avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Activitate anoxzzz

Activitate anoxzzz

Răspuns la discuția injurii prin telefon
inregistrare va putea fi incuviintata si administrata ca mijloc de proba , atata timp cat e utila , pertinenta si concludenta acestea sunt conditiile generale si cum tocmai pentru a nu putea fi falsificata s-au creat si conditii speciale pentru inregistrarea audio si video

Art. 911. - Inregistrarile pe banda magnetica ale unor convorbiri efectuate cu autorizarea motivata a procurorului desemnat de prim-procurorul Parchetului de pe langa Curtea de Apel, in cazurile si in conditiile prevazute de lege, daca sunt date sau indicii temeinice privind pregatirea sau savarsirea unei infractiuni pentru care urmarirea penala se face din oficiu, iar interceptarea este utila, pentru aflarea adevarului, pot servi ca mijloace de proba, daca din continutul convorbirilor inregistrate rezulta fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Inregistrarile prevazute in alin. 1 pot fi facute si la cererea motivata a persoanei vatamate privind comunicarile ce-i sunt adresate, cu autorizarea procurorului anume desemnat de procurorul general.

Cum nu cred ca persoana care a inregistrat convorbirea avea autorizarea procurorului nu vad cum sa fie admisa ca proba. Este necesara autorizarea pentru ca instanta sa aiba certitudinea ca inregistrarea nu a fost falsificata.
SMS-ul este posibil sa fie admis deoarece este greu de falsificat si este usor de identificat persoana care a trimis SMS-ul. In general aceasta fiind chiar posesorul numarului de telefon.
Cum au fost injurii din partea ambilor rezulta ca si cealalta parte va putea fi trasa la raspundere ca nimeni nu are dreptul sa isi faca dreptate singur. Iar despre legitima aparare nu este vorba asa ca nu are importanta cine a inceput primul.



Răspuns la discuția injurii prin telefon
Nu cred ca ati citit bine
Intrebarea este ce sa faca el sa se apere si nu cum sa-l dea in judecata
Răspuns la discuția pensie_poprire_abandon familial
Chiar daca nu are prea mare legatura
Incercati sa nu insitati prea mult pe abandonul de familie si spun asta pentru binele copilului care mai tarziu va dori sa lucreze in anumite domenii si nu va putea pentru ca "TATA" a fost condamnat pentru abandon de familie.
Atrag acest semnal de alarma pentru ca si eu am trecut prin asta si ma bucur ca mama mea nu a insistat pe abandon de famile si ca s-a gandit la viitorul meu.
Sper sa intelegeti si sa nu fiu penalizat ca incerc sa apar interesul viitor al copilului care nu stie consecintele viitoare ale unei condamnari a tatalui.
Răspuns la discuția cum poate trece vama un minor
Legea 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate Art. 30 va lamureste mult mai bine
dar totul se intampla in felul urmator
In cazul in care copilu are pasaport si vrea sa plece cu sora majora apar urmatoare conditii:
1. mama sa aiba o hotarare definitiva si irevocabila prin care i-a fost incredintat spre crestere si educare.
2. mama se va duce la notariat sa dea o declaratie (acord calatorie minor) in doua exemplare
3. da declaratiile persoanei cu care pleaca copilu
rezulta ca nu are nevoie de declaratia tatalui daca mama are hotarare definitiva si irevocabila
Antetie!!! In declaratie sa se specifice ca i-a fost incredint copilul in baza sentintei. nr...
Răspuns la discuția blocarea usii cu piciorul
pai daca ginerele a apucat sa paseasca in holul locuintei este clar violare de domiciliu.
sunt doua tipuri de dovada dovada cu drept de a conduce si adoua fara drept de a conduce iar cum el are fara drept de a conduce nu inteleg ce dovada sa prelungeasca sa conduca cand practic el nu are dreptul de a conduce

Art. 232. - (1) În cazul producerii unui accident de circulatie în urma caruia a rezultat uciderea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane sau distrugerea unuia sau mai multor vehicule, permisul de conducere se retine o data cu constatarea faptei, titularului acestuia eliberându-i-se o dovada înlocuitoare fara drept de circulatie, daca din primele cercetari rezulta ca evenimentul s-a produs din cauza nerespectarii de catre acesta a unei reguli de circulatie.

(2) Permisul de conducere nu se retine în cazurile prevazute la alin. (1), daca din primele cercetari rezulta ca titularul acestuia nu a încalcat nici o regula de circulatie.

(3) În cazurile prevazute de art. 81 alin. (1) din ordonanta de urgenta permisul de conducere se retine de catre politie o data cu identificarea autorului, iar în situatia în care împotriva titularului s-a luat masura de siguranta prevazuta la art. 112 lit. c) din Codul penal ori pedeapsa complementara prevazuta la art. 64 lit. c) din Codul penal, pe data luarii la cunostinta despre hotarâre de catre politie conducatorului de autovehicule i se elibereaza dovada înlocuitoare fara drept de circulatie.



Răspuns la discuția injurii prin telefon
In primul rand cand este vorba despre insulta nu are importanta daca a fost facuta in public sau erai numai tu cu persoana respectiva. Evident ramane problema dovedirii ei.
2. Nu are importanta daca ai fost avertizat ca inregistreaza convorbirea sau nu.
Acum raspunsul la problema ta
1. in mod normal pentru inregistrarea audio sau video ai nevoie de autorizarea motivata a Judecatorului pentru a putea fi proba in instanta si cum am eu o presimtire ca nu o are rezulta ca nu cred ca o va admite
2. problema cu martorii daca sunt doi este suficient sa faca dovada faptului ca a fost insultat
3. mai apare o problema sa faca dovada faptului ca ai fost tu si nu o alta persoana la telefon
ca dupa voce nu stiu ce sa zic daca o sa poata. Asta daca cei care erau cu tine cand ai vorbit cu el nu sunt martorii lui (obligatoriu sa fie doua sau mai multe persoane).

asa ca eu zic ca mai bine la politie sa nu declari ca tu ai facut ceva in acest sens ci sa negi total
ca nu este infractiune sa negi