avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate anamariacelik

Activitate anamariacelik

inregistrare tva in cazul anularii din oficiu
fact de 119 lei?
e corect 4111/701 100
446 19 sau
4111/701 119 si
635 446 19
M-am pensionat de invaliditate in 2002,anul acesta ies la limita de varsta. Mi se aplica indicele de corectie?

Răspuns la discuția Activele la lichidarea unui srl
in acest caz care sunt inregistrarile contabile?
cum se procedeaza cu activele -spati- in cazul unui asociat unic?
o firma cu 2 actionari ,unul 85% celalalt 15%.Cel cu 15 la suta doreste sa vanda actiunile celui cu 85%.La data vanzarii societatea are profit pe care doreste sa il imparta in fuctie de procentele avute pana atunci.(specific ca urmeaza dizolvarea societatii si pentru a nu fi probleme cu spatiu detinut se trece pe actionar unic) .Cum se poate atribui profitul realizat pana in prezent actionarilor?
Discuție e legal?
dupa noile reglementari,de la 1 august se achita contributii la nivelul salariului minim si pentru cei care au contract de munca cu timp normal de lucru dar nu realizeaza norma de lucru stabilita la nivelul societatii.O societate a notificat salariatii ca in cazul nerealizarii normelor stabilite angajatorul va suporta din venitul lui diferenta de contributii.Este legal? cine stabileste acele norme la nivelul salariului minim?
va multumesc
multumesc dar am specificat ca este PROFITUL ANULUI 2016 care va fi repartizat dupa inchiderea exercitiului finaciar
pentru profitul din 2016 ce contributii se platesc la distribuirea dividendelor
mentionez ca in 2016 au avut calitate de salariat 3 luni sau un an (fiind vorba de mai multe societati).pentru cel cu trei luni (fiind si pensionar iar in cele trei luni din an fiind si salariat) iar celalalt a fost salariat tot anul 2016,fiind tot pensionar iat din 2017 -28.02.2017 a renuntat la calitatea de salariat.
se plateste 5% impozit dividende + 5.5 sanatate? cand si in care situatii?
una din societati a depus disponibilul societatii la fond de actiuni si a obtinut un venit.In 2016 era platitoare de impozit profit.Anul acesta a devenit platitoare de impozit venit microintreprinderi.ce impozit platesc: 16% sau 3 %?
multumesc
#-o
Discuție pensie CAP
buna ziua,
am o matusa care a lucrat la CAP in doua comune.Are 68 de ani si nu are nici un venit. Cum ar putea beneficia de pensie in conditiile in care la prima comuna in care a lucrat la CAP arhiva a luat foc si nu are cum obtine adeverinta cu anii lucrati si normele efectuate.La cea doua primarie poate scoate adeverinta pentru o perioada de aproximativ 10 ani .In acest caz poate beneficia de pensie?
va multumesc
buna ziua
societatea la care lucrez a platit un avans (restul ramanand sa fie achitat in momentul in care societatea obtinea un credit pentru investitii) pentru procurarea unui imobil (apartament ) pentru spatiu comercial de la o persoana fizica.In promisiunea de vanzare notara nu a mentionat explicit termenul pana la care acea persoana sa obtina avizile de la primarie pentru transformarea in spatiu comercial ,lucru soliciat de banca in acordarea creditului.Nu s-a obtinut creditul.Administratora a renuntat la cumparare si doreste sa ii fie inapoiati banii.A pornit un proces pe care l-a pierdut in instanta.Ce trebuie sa mai intreprinda sa poata sa i se restituie suma acordata ca avans?