O salariata revine pe data de 15.12.2016 din concediu crestere copil si intra in concediu prenatal . Din ce se constituie baza de calcul a concediului prenatal avand in vedere ca ea a fost in concediu crestere copil din 04.2015 pana in 15.12.2016 ?
Buna ziua,
Am o intrebare legata de momentul cand devina exigibila o cheltuiala(intracomunitara) pentru care s-a primit factura de avans in luna aprilie 2011...finala in August 2011(inclusiv transportul)...iar marfa (material promotional) a fost receptionata in ianuarie 2012.
Precizez ca am intocmit declaratiile VIES la vremea respectiva, dar nu stiu carui an fiscal corespunde aceasta cheltuiala...anului 2011 cand am primit facturile (si cand au fost achitate) sau anului 2012 cand am receptionat marfa si cand intraadevar voi face actiunea de promovare cu ajutorul acestor produse ???
Buna ziua,
Vreau sa trec in CIM ca programul de lucru cuprinde si doua sambete pe luna pe care le platesc dublu si as vrea sa stiu cum pot sa cuprind acest lucru la capitolul Salariu,in asa fel incit salariul realizat sa fie acelasi in fiecare luna.
Va multumesc anticipat.
Am un concediu medical cod 08 pentru luna ianuarie 2011.Cum se calculeaza ?
S-a modificat ceva fata de anul trecut ?
Ce taxe se platesc la stat si cine le suporta ?
Va multumesc anticipat .
Buna ziua,
Angajez cu contract de munca un cetatean grec.Ce pasi ar trebui sa urmez dupa ce am inregistrat contractul la ITM ?
Orice sfat imi este util.
Va multumesc anticipat !
Contractul pe durata determinata inceteaza la termenul prevazut chiar in situatia in care angajatul prezinta un concediu medical a carui durata excede ultimei zi de lucru prevazuta in contract?
Este cazul sa mentionez in contractul individual de munca,diurna?Aceasta va fi diferita la fiecare salariat.Este vorba de personalul dintr-o companie aviatica.
Am cateva probleme.
1. Din ce se suporta plata salariului compensatoriu in cazul unei concedieri individuale conf art 65(1)? Din fondul de salarii?
2. Ce anume trebuie sa retina societatea salariatului din aceast salariu compensator (cas, somaj, sanatate, impozit)?
3. Ce trebuie sa plateasca societatea la aceast salariu compensator(cas,somaj,sanatate,etc)?
4. Care sint actele normative ce reglementeaza aceste retineri?