avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Activitate crissy2703

Activitate crissy2703

Răspuns la discuția Reparatii acoperis bloc
multumesc
buna ziua,

Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:

Vecinul de la et.4 a afectuat lucrari de reparatie acoperis, fara a se consulta cu asociatia de locatari. La finalizarea lucrarilor a dus administratorului blocului mai multe facturi si bonuri fiscale, spunind ca toate acestea insumate reprezinta costul final al lucrarilor si ca toti locatarii trebuie sa adune bani ( 100 lei/luna/apartament) in ideea ca dinsul sa-si recupereze banii cheltuiti.
Facturile nu sunt facute pe asociatie, contract nu este facut pe asociatie si nimeni nu are o evidenta cu costurile reale ale reparatiei.

Intrebarea mea este daca asociatia poate fi legal obligata sa plateasca acesti bani, din moment ce nu exista nici macar o decizie prin care asociatia hotaraste reparatia acoperisului.

Cu alte cuvinte, orice locatar al blocului poate efectua diverse reparatii pe care apoi sa le solicite celorlati locatari ??

Multumesc

Buna ziua,
am intimpinat urmatoarea situatie :
am emis in anul 2010 o factura de prestari servicii (inregistrata in contabilitate pe contul 704) pe care clientul meu a refuzat-o. Am mers in instanta iar in luna aprilie a acestui an a fost emisa sentinta irevocabila in favoarea clientului nostru.
Pentru clientul respectiv nu am creat provizioane.

Intrebarile mele sunt :
- pe ce cont de cheltuiala inregistrez pierderea mea
- ceasta cheltuiala este o cheltuiala deductibila, nedeductibila sau deductibila partial?

Eu m-am gandit la contul 654 din care 30 % as pune deductibil si 70% nedeductibil, deoarece nu am creat provizion .

va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns la aceasta problema .

Multumesc
multumesc frumos !
Societatea din Germania ne-a vandut niste aparate gen GPS precum si softul aferent acestora - care sunt montate pe tractoare. Contractul de prestari servicii face referire la intretinerea soft-ului pentru aceste aparate ( precum si update si suport telefonic ), intretinere care o pot face direct din Germania prin internet sau daca e necesar vor veni in Romania pentru a face acest lucru ( dar numai in cazuri majore) .

Multumesc
Buna ziua,
va rog daca puteti sa-mi spuneti care este procentul care trebuie retinut dintr-o plata catre o societate din Germania, cu care s-a incheiat un contract de prestari servicii - "service pt software".
As dori sa stiu cat trebuie retinut in cazul in care societatea din Germania ne trimite un certificat de rezidenta fiscala pentru evitarea dublei impuneri si cat trebuie retinut in cazul in care nu imi trimite un certificat de rezidenta fiscala.
Am citit conventia de evitare a dublei impuneri cu Germania insa din ce scrie acolo, eu nu am reusit sa-mi dau seama unde trebuie incadrat acest tip de serviciu.
Multumesc mult !
sunt de acord ca pretul de descarcare va fi cel reevaluat , insa ce nu stiu eu cum sa fac sunt inregistrarile contabile. Adica descarc toata valoarea de pe 211 pe un cont de cheltuiala iar 105 il fac venit sau contul 105 il inchid cu 211 si 211 il trec pe cheltuieli ?! sau poate este o alta varianta ??
Multumesc
Buna ziua Va rog daca ma puteti ajuta cu inregistrarile contabile la urmatoarea problema .
1. am achizitionat un teren cu 1000 lei si am inregistrat :

211 = 404 1000 lei

2. Am reevaluat terenul la 1100 lei si am inregistrat :

211 = 105 100 lei

acum vreau sa vand terenul .Care din urmatoarele variante de inregistrari contabile pentru vanzare si scoatere din gestiune,este corecta ?

6583 = 211 1100 lei
105 = 7583 100 lei

sau

2. 6583 = 211 1000 lei
105 = 211 100 lei

va multumesc
Buna ziua. La societatea unde lucrez m-am intalnit cu urmatoarea situatie: avem niste magazii care sunt amortizabile in 8 ani. Dupa 3 ani de amortizare se fac niste investitii foarte mari la aceste magazii. Am facut doua linii distincte in tabelul de amortizare, unde, pe o linie am calculat in continuare, amortizarea valorii vechi, iar pe a doua linie am inceput sa calculez amortizarea investitiei. Intrebarea mea este, daca valoarea investitiei trebuie amortizata pe durata de ani ramasa, adica pe 5 ani, sau pot sa amortizez pe 8 ani ? cat este durata normala da functionare ( precizez ca valoarea investitiei este f mare, mai mare decat valoarea initiala a magaziilor ). Va multumesc
Răspuns la discuția fond de rulment in vans
multumesc mult