da aveti nevoie de contracte, atata timp cat vindeti "servicii" ( codul dvs caen este administrare pagini web etc ) atunci e nevoie de contract
da, pot sa puna poprire pe cont;dar mergeti la finante si vedeti exact situatia, din cate stiu eu in cazul pfa se evalueaza un venit si se plateste impozit ( iar cand se face recalcularea se vede dc mai este de plata sau de restituit ), dc dvs v-ati inchis interprinderea atunci nu ar mai avea ce venit sa evaluati
puteti avea modelul dvs de factura ( facut de dvs in word, excel), cu nr si seria pe care o doriti; doar sa pastrati seria pentru toate facturile ; modelul de factura este identic cu cel care ar fi intr-un facturier
contractul individual de munca se suspenda in momentul in care se implinesc cele 126 zile ( prenatal si postnatal). in acest sens exista un formular, contractul se suspenda potrivit art51 lit a. angajata dvs trebuie sa faca o cerere in care sa contina : " subsemnata ....., domiciliata in...., angajata a SC........, va rog a-mi suspenda cm pe perioada concediului pt crestere copil de pana la 2 ani incepand cu data de ......." . se semneaza cererea atat de angajator cat si de angajat, se da un nr. de inregistrare. la ITM depuneti : copie certificat nastere copil, copie cerere angajat ( cererea de care am vb mai sus ) si 2 decizii de suspendare ( decizia de suspendare este asemanatoare cu cea de incetare ), unul pt dvs ca angajator, unul pt ITM .
unde zice ca s-a sustras de la executarea pedepsei?
acuma depinde in ce tara a fost.....
dovada o poate face prin orice mijloc de proba, de ex...dc a muncit...poate avea contract de munca, martori care pot declara k el a fost plecat, oricum mi se pare cam cusuta cu ata aceasta situatie, dc are citatie pt a merge la judecatorie sau trib..sa mearga...sa vada care este situatia exacta, i se poate oferi un avocat din oficiu....
atata timp cat prietenul tau face dovada ca la momentul comiterii acelor infractiuni era plecat din tara...nu are pentru ce sa-si faca griji. cum adca a primit o cerere de aducere in judecata?.....deci trebuia sa fie pus sub acuzare, sa i se ia o declaratie..sa fie citat etc, e o intreaga procedura , dar repet....dc el dovedeste ca a fost plecat din tara in mometul in care se sustine k el ar fi savarsit infractiuni..atunci totul se rezolva
da ai.ma gandesc ca ai contract de munca, l-ai semnat.legal se semneaza cu o zi inainte de inceperea lucrului. poti sa actionezi firma in instanta pt drepturile tale salariale
dc nu ai semnat contract munca,faci o sesizare la ITM, prin care spui k a lucrat la firma X din data de, acestia neintocmindu-ti contract munca...de acolo urmeaza controlul, obligarea la intocmirea unui CM, amenda pt firma.....etc