuns, am inteles. Mi se pare insa ciudat sa se procedeze la executare prin intermediul unei firme de recuperari cu 5 zile inainte de termenul de pronuntare in chestiunea suspendarii... Daca se face executarea iar instanta aproba ulterior suspendarea executarii, autovehiculul trebuie returnat ? Firma de recuperare poate intarzaia acest lucru ?
Am un litigiu in instanta cu o firma de leasing auto. In acest litigiu am calitatea de reclamant . Am primit instiintare de executare silita si am facut contestatie. Desi nu am primit raspuns la contestatie, executorul s-a prezentat sa ridice vehiculul. Mentionez ca nu am primit o instiintare privind rezilierea contractului iar eu platesc in continuare ratele pentru care mi se emit facturi ( litigiul este legat de faptul ca la un moment dat mi s-au emis 6 facturi simultan cu termen de plata 2 zile apoi mi s-au executat garantiile - bilete la ordin)
Actiunea executorului este legala ? Poate sa ridice autovehiculul ?
1.O firma inregistrata in Romania poate presta servicii in domeniul automatizarilor si curentilor slabi in tari din UE, in particular Grecia ? Care sunt demersurile care trebuie facute ?
2. In Romania exista legi speciale pentru unele categorii de lucrari ( Legea 333/2003 , HG 1010 pentru lucrari in domeniul alarmarii, Legea 307 pentru avertizare la incendiu). Exista astfel de legi si in UE ?
Un asociat poate vinde un imobil catre firma ?